Speltips: Wimbledon 2023 | Dag 2

ATP Halle
Här kommer jag varje dag skriva om mina spel under en av årets fyra grand slams: Wimbledon. Jag följer ATP touren dvs herrarnas högsta division i tennis året runt och kommer därför främst ha fokus på dessa matcherna. Speltipsen kommer med stor sannolikhet att läggas ut under eftermiddag/kväll varje dag. Värdering kommer ligga mellan 1-5 units beroende på spelvärde.

Marton Fucsovics - Tallon Greikspoor 12:00

Riktigt trevlig match det här mellan två spelare som verkligen peakat i form dem senaste veckorna. Tallon Griekspoor har varit lite upp och ner detta år. Holländaren har i stort sett gått inget alls eller gått hela vägen när han spelat hittills. Tallon bytte team inför 2023 och åkte till Pune utan tränare och endast fysioterapeut. Detta blev ett framgångsrikt recept då han vann turneringen. Sedan dess har det varit en utveckling spikrakt uppåt och jag tycker det snackas alldeles för lite om denna spelare som i stort sett bara förlorat mot top 10 spelare i år om man räknar bort gruset. Detta då han hade en tyngre period fysiskt.

På andra sidan står Marton Fucsovics. Kanske en av tourens svåraste spelare att värdera. Höga toppar och låga dalar är en passande liknelse till Marton. Ungraren har haft ganska stora problem med skador och led av kronisk huvudvärk under ett tag på touren. Detta ska dock vara borta nu. På slutet har han inte gjort bort sig mot spelare som Djokovic i Franska Öppna och slog ut världsnian Taylor Fritz på gräset i Stuttgart för två veckor sedan.

Jag har en ganska klar take här. Griekspoor har ett mycket tyngre spel från baslinjen och är inte rädd för att kliva på nät. Fucsovics är en kontringsspelare som gärna väntar bakom baslinjen. Framåt är han mer osäker och kan bjuda på en hel del billiga missar. På gräs är det väldigt viktigt att man tar ödet i egna händer annars är det upp till motståndaren att missa. Det går helt enkelt inte att spela defensivt på gräs. Ser Griekspoor som den mycket jämnare spelaren och om inte Fucsovics har en toppdag ska han ta detta. I och med variansen på Fucsovics spel tycker jag inte oddsen stå så jämnt som det gör just nu.

Griekspoor @1.85 Betfair/Pinnacle, 2u

Sebastian Ofner - Jiri Lehecka 13:30

Intressant match mellan två spelare som klättrat in på topp 100 i år och fått sina stora genombrott i de två föregående Grand Slams. Jiri Lehecka slog igenom mycket oväntat i början av året under Australian Open där han plockade ut tre top 20 spelare där han stod i snittoddset 3.70 emot. Efter det fortsatte han köra på med en semifinal i Doha och flera fina prestationer till gruset kom tillbaka. Inte varit riktigt samma spelare därefter och jag känner mig verkligen tveksam till hur han värderas.

Ofner till skillnad från Lehecka har färsk form och kommer från ett genombrott och sex vinster i Franska öppna. Detta följdes upp med en final direkt på gräs förra vecka. Ytterst ovanligt detta att man kliver in och spelar bra på gräs direkt efter grus. Österrikaren är i superform och har aldrig varit bättre. Tycker matchen känns klart mycket jämnare än vad oddsen säger.

Ofner @ 2.50 Unibet/Betfair, 1u

Shintaro Mochizuki - Tommy Paul 15:30

Här har jag lite skrällfeeling. Mochizuki är en relativt okänd spelare som jag håller högt. Shintaro ansågs som en av de mer talangfulla juniorerna och avnn just Wimbledon, men för juniorer då, för fyrå år sedan. Sedan dess har det inte varit spikrakt uppåt men han har stor potential i sitt spel. Passar dessutom perfekt på gräs med sin flacka bollträff och extremt bra rörelse. Lägg därtill has fina handleder och känsla samt variation. Det enda som saknas är en riktigt bra serve.

Tommy Paul var även han en mycket lovande junior som även han har en Grand Slam på sig från junior tiden men på grus. Relativt ovanligt att en amerikan vinner detta. Till skillnad från många andra amerikaner är Tommy Paul en spelare som har en fin defensiv och rör sig mycket bra vilket visat sig vara en fördel när man spelar på annat än hardcourt. Paul har haft en riktigt fin säsong med två titelfinaler och semifinal i Australian Open.

För tre dagar sedan spelade Paul final på gräset i Eastbourne. Trodde en del på honom då. Men i andre set drog han på sig en muskelsträckning i vaden och rörde sig klart sämre. Rörelsen som normalt sett är hans styrka. Jag tror det kan bli en mycket fysisk match mellan två spelare som rör sig väldigt bra. Mochizuki har inget att förlora här och Paul kommer in med osäker status. Testar två spel, raka och set hcp.

Mochizuki @ 7.0, 0.5u bet365 Mochizuki +2.5 set @ 1.88, 1u Pinnacle

Resterande spel till Dag 2:

Brouwer +7.0 @1.88 1u, Pinnacle

Stricker @1.80, 1u Betfair/Pinnacle






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.