Speltips: Halmstad-Varberg: Har luften helt gått ur Varberg?

Phil Ofosu-Ayeh
Det vankas en häftig match i strålkastarljuset på Örjans Valls idrottsplats imorgon kväll. Bollklubben från Halmstad tar emot Varberg. Kan gästerna återuppstå från de döda, eller har tåget lämnat perrongen?

Levande spel

2023-07-29 20:00
Halmstad vinst @ 1.95
Halmstad
Varbergs BoIS


Nykomlingen Halmstad är tillbaka med besked i Allsvenskan. Halvvägs in i säsongen 2023, hittar vi Magnus Haglunds HBK på en sjundeplats i tabellen. Tätt bakom Kalmar och Norrköping. Tätt framför Mjällby och Bajen. Imponerande första halva av säsongen.

Morgondagens motståndare, är Varbergs BoIS. Tabelljumbon, som kommer allt längre från säker mark, börjar faktiskt kännas lite uppgivna.

Vi måste tala om den härliga avsparkstiden. Mitt i semestertider, i semesterfirarnas hjärta Halmstad, sparkar matchen mellan HBK och Varberg igång klockan 20.00 imorgon lördag kväll. En avsparkstid som aldrig hade blivit godkänd för "risk-klubbar", har alltså godkänts här, och jag måste säga att jag älskar undantaget. En batalj mellan två västkustklubbar i två olika lägen av tabelln. Jag hoppas en hel del folk väljer att ta sitt semesterfirande till högre höjder, genom att besöka fina Örjans Vall under lördagskvällen.

Halmstads BK

Halmstad finns alltså precis bakom den absoluta toppen i årets Allsvenska. Långt ifrån risk att åka ner, och ett skönt lugn kan alltså infinner sig. HBK kommer såklart att spela i allsvenskan även nästa säsong, och Magnus Haglund och company kan därför fokusera hela på att utveckla spelet.

Halmstad har spelat in 22 poäng såhär långt. Av dessa har tolv tagits på Örjans Vall. Hemma har man varit kompakta överlag. Sju fullträffar och sex insläppta, och närmst kommer man från tre raka kryss på hemmaplan. Varken Värnamo, Blåvitt eller Bajen har fått hämta hem alla poängen. BP och Malmö är de enda lagen av de åtta som hittills varit här som mäktat med den bedriften.

Bollklubben kommer till morgondagens match med en frisk trupp, och jag tänkte därför fokusera lite mer på vad som stuckit ut positivt denna säsong. Här måste vi väl ändå bolla upp ytterbacken Phil Ofosu-Ayeh. Ghananen har varit helt outstanding för sitt HBK, och jag gissar att nya utmaningar snart väntar den snart 32 år fyllda. Offensivt är det 1+2 som gäller, men i totalen är han inblandad i mycket positivt. Tittar vi längst fram i planen, finns fjolårets superetta skyttekung Viktor Granath. 6+2 på 16 fighter, är såklart godkänt eller bättre. En annan Ghanan som utmärkt sig i HBKs lag, är nyförvärvet från Sandviken Mohammed Naeem. Till en början blev de mest bänk för herrn. Men på sistone har han belönats med mer speltid, och då har också målskörden blivit bättre. Två mål på de tre senaste matcherna.

Halmstad kommer in till match med två kryss och en seger senaste tre efter uppehållet.

Varbergs BoIS

Varberg ligger som bekant sist i serien så här långt. Senast kom en tung förlust mot Kalmar, trots att laget fick spela 11 mot 10 i nästan 70% av matchen. Känslan av att Varberg sett bättre ut efter uppehållet var helt som bortblåst, och man hade duktigt svårt att skapa något vettigt anfallsspel trots en gubbe mer på banan. Min uppfattning är att Varberg måste bestiga Mount Everest två gånger om, om de skall spela i Allsvenskan även 2024.

Nye tränaren Martin Skogman, tycks vela spela ett något offensivare spel, men bredden i truppen finns inte riktigt, och framför allt har man nu en hel del avbräck. Till morgondagens drabbning saknas försvarare Nogueira efter att ha åkt på en nyckelbensfraktur. Man har även enorma problem på målvaktsposten, där både första och andra valet kan vara ur spel. Dubbla korsbandsskador och ytterliggare en långtidsskada försvårar såklart det mesta.

Varberg har släppt in 14 mål på resande fot, och frånsett "skrällen" borta på Gamla Ullevi, har laget inte vunnit någon match. Mot lag på den övre halvan, är de frånsett 2-2 mot Mjällby, idel förluster.

Summering och speltips:

Vi har ett Halmstad som kommer in med goda förutsättningar till morgondagens kvällsmatch. Varberg gästar, och de med både ett stukat självförtroende och trupp.

Halmstad är hyfsat stabila hemma, samtidigt som Varberg ofta har problem på resande fot.

Vi har ett tydligare andrum för HBK i toppen, som kan spela utan ett par ton på sina axlar, och detta tror jag skall gynna hemmalaget här.

Även om HBK inte är ett lag som jag älskar i förande position, tycker jag man skall vara klara favoriter här.

Jag väljer därför att spela Halmstad seger till 1.95 inne hos Expekt med en medel insats imorgon. Jag tycker denna är spelvärd över 1.90

Trevlig helg på er!






Levande spel

2023-07-29 20:00
Halmstad vinst @ 1.95
Halmstad
Varbergs BoIS


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt