Speltips: IFK Värnamo vs BK Häcken - Hur är status på BK Häckens tongivande spelare?

Gustav Engvall
I omgång 16 gästar ett formstarkt BK Häcken ett mindre formstarkt IFK Värnamo på Finnvedsvallen. Vem går segrande?

Levande spel

2023-07-22 17:30
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.80
IFK Värnamo
BK Häcken


Vi har sedan förra helgens omgång kommit exakt halvvägs igenom den allsvenska säsongen. Det börjar bli allt tydligare vilka lag som kommer göra upp i botten respektive toppen. Eller? Årets upplaga av Allsvenskan är precis det som gör Allsvenskan så älskvärd. Samtliga lag kan störa varandra och trots att det finns relativt tydliga gränsdragningar i tabellen så finns det enormt mycket kvar att spela för. I omgång 16 gästar ett formstarkt BK Häcken ett mindre formstarkt IFK Värnamo på Finnvedsvallen. Vem går segrande?

IFK Värnamo

Efter 14 raka matcher med antingen vinst eller förlust så blev det tillslut säsongens första kryss, trots att man ledde med 2-0 borta mot HBK. Det är också just den förmågan att stänga matcherna och inte tappa till ett oavgjort resultat som gjort att gänget från södra Småland har 16 poäng och just nu ligger ovanför det negativa kvalstrecket. Det positiva är att man fortsatt är starka på att göra mål och att den tilltänkta målskytten Engvall allt mer börjar växa in i den kostym Antonsson fyllde i fjol. Senast mot HBK var man imponerande i 45 minuter, mindre imponerande sista 45. Kan man stå upp bättre hemma på Finnvedsvallen?

BK Häcken

Det blev inte något större drama i Champions League-kvalet borta mot TNS utan istället en relativt komfortabel seger jämfört med 4-2 matchen mot BP i lördags. Allt är frid och fröjd, eller? Traore har sålts, Sadiq förväntas lämna för Young Boys alldeles snart och som grädde på moset så har nu också ena brorsan Gustafsson, Simon, åkt på en skada som håller honom ur spel ett tag. Den trion man haft på mittfältet när det varit struligt på de offensiva positionerna är just den anledningen till att man kunnat hålla en hög nivå, hur ska det gå nu? Romero är ett bra alternativ men hur är status på övriga som matchats hårt de senaste matcherna?

Analys och speltips

Ett tröttkört(?) men formstarkt BK Häcken ska alltså gästa naturgräset på Finnvedsvallen under lördagskvällen och man gör det med ett par frågetecken som sagt. Det har roterats friskt i den där backlinjen de senaste matcherna och även om Tebo och Sandberg är intressanta namn har det inte alltid varit glasklart i försvarsspelet. Mot BP senast hade man 2,22 xg mot sig och att man vann den matchen handlade mer om BPs oförmåga snarare än något annat. Hur ska det då gå mot ett IFK Värnamo som är duktiga på att göra mål? Faktum är att hemmalaget gjort mål i de 5 av 6 senaste matcherna, 4/5 senaste hemmamatcherna. Jag tror givetvis att ett formstarkt BK Häcken kommer göra mål mot Värnamo, möjligtvis två. Men jag tror inte att gästerna håller nollan. Därför väljer jag att ta ett målspel som följande:

Båda lagen gör mål + över 2,5 mål till oddset 1,80 spelas hos bet365 med 3/5 units.






Levande spel

2023-07-22 17:30
BLGM & Över 2,5 mål @ 1.80
IFK Värnamo
BK Häcken


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt