Speltips: Malmö FF-Halmstads BK: Grus i maskineriet

Søren Rieks
Toppjagande Malmö tar emot formsvaga Halmstad hemma på Stadion ikväll. Vi har en solklar favorit, men också en skadeskjuten sådan. Hur skall detta sluta?

Malmö FF var helt fläckfria i serieupptakten. Under nya tränaren Henrik Rydström gick man tåget, och det började tidigt snackas om att MFF skulle gå rent. Men som så många gånger förr, så kom till slut svagare perioder och så även poängtapp. Istället blev man passerade av både Elfsborg och Häcken, men det är minst sagt tight där uppe.

Halmstad BK har gått över förväntan i år. Nykomlingen har under Magnus Haglund och kompany, tagit en hel del poäng, och finns just nu åttondeplats, långt framför den absoluta botten.

Vi har alltså ett möte mellan mesta mästarna Malmö FF på en tredje plats i serien, mot ett Halmstads BK som finns på åttondeplats.

Malmö FF

Hemma på stadion i Malmö, har hemmalaget varit starka som vanligt. Den perfekta gräsmattan, har år efter år, gett goda förutsättningar till att spela en bra fotboll, och under Henrik Rydström vet vi att Malmö vill äga mycket boll.

I år har MFF spelat nio matcher på hemmaplan. Av dessa har de himmelsblå vunnit sju, kryssat en samt förlorat en. Förlusten kom märkligt nog rätt nyligen mot mittenlaget Mjällby.

Trots en enormt fin trupp till sitt förfogande, får man väl säga att Henrik Rydström har en del huvudbryn att stå med. Malmö kommer sakna sin stora stjärna Anders Christiansen säsongen ut. Dansken opererade hjärtat en bit in på säsongen, och bekräftas alltså ute från spel resterande året. Malmö saknas även Steffano Vecchia, som dras med skador, liksom Anton Tinnerholm. Till kvällens drabbning finns även säsongens succé ytterback Brusanello på frånvarolistan, då denne är avstängd efter för många gula kort.

Tittar vi på detta MFF efter sommarupphållet, så har det gått tyngre. Prestationsmässigt har de svajat en del, och framförallt tycker jag inte anfallsspelet har varit att känna igen. Möjligen är påverkan av AC's och Vecchias frånvaro större än man kan tro, eller så är det bara en svacka. Jag tycker ändå att Taha Ali och Sebastian Nanasi visar upp ett lovande offensivt hot, men kanske blir slutprodukten för dålig, utan de tidigare nämnda. En som dock kommit in och levererat när han fått chansen är Sören Rieks.

Malmö har alltså enbart tagit sju av 15 möjliga poäng efter sommaruppehållet. Framåt har de himmelsblå enbart mäktat med sju mål på dessa fem matcher.

Halmstad BK

Visst ljuger väl tabellpositionen lite, sett till HBKs prestation över säsongen. HBK har inte siffror som talar för att laget skall finnas på någon övre halva, men samtidigt är poängskörden som den är. 22 poäng såhär långt räcker alltså till en åttondeplats.

Kanske börjar verkligheten komma ikapp bollklubben något, då laget precis som dagens motståndare MFF inte haft samma flyt efter uppehållet. Senast bjöds sommarpubliken på Örjans Vall på en rejäl genomklappning, då HBK föll med hela 5-0 mot Jumbon Varberg. Jag själv satt i HBK botten, och fick gå hem med svansen mellan benen den gången.

HBK har vunnit fyra av lagets åtta bortamatcher såhär långt. Ett riktigt starkt facit måste medges.

Ikväll har team Haglund fullt manskap att förfoga.

Summering och speltips:

För Malmös del är det såklart viktigast att fortsätta vinna. MFF vann med 3-1 senast utan att imponera särskilt mycket. Laget var effektiva i slutskedet, och drog därför de längsta strået. Jag har dock klagat mycket på MFFs obalanserade försvarsspel. Man har haft backar som gått offensivt, och spelat med hög risk, och därför släppt in en del mål på slutet.

Halmstad kommer garanterat gå in i denna match med inställningen att sätta försvarsspelet. Efter en 0-5 torsk hemma, så är det så ett lag fungerar. Ett normalt kompakt Halmstad, kommer säkerligen kliva in för att spela 0-0 här. Vi minns kanske mötet på Örjans Vall i våras, där Seijdu avgjorde i matchens absoluta slutminut, med sitt 1-0 mål.

Jag tror MFF kommer gå in och spela ungefär som mot Värnamo senast. Man kommer ha mycket boll, och HBK kommer stå lågt och försvara. MFF har haft svårt att dyrka upp sina motståndare på sistone, och det lär inte bli lättare mot ett hårt arbetande HBK som försvarar med 10 man.

MFF är rättmättiga favoriter här, och jag väljer därför istället att blicka mot mål-linan i matchen. Jag väljer att gå emot MFFs hemmatrend med en del mål, vi får se om de blir ett dumt val, men tycker de känns rätt för stunden.

Under 3.25 mål i matchen till 1.75 taget inne hos Pinnacle med medium insats.

Landar vi på 3 mål jämnt, är det halvvinst. Blir det 4 eller fler förlorar vi, 0-2 mål betyder full pott.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt