Speltips: Mjällby AIF-Djurgårdens IF: Samspelt hemmalag, småtrötta gäster

Sirius - Mjällby
Nere i listerlandet förbereder man sig för fullt för mötet mellan strandvallens stolthet Mjällby och blåränderna Djurgården.

Först och främst tänkte jag gå igenom senaste tidens spel här. En trend som inte pekat uppåt. Alla spel har såklart inte varit bra. Exempelvis gårdagens spel på Halmstad. Detta var iskallt på alla håll och kanter. Halmstad trendade åt fel håll före matchstart, och åkte till slut på en 5-0 förlust hemma mot jumbon. Sånt sker, missräkningar kommer och detta lär inte vara det sista. På andra sidan spektrat har vi gårdagens dubbelflat spel på Elfsborg, som droppar över 20 punkter, och stänger som favoriter på bortaplan mot Häcken. Första halvleken är brutalt fin, Ellos bör här varit upp med 1-2 bollar och får dessutom gå till halvtidsvila med en man mer på plan efter Sadiqs hjärnblödning. Trots detta lyckas Häcken göra två mål och vinna matchen i andra. Detta spel skulle jag plockat tio ggr om med förutsättningarna vi hade. Oavsett, så måste vi bita ihop, ibland har man bra perioder, ibland sämre. Senaste omgången var blodröd och så även starten på denna. Men vi blickar vidare med samma fokus och vänder på detta.


I eftermiddag gör sig Blekinge redo för att få besök från Stockholm. Djurgårdens IF tar den långa färden söder ut för att gästa Mjällby på den vackert belägna strandvallen.

Åttondeplacerade MAIF med en bortseger i ryggen, tar emot seriefyran DIF som närmst kommer från dubbla knockar.

Mjällby AIF

Mjällby har sett hyfsat stabila ut efter sommaruppehållet. Blekingeborna har rest både till Uppsala och Malmö för att kamma hem trepoängare, medan man på hemmaplan förlorat mot Norrköping, men också kryssat mot Kalmar. Skall väl dock sägas att mötet med KFF, var en väldigt bra match som var värd ett bättre öde.

Mjällby får klara sig utan malmölånet Noah Eile som är avstängd idag, men har annars samma trupp som till förra matchen till sitt förfogande.

Hemma på Strandvallen har Mjällby två segrar, tre kryss och tre nederlag såhär långt in på den allsvenska säsongen. Inga monstersiffror, då man alltså tagit fler poäng på resande fot, men som vi alla vet, brukar många lag som är vana med konstgräs ha lite mer bekymmer här. Värt att notera är ju dock formen vi talade om ovan. Mjällby har alltså tagit sju av 22 poäng på lagets senaste 4 matcher, kontra 15 pinnar på de inledande tolv fighterna.

Mötena mot Djurgården hemma på Strandvallen har historiskt sett varit målsnåla. 2022 vann MAIF med 1-0, 2021 blev resultatet det motsatta. 2020 vann dock Mjällby med 2-1.

Jacob Bergström återvände nu i sommar hem till Mjällby efter en kort och rätt misslyckad sejour i Djurgården. Bergström fick de aldrig riktigt att lossna, utan blev fast i frysboxen och när en lösning att vända hem öppnade sig, var det väl rätt att återvända. Bergström fick enbart åtta minuter mot Norrköping och hade svårt att skapa något. Bättre blev det dock senast i inhoppet uppe i Uppsala. Efter knappa tio minuter på planen, kunde Bergström fixa segermålet mot Sirius och laget fick åka hem i ett glädjerus.

En annan spelare värd att hålla utkik på, är rutinerade David "Löken" Löfquist. Tre mål på lagets senaste tre matcher.

Djurgårdens IF

Djurgården kommer alltså från två rejäla knockar på sistone. Hemma i allsvenskan var läget rejält hypeat efter segern mot Malmö. Laget skulle ta emot och käka upp nästa topplag, men så blev inte riktigt fallet. Serieledarna Elfsborg kom på besök, och som de spelade. Redan före halvtidsvisslan blåstes, så hade Elfsborg 3-0 på tavlan, en siffra som tillslut kunde skrivas till 4-0 vid slutsignal. I veckan var det sedan dags för europaspel. Djurgården med goda minnesbilder från fjolårets europasuccé, kom såklart in med gott mod och gjorde också 1-0 efter knappa fem minuter spelade. Därefter blev det kämpigare. Schweiziska Luzern kom in allt mer i matchen, och efter en dryg halvtimme var det kvitterat. Djurgården fortsatte dock att ha en hel del boll i matchens andra halva, utan att komma till enorma chanser, och tillslut avgjorde Luzern med ett för deras del viktigt 2-1 mål.

För blåränderna väntar ny europamatch om bara några dagar, och vi kan därför undra var fokus befinner sig just i skrivandets stund.

Kim och Tolle på tränarbänken, får idag klara sig utan två viktiga pjäser. Både Rasmus Schüller och Haris Raditinac drog på sig gula kort senast, och är därför avstängda idag. Vi vet även att lagets bäste spelare denna säsong, Elias Andersson har lämnat för Polen. Nyförvärv har kommit in, och på mittfältet finns fin bredd. Men frågan är som sagt, hur samspelade laget känner sig, och om Rami Kaib, Anderssons ersättare verkligen håller måttet man önskar sig.

Mycket frågor kring dagens Djurgården tycker jag. Möjligen obefogade, då Djurgården klarade europaspel + Allsvenskan strålande ifjol.

På resande fot har Djurgården enbart vunnit en match i årets allsvenska. Den kom i förra bortamatchen mot Värnamo. Alltså ett gräsmotstånd, kanske en viktig detalj, vem vet.

Summering och speltips:

Lika "säker" jag var på Djurgården inför mötet med Elfbsorg senast, känner jag mig osäker idag. Jag tycker Djurgårdens tapp av Elias Andersson är enormt. Han flög fram på sin kant, och defensivt var de inte många som tog sig förbi. Att man sedan saknar både Schüller och rutinerade Haris gör att min osäkerhet blir än större.

Med bara tre dagar till en otroligt viktig europamatch, räknar jag med en viss rotation från Kim & Tolle.

Mjällby på andra sidan, har frånsett plumpen mot Norrköping gjort väldigt bra matcher efter sommaruppehållet. Laget har alltså tagit dubbla segrar på resande fot. Laget har fått fart på Löken och fått tillbaka hemvändare Bergström.

Jag tror Mjällby kommer stå lågt, stå täta och ställa om på detta Djurgården. Jag tror vi kommer få ett fint ställningskrig där ute, där jag har svårt att se gästerna med en roterad elva skapa vassa målchanser. Jag väljer därför att blicka emot hemmalaget före dagens gäster.

Mitt spel i matchen blir, Mjällby +0 (insatsen tillbaka vid kryss) till höga 2.51 idag. Tror som sagt på en jämn tillställning, 1-0, 0-0, 0-0, 1-1? Oddset känns därför högt, och jag tror Mjällby är rejält taggade. Spelbart ner till 2.35+ i min bok

Spelas flat, 2U.

På återhörande, /Chris






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt