Speltips: IFK Norrköping-IFK Göteborg: Kamratmöte i Norrköping

IFK Göteborg jublar
Kamratmöte väntar på Platinum Cars Arena i Norrköping ikväll. Krisande Göteborg gästar IFK Norrköping för att jaga säsongens tredje seger.

IFK Göteborg reser till Norrköping med lite lättare steg ikväll. Laget tog nämligen sin blott andra seger för säsongen senast, när Kalmar FF besegrades hemma på Gamla Ullevi senast.

På andra sidan planen har vi ett IFK Norrköping, som förlorade sent uppe i Stockholm. Viktor Djukanovic knorrade in 2-1 till hemmalaget Hammarby i den 91a matchminuten, och östgötarna fick resa hem utan poäng.

Senast lagen stötte på varandra, var den 1a maj i år. Då pratar vi inga majtåg, utan ett tufft 1-1 möte nere på Gamla Ullevi i Göteborg. En match som IFK Göteborg förtjänade mer. Man skapade mer och borde nog tagit samtliga poäng den gången.

IFK Norrköping

Peking fortsätter att blanda och ge resultatmässigt. Två segrar, två förluster och ett kryss efter sommaruppehållet. Men än dock enbart två segrar på nio senaste. Tränare Riddersholms fotboll måste jag sluta tjata om. Uppenbarligen tar det tillräckligt med poäng, men jag tycker de känns trött att spela en sådan destruktiv fotboll, med en trupp som faktiskt besitter rätt goda egenskaper.

Idag får Ridderholms klara sig utan sin ena ordinarie mittback Anton Eriksson. 23-åringen som spelat 90 minuter, näst intill samtliga matcher den här allsvenska säsongen, drog sitt tredje gula kort senast mot Bajen, och är därför avstängd idag. Högst troligt är det väl Gunnarsson som kliver in som ersättare här.

Tillbaka i laget från avstängning är dock rutinerade skyttekungen Totte Nyman. Nyman som inte varit lika framträdande i målprotokollet i år, är alltid viktig för lagets presspel, och kommer alltid springa mycket. Man skulle kunna dra en parallell till en viss Jamie Vardy i Leicester under många säsonger.

IFK Norrköping är nionderankade hemmalag än så länge. Elva poäng på åtta hemmamatcher, och en helt jämn målskillnad på 10-10.

IFK Göteborg

Blåvitt tog alltså säsongens andra trepoängare senast mot Kalmar. En välförtjänt sådan tycker jag. Tittar vi på statistiken, så kanske inte segern var med mersmak, men jag måste ändå säga att jag tyckte mig se ett IFK Göteborg som hade lite glöd igen. Framförallt var första halvlek bra. Laget spelade en fin fotboll många stunder, och här bör man kunna bygga vidare.

Göteborg plockade inför säsongen in Elias Hagen, som en riktig prestigevärvning. Direkt från europaspelande Bodö/Glimt flögs han in, och skulle vara blåvitts stora affischnamn denna säsong. Så blev det inte riktigt. Hagen var stod förvisso för fyra framspelningar och en fullträff på sina femton matcher, men kändes också som en belastning för andra spelare. Hagen har nu efter knappa sex månader i klubben, lämnat för nya äventyr i Norge, och kanske skall de blåvita vara glada för det.

Sebastian Ohlsson, möjligen IFK Göteborgs bästa spelare den här säsongen, spelade åter från start senast, och lär så också göra idag. Salmonsson har tränat för fullt i veckan, och bör även han vara åter i spel inom en snar framtid, möjligen redan idag.

IFK Göteborg befinner sig som bekant i en prikär tabellsituation med sina 13 inspelade poäng. Näst sist och fyra poäng upp till Degerfors på kval. På bortaplan har man enbart fyra inspelade poäng sähär långt.

Summering och speltips:

Trots IFK Göteborgs inspelade poängskörd under säsongen, kommer jag välja att placera mina pengar på den sidan ikväll. Norrköping har som sagt kvalité i laget och på konstgräs bör man ha en lätt fördel. Men jag tycker också att IFK Göteborg känns lite mer på gång, än på länge. Laget spelade som sagt bättre mot Kalmar senast, och före det bör man ha besegrat Halmstad. Krysset borta mot Elfborg var även det ett gott tecken.

Norrköping som sagt svårlästa, men i sin helhet en svag resultatrad under de senaste månaderna.

Tror matchen blir jämnare än oddset säger, och väljer därför följande spel.

IFK Göteborg +0.25 Asian till 2.05 inne hos bet365 / Pinnacle med en medium insats 2U

Detta betyder att vi får halv-vinst om det blir oavgjort ikväll. Slutar det med Blåvitt seger så tar vi såklart full pott. Vinner Norrköping, är pengarna i sjön.

På återhörande / Chris






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt