Speltips: BK Häcken-Varbergs BoIS: Toppen kvaddar botten

Häcken firar
Serietrean Häcken fortsätter jag Elfsborg och MFF i toppen, nu väntar jumbon Varberg hemma på Bravida Arena. Efter 1-3 nere i Litauen i veckan, tror jag Varberg blir en mumsbit på söndag.

Levande spel

2023-08-13 17:30
BK Häcken -1.75 @ 1.92
BK Häcken
Varbergs BoIS


Regerande mästarna BK Häcken får besök av seriejumbon Varberg hemma på hisingen under söndagen. Häcken som för närvarande finns på tredje plats i den allsvenska tabellen, kommer närmst från en snabbvisit nere i Litauen där man städade av Zalgiris med tydliga 3-1, och har där med ett gott utgångsläge för returmötet i veckan som kommer.

Varberg alltså jumbo i Allsvenskan, sex poäng bakom Sirius ovanför strecket, två poäng bakom IFK Göteborg på placeringen ovanför.

BK Häcken

BK Häcken klev in i säsongen 2023 som regerande mästare. Förra året bliv en riktig succé då hisingsgänget, tog sig hela vägen från outsider till guld. Laget avslutade hösten på ett magiskt sett, och när toppkonkurrentna tappade fattning, behåll Häcken lugnet. Tränare Per-Mathias Högmo har gjort ett enormt arbete med laget, och framför allt måste vi säga att höjden är enorm stundtals.

Trots en del tapp, där ibland fjolårs skyttekung Alexander Jerremejeff & årets skyttekung Benie Traroe, så har Häcken fortsatt prestera gott.

I år blev det tack vare guldet också ett Champions League kval. Laget föll mot färöiska Klaksvik efter ett straffdrama, och visst var det stora fiaskorubriker. Men Häcken har lyckats repa sig, tydlig seger i veckans europa league kval, och före det besegrades serieledarna Elfsborg hemma efter att laget vänt 0-1 underläge med en man mindre i en halv match. Stark comeback minst sagt.

BK Häcken har inte bara sålt under fönstret, utan har också hämtat in bland annat den serbiska målmaskinen Srdjan Hrstic. Hrstic fick i sin tur bästa möjliga start, då han alltså gjorde mål två gånger om mot litauerna i veckan. Är han möjligen den naturliga ersättaren till Traore, som lämnat för Premier League?

Jag tyckte Häcken såg tröttare och tunnare under ett tag, och trodde att man skulle börja tappa en del mark nu under det parallella europakvalet, och så kanske de också blir till slut. Men segern i veckan och framförallt pannbenssegern mot Elfsborg senast tyder lite på annat. Att sportchefen sedan gjort ett rätt bra fönster, och breddar truppen gör det hela gott.

Häcken har tagit 24 av 27 poäng hemma på Bravida Arena, och snittar även över 3 mål per match framåt under dessa matcher.

Varbergs BOiS

Varberg klarade inte alls att bygga på moralen efter den fina knocken på Örjans Vall i slutet av Juli. 5-0 segern mot Halmstad följdes istället upp med 0-3 i röven hemma mot Mjällby senast och nu bör vi nog kunna säga tack och hej till detta gäng i högsta serien. Trots att vi har en hel del poäng kvar att spela om, så känns det mesta uppgivet här.

Varberg har i dagarna gjort klart med att man lånar ut en av sina bästa spelare Eliton Junior. Brassen går på lån till Finska KuPS, och det känns som att detta verkligen är spiken i kistan.

Klubben ligger alltså sist i serien, men ändå bäst på bortaplan där man har tagit sju poäng än så länge. Samtliga poäng har kommit på gräs. Ett underlag man tycks behärska hyfsat, också klubbens naturliga underlag hemma på Påskbergsvallen. Framöver väntar en hel del konstgräsmatcher, och här har man haft det jobbigt. Både mot Hammarby och Djurgården blev det 2-0 förluster uppe i Stockholm. Mot BP blev det ett 1-2 nederlag.

BoIS får även klara sig utan försvarsgeneralen Oliver Stanisic denna omgång, då killen är avstängd och ytterbacken Nogueira är borta med skada.

Jag tror Varberg redan är borta, även om man såklart inte är det rent teoritiskt.

Summering och speltips

Lagen möttes för drygt två månader sedan på Påskbergsvallen. Den gången vann Häcken med 2-0. Fjolårsmötet på Hisingen slutade med 3-1 efter en sen Varbergs reducering.

I och med att Häcken vann med klara 3-1 i veckan, ser jag inte att laget behöver rotera och vila massa gubbar för att spara energi till hemmamötet i veckan. Utan här kommer Högmo kunna ställa ut bästa möjliga lag, för att ge goda förutsättningar till seger, och att laget ska haka på i toppen.

Häcken snittar alltså över tre mål per match hemma, och har i åtta av lagets nio hemmamatcher vunnit med mer än 2 måls marginal.

Jag tycker med förutsättningara vi har, att Häcken har en superchans att göra en hel del mål på nytt. Varberg har de kämpigt på många håll och kanter och hemma öser Häcken som alltid.

Nytillskotten Hrstic och Layouni får fortsätta briljera längst fram.

Mitt speltips i matchen blir Häcken -1.75 AH till 1.92 inne hos bet365. Tas 1.5 flat 3U

Matchen spelas söndag klockan 15.00.






Levande spel

2023-08-13 17:30
BK Häcken -1.75 @ 1.92
BK Häcken
Varbergs BoIS


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt