Speltips: Degerfors IF vs AIK - Vem ska ta klivet uppåt i tabellen?

Nikola Djurdjic
Ett krisande AIK beger sig ut på vägarna i hopp om att äntligen få stå som segrare igen. Man ska göra det borta mot Degerfors på Stora Valla under lördagens solljus. Kan Degen repa sig efter överkörningen senast?

Den goda spelformen fortsatte även under gårdagen när BK Häcken, helt rättfärdigt, lyfte pokalen efter att ha besegrat Mjällby på Strandvallen. Med andra ord, en rolig start på fotbollsveckan när vi nu kliver in i helgen och den nionde omgången av Allsvenskan. Ett krisande AIK beger sig ut på vägarna i hopp om att äntligen få stå som segrare igen. Man ska göra det borta mot Degerfors på Stora Valla under lördagens solljus. Kan Degen repa sig efter överkörningen senast?

Degerfors IF

Den lilla fotbollsorten från “bruket” har än så länge haft det tufft i Allsvenskan den här säsongen. Efter förlusten borta mot BK Häcken på Bravida Arena där man släppte in sex mål på 59 minuter så har man nu en inte så smickrande resultatrad de senaste tre matcherna: 0 poäng, 1 mål framåt, 14 mål bakåt. Man har givetvis utifrån detta nu släppt in överlägset flest mål i Allsvenskan och när det inte heller rinner på framåt i samma takt går det inte annat än att landa i den negativa kvalplats man just nu befinner sig på. Kan det vända?

AIK

Återigen en svag insats, återigen en svag första halvlek och huvudtränare Brännström stod och sågade i princip alla delar i studion efter. Krismötet mellan AIK och IFK Göteborg slutade tillslut 2-2 och kunde mycket väl ha svängt åt något håll. Det som fortsatt är AIKs stora problem är att fungera som ett lag över hela banan, i matchens samtliga 90 minuter + tillägg. Guidetti är iskall, Durmaz ett enda stort frågetecken och bärande spelare från i fjol ser allt annat än bra ut. Hur illa är det egentligen för AIK? Man står på sex poäng och skulle vid en förlust hamna under strecket. Kan man ta sin blott andra seger?

Analys och speltips

Det här är, likt alla matcher för åtminstone AIK den här säsongen, ett krismöte och en tydlig indikator på hur den här vårsäsongen ska sluta. En förlust för något av lagen? Ja, då börjar det byggas ett avstånd sakta men säkert uppåt i tabellen? Vinst? Det motsatta. Det är med andra ord en fotboll under lördagen som kommer bjuda på mer känslor än vad denna match kanske annars gjort. För Degerfors del handlar det om att göra Stora Valla till den omöjliga plats att prestera på som man gjort stundtals under matcher den här säsongen, men även genom åren. Faktum är att de två vinster man har den här säsongen skett just hemma på Stora Valla. För AIKs del handlar det om att prestera fotboll, ärligt talat, på bortaplan. En inspelad poäng på fyra matcher är givetvis inte ett facit som är på något sätt godkänd.

Hur kommer det här sluta då? Degerfors kommer givetvis sätta varenda nebb och klo i AIK för att få med sig poängen här, något som man är bra på hemma. Den här säsongen har man två vinster men framförallt har man gjort mål i tre av fyra matcher, mot tufft motstånd. Det är med andra ord en relativt stor chans att man gör det även mot ett AIK som ser allt annat än stabilt ut bakåt. För AIKs del handlar det om att bygga vidare på den offensiva kvalitet man visat upp de senaste matcherna. Omar Faraj, förra året i Degerfors, kanske kan vara just den som vet hur det ska göras. Jag tror det blir en fotbollsmatch som inte ser ut som en krismatch utan snarare som den match som utspelade sig på Friends Arena i måndags. Svängigt, bollinnehav av AIK och målchanser åt bägge håll. Spelet blir därför:

Båda lagen gör mål till oddset 1,76 hos Pinnacle med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt