Speltips: AIK vs Malmö FF - Kan MFF bryta den negativa trenden?

Axel Björnström
Vi ska ta oss till nationalarenan och mötet mellan ett formstarkt (?) AIK samt ett formsvagt Malmö FF.

Levande spel

2023-07-23 15:00
Malmö FF -0,5 hörnor @ 1.85
AIK
Malmö FF


Det fortsätter att spelas intressant, allsvensk fotboll även under söndagen då vi bjuds på totalt 4 matcher, två klockan 15:00 och två stycken 17:30. Vi ska ta oss till nationalarenan och mötet mellan ett formstarkt (?) AIK samt ett formsvagt Malmö FF.

AIK

Ja, är det rimligt att mena på att AIK är formstarkt? Klart är det iallafall att man tagit nästan lika många poäng efter upphållet (6 totalt) som man gjorde under hela vårsäsongen (7). Mycket kan tillskrivas nyförvärven Tycohsen, Besirovic samt även hemvändande Saletros. Men är det AIKs säsong på väg att bli allt bättre eller är det motståndet som varit sämre. Möjligtvis en kombination. Kan man ta poäng mot MFF eller ska det bli en ny förlust hemma på NA?

Malmö FF

Efter en mycket stark start på säsongen så har det blivit betydligt muntrare stämning i och kring Malmö FF. Hugo Larsson har försvunit samtidigt som det värvats in för stora summor samt att man fått in hemvändande Pontus Jansson. Men det är inte det som varit problemet utan snarare den skadesituation som man befunnit sig i. Henrik Rydströms mannar står på två raka förluster och senast borta mot Djurgården så blev det 0-2 i bagaget och en hel del frågetecken. Kan man haka på Elfsborg i toppen?

Analys och speltips

Botten mot toppen är det alltså den situation som kommer utspela sig klockan 15:00 på Friends Arena när 14e placerade AIK ska ta sig an 3e placerade Malmö FF. Hur ska det då gå till under denna fotbollsmatch? Rimligtvis får vi se en liknande matchbild (inte resultat) som Malmö hade borta mot Djurgården senast. Man får ha väldigt mycket boll mot ett AIK som stundstals kommer vilja och tvingas till att kontra. Rydströms mannar är så pass skickliga på att hålla bollen mot ett AIK som sakta men säkert blir bättre under Henning Berg. MFF snittar 5,57 hörnor per match när man spelar på bortaplan samtidigt som man har seriens lägsta snitt emot sig, 3,86. En trend som givetvis blir svårt att tolka kring AIK rent statistiskt men som jag tror kommer vara talande för matchen. Jag väljer därför att spela:

Malmö FF -0,5 hörnor till oddset 1,85 spelas hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2023-07-23 15:00
Malmö FF -0,5 hörnor @ 1.85
AIK
Malmö FF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt