Speltips: Djurgården-Elfsborg: Formstarkt hemmalag med toppkänning

Haris Radetinac
Under lördagseftermiddagen tar Djurgården emot Elfsborg hemma på Tele2. Ny tuff match att vänta, men jag vill påstå att läget är utmärkt för Stockholmarna.

Efter en knackig start på säsongen har Djurgården till slut börjat hitta rätt igen. Närmst kommer blåränderna från säsongens kanske starkaste insats, när Malmö FF avfärdades på Tele2 med 2-0. Imorgon väntar alltså nästa tuffa drabbning, och visst bör väl läget vara rätt optimalt?

Elfsborg är som bekant serieledare, och för stunden har boråsarna sex poäng tillgodo på sin motståndare. Än är vi bara halvvägs, men visst skulle väl en seger kunna innebära att vi kan avfärda Djurgården som en guldkandidat?

Djurgårdens IF

DIF kommer alltså närmst från en imponerande insats hemma mot Malmö. En 2-0 victoria, och frånsett Nanasis friläges miss tycker jag även Djurgården höll Malmö på ett säkert avstånd matchen igenom. Offensivt fungerar det väl trots att kapten Mange Eriksson fortsatt är förpassad till avbytarbänken. Unge Oskar Fallenius har verkligen tagit chansen här, och gjorde välförtjänt Djurgårdens 1-0 mål senast.

Tittar vi på Djurgårdens truppförutsättningar inför mötet med Elfsborg är läget gott. Tunga anfallsförvärvet Musa Gurbani är spelklar och kan tänkas komma in i hetluften direkt. Norska Yttern Gustav Wikheim har tränat utan smärta i några dagar och är även han spelklar. På skadelistan tycks Pierre Bengtsson finnas, och Besard Sabovic är avstängd. Värt att nämna är också att seriens kanske bästa ytterback säsongen 23, Elias Andersson har lämnat för Polen och Lech Poznan. Andersson kommer såklart vara saknad, då killen har flest lyckade inlägg i hela serien halvvägs in, men jag tror att Djurgården skall kunna pussla ihop det här väl ändå. Naturliga ersättaren Rami Kaib finns nämligen redan på plats, och lär väl starta imorgon.

Hur exakt tränare Bergstrand/Lagerlöf väljer att formera sina trupper är väl ännu inte helt spikat, men jag tror ändå man känner sig rätt trygga i hur det sett ut på senare tid och vill säkert inte laborera alltför mycket. Offensiva konkurrensen är för tillfället enorm, och förnärvarande tror jag det kan pusha ut ännu lite extra av varandra.

Hemma på Tele 2 Arena, är DIF fortsatt starka. 25 poäng av 27 möjliga såhär långt. Bäst i serien och enbart Norrköping har mäktat med att fixa en poäng här. Framförallt är det formen på senare tid som sett stark ut. Djurgården vann med 1-0 i en träningsmatch mot Häcken under uppehållet, och sedan dess tre raka segrar därefter, Malmö & Varberg Hemma, Värnamo borta.

IF Elfsborg

Elfsborg håller alltjämt sin position uppe i toppen. Trots missräkningen senast hemma mot IFK Göteborg, lyckas man behålla sin plats efter att Malmö alltså föll i Stockholm. Elfsborg har spelat in 36 poäng på de inledande 15 omgångarna. Ett snitt som alltså skulle innebära 72 poäng och ett rekord. Nu tror jag inte Elfsborgs höst blir lika stark som vår. Vi har flera lag som rustar och kommer vara starka under hösten. Elfsborg har dessutom Djurgården, Häcken och Bajen på resande fot kommande tre matcherna. Har man otur här, så står man på 0 poäng efter dessa, och då kan vi räkna med att man inte är kvar i serietopp.

Thelins mannar har verkligen presterat i år. Defensivt har boråsarna varit enormt kompakta, och elva insläppta mål på femton matcher är såklart imponerade. Framåt snittar man över 2 mål per match, vilket såklart också får vara godkänt.

Tittar jag lite närmre på Ellos senaste matcher så har de alltså spelat 0-0 mot Göteborg, besegrat Kalmar borta på Guldfågeln med 4-0 och hemmabesegrat Hammarby med 2-0. Prestationerna har varit stundtals bra, men också inte överdrivet starka. Segern mot Bajen var kanske välförtjänt. Men jag anser inte att man var särskilt mycket bättre än sin motståndare. Bajen hade svårt att komma till lägen, och man utnyttjade de få misstagen som släpptes. 4-0 segern mot Kalmar, präglas starkt av de tidiga röda kortet på Kalmar keepern. Den oavgjorda matchen mot blåvitt, ringer vi inte hem och skryter om. Således lite svajande formbesked i min bok.

Elfsborg har som bekant blivit av med Ondreijka under sommaren. Poängkung numera är istället Jeppe Okkels, och det gör han med bravur. En spelare som stuckit ut positivt i detta Elfsborg är också mittbacken Gustav Lagerbielke. Frånsett missad straff senast, har Lagerbeilke varit guld där bak och även visat prov på styrka i offensiven med två mål. Lagerbielke drog dock på sig tredje gula senast och är därför avstängd imorgon.

Ellos är seriens starkaste bortalag så här långt, senaste förlusten på resande fot kom faktiskt mot Djurgården ifjol då laget föll med 2-1.

Summering och speltips:

Djurgården går från klarhet till klarhet under senare tid. Insatserna mot Varberg och Värnamo kanske inte var topnotch, men de var ändå ett tecken på att man vinner bekvämt i matcher man ska vinna. Segern mot MFF var ett tydligt statement på att man blir att räkna med. Man har nu vittring av toppen, och jag tror inte det dröjer länge, innan man är där. En seger imorgon skulle alltså innebära att man befinner sig en poäng bakom MFF, förvisso med en match mer spelad.

Nyförvärvet Gurbani, sägs vara en riktigt fin anfallare i allsvenska mått mätt, och här finns såklart sparkapital.

Förutsättningar är alltså som sådana att, Djurgården är enormt starka hemma, Elfsborg har varit svårslagna borta. Jag anser dock att Djurgårdens form pekar mer uppåt, än Elfsborgs och jag tycker att Djurgården besitter en mer komplett trupp här.

Att ett starkare Elfsborg än för stunden ställdes upp som underdog hemma mot Malmö lite tidigare på säsongen, skall stå som mindre underdog borta på tele2 mot ett Djurgården i uppgång, köper jag ej. Jag tror såklart matchen kan bli jämn, och att Djurgården får passa sig för Elfsborgs omställningar. Men ser man lika täta ut som mot Malmö, tror jag Elfsborg får det rejält tufft här. Ett Elfsborg utan sin bästa mittback, är också ett försvagat Elfsborg på förhand.

Mitt spel i matchen blir därför Djurgården -0.25 AH till 2.08 inne hos Pinnacle. Spelas med medel insats 2 units

Med -0.25 menas alltså halva insatsen på 0.5 och halva på 0.0. Skulle matchen sluta oavgjort får vi halva insatsen tillbaka.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt