Speltips: IK Sirius vs Mjällby AIF - Vem kan ta sig ett steg längre ifrån en eventuell bottenstrid?

Tashreeq Matthews
Vi ska därför bege oss till Studenteras i Uppsala för att analysera mötet mellan Sirius och Mjällby.

Det stundar Europakval för många svenska lag under den kommande veckan. I och med detta får vi därför “endast” ta del av en allsvensk match under måndagskvällen. Vi ska därför bege oss till Studenteras i Uppsala för att analysera mötet mellan Sirius och Mjällby.

IK Sirius

Efter en tuff start på “andra halvan av säsongen” som drog igång för tre omgångar sedan så var det nog en skön natts sömn för det blåsvarta gänget från Uppsala när man begav sig till Stora Valla förra helgen och åkte med med 3 poäng, 3 gjorda mål och 0 insläppta. Nyförvärvet och tilltänka ersättaren för Kouakou, Wessam Abou Ali, fick också glänsa direkt och göra mål i sin debut. Har det vänt för “Kitten” och hans gäng eller börjar gapet nedåt i tabellen bli allt för tight?

Mjällby AIF

Efter den smått chockerande bortasegern mot Malmö FF så var det inte alls lika kul att se MAIF hemma mot IFK Norrköping under förra omgången. Det slutade med en 2-1 förlust och förutom Imam Jagnes otroliga långskott så var det inte så mycket mer i offensiv riktning som hotade. Hemvändande Jacob Bergström hoppade in och stångades och kan komma att bli viktig för att se till att man inte dras in i bottenstriden. Kan man sortera ut det redan under måndagen?

Analys och speltips

De här två lagen har mötts två gånger redan i tävlingssammanhang. I Svenska cupen vände Mjällby 0-2 till mirakulöst och i den åttonde omgången av Allsvenskan gjorde Mjällby processen kort med en 3-0 seger. Hur ska då det tredje mötet sluta? MAIF tenderar att vara relativt säkra i hur “man spelar” och ger i princip alltid sin motståndare en tuff insats. För Sirius del har det för det mesta handlat om att man skapat mängder med chanser men inte kunnat konvertera dessa. I de senaste matcherna har man visat genom bland annat Matthews och Pehrsson att man klarar av att hitta nätet utan Kouakou. Problemet? Man fortsätter att ha stora problem defensivt när Mattiassons höga presspel inte ger utdelning och man hamnar i “man-man” försvar. Det tror jag att Mjällby är väl medvetna om och kommer kunna utnyttja. Samtidigt som jag också tror att Sirius kommer kunna skapa tillräckligt med chanser för att hitta nät. Spelet blir därför:

Båda lagen gör mål till oddset 1,80 hos Pinnacle med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt