Speltips: IFK Värnamo vs Degerfors IF - Kan Värnamo öka på avståndet nedåt i tabellen?

Gustav Engvall
Vi ska titta till mötet mellan IFK Värnamo och Degerfors IF, där en vinst kan vara avgörande för hur höstsäsongen ska se ut.

Levande spel

2023-08-14 19:00
IFK Värnamo -1,5 hörnor @ 1.80
IFK Värnamo
Degerfors IF


Allsvenskans 19e omgång ska spelas färdigt under måndagskvällen och den gör det med ett möte som påverkar de nedre regionerna samtidigt som det är en match som kan innebära en ny serieledare. Vi ska titta till mötet mellan IFK Värnamo och Degerfors IF, där en vinst kan vara avgörande för hur höstsäsongen ska se ut.

IFK Värnamo

2-0 vinsten borta mot BP i förra omgången var minst sagt viktig för laget från södra Småland. Man klev upp på 22 poäng och skapade sig själva ett temporärt andrum nedåt i tabellen. Ett andrum som i princip kan vara helt utsuddat redan efter ikväll. Viktigt var det att Zeljkovic äntligen hittade nätet samtidigt som man även stod upp bra bakåt och tillät BP att endast komma upp i 0,21 XG. Det var dock oroväckande bilder på en frustrerad Gustav Engvall som behövde hjälpas av planen i slutet av matchen, en spelare som defintivt kan vara skillnaden på nytt kontrakt eller bottenstrid.

Degerfors IF

Förra omgången var uppdelad i och med att vissa lag fick spela dubbelt för europakvalet och det gällde även Degerfors som var ledigt i och med mötet med Hammarby i våras. Man har alltså inte spelat en tävlingsmatch sedan den 29e Juli då man besegrade BP hemma med 2-0 efter två sena mål hemma på Stora Valla. Tre viktiga poäng, särskilt när i princip samtliga bottenkonkurrenter har tagit poäng eller till och med vunnit under helgen. Nyförvärvet Pashang Abdulla har än så länge inte bidragit med mål men har skapat en kraft som gjort att Degerfors kan etablera längre anfallsspel och inte endast vara beroende av ett kontringsspel, kan det hjälpa till ikväll?

Analys och speltips

Det är ett riktigt ångestmöte som utspelar sig på Finnvedsvallen ikväll. IFK Göteborg vann, Sirius likaså och AIK fick med sig en poäng mot BP. En vinst ikväll för Värnamo innebär att man har hela 8 poäng ner till kvalstrecket. En vinst för Degerfors innebär att man lämnar den negativa kvalplatsen och dessutom har chansen att öka på ytterligare mot IFK Göteborg nästa omgång. Mycket på spel ikväll alltså. Hur påverkar det matchbilden? IFK Värnamo är givna favoriter, vilket man ska vara hemma på Finnvedsvallen. Framförallt i och med Degerfors oförmåga att ta poäng på bortaplan. Man har en seger och hela sju förluster på bortaplan samtidigt som man också endast gjort fem mål. Jag väljer dock inte att fokusera på 1X2-linan utan istället hörnorna.

IFK Värnamo snittar 6,13 hörnor per match den här säsongen hemma på Finnvedsvallen. Degerfors snittar 7,88 hörnor mot sig per match. När vi då får en generös lina på ett mer avslappnat Värnamo investerar jag. Spelet blir:

IFK Värnamo -1,5 hörnor till oddset 1,80 hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2023-08-14 19:00
IFK Värnamo -1,5 hörnor @ 1.80
IFK Värnamo
Degerfors IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt