Speltips: AIK-IFK Göteborg: Hatmöte på nationalarenan

Marcus Berg
Tidigt krismöte väntar på Friends Arena i afton. Storklubbarna AIK och IFK Göteborg gör upp om tre otroligt viktiga poäng. En vinst kan innebära att ett av lagen lämnar bottenträsket.

Levande spel

2023-05-15 19:10
IFK Göteborg +0.5 @ 2.05
AIK
IFK Göteborg


Gnaget och Blåvitt är två av de lagen som gått absolut tyngst i inledningen av säsongen. Efter att lite drygt en fjärdedel av säsongen är spelad, så finns de båda jättarna i bottenskiktet av tabellen. De står nämligen på fem poäng vardera, och 13-14 plats i tabellen.

Ifjol fick vi bevittna två målsnåla historier lagen emellan. Två stycken 1-0 segrar för hemmalagen. Senaste blåvitt segern på nationalarenan kom 2015, så visst har en del matcher passerat sedan dess.

AIK

Säsongens hittils enda seger för Solnagänget kom hemma i Stockholmsderbyt mot Bajen. En stabil 2-0 vinst, där de mesta klaffade för de svartgula. Kan man ta fram en sån insats ikväll mot IFK Göteborg blir man såklart svårslagna. Utöver segern mot Bajen har man hämtat enpoängare mot Mjällby och Sirius, annars är det idel förluster.

AIK med sin nya tränare Brännström har verkligen visat prov på olika spel såhär långt. Från att vara totalt ihåliga och överkörda i hemmapremiären mot Norrköping, till att vara enormt starka centralt i andra matcher. Överlag har väl den offensiva produktiviteten varit den stora akilleshällen. Anfallsstjärnan John Guidetti har inte levererat, utan varit mest trasig. Prestigevärvningen Fischer hamnade i sin tur tidigt i klinsch med Brännan (jag vet att jag bara spekulerar här), men har på sistone fått förtroende och de har sett rätt bra ut.

Ikväll saknas fortfarande Vincent Thill på grund av skada. En av de positiva uttropstecknen enligt mig. Utöver Thill är Axel Björnström avstängd. AIK såg även ut att få klara sig utan en del andra viktiga kuggar, men dessa är åtminstone med i kvällens matchtrupp.

Hemma på Friends brukar AIK vara starka traditionellt. I år har man dock alltså enbart besegrat Hammarby. Man fick sig en rejäl körare när Norrköping var på besök, och 0-0 hemma mot Sirius var ingen festlig tillställning. AIK har enbart gjort 4 mål framåt under säsongens första sju matcher, blir det en förbättring idag må tro?

IFK Göteborg

De blåvita har tagit bussen norröver för att gästa huvudstaden under måndagskvällen. En batalj som verkligen skulle kunna väcka liv i den sovande björnen. Fine, Göteborg har kanske inte seriens bästa trupp, men jag tycker ändå man har ett lag som kan slåss högre upp, man både en del spets och en del unga lovande. Med tanke på att lag som Hammarby och Djurgården inte heller är på topp, så bör man absolut kunna sikta uppåt framöver.

Göteborg som inte hade knappt gjort ett mål innan mötet med Degerfors för tio dagar sedan. Väl där kom en islossning, och göteborgarna vann med hela 6-0. Med segerns vätska i munnen, reste man upp till Bromma för att gästa BP. Supportrarna och truppen fick dock åka hem med 0-0, men ack en så viktig poäng.

Till kvällens drabbning har alltså Blåvitt precis som sin motståndare AIK, fem inspelade poäng. Seger mot Degerfors och dubbla kryss emot mot BP och Norrköping. Trenden pekar dock uppåt måste jag medge. Fyra raka förluster och knappt en målchans på de inledande fyra fighterna, har alltså efterföljts av lagets samtliga poäng de senaste tre.

Blåvitt får klara sig utan Hussein Carneil som fortfarande är skadad.

Summering och speltips:

AIK ställs självklart upp som favorit i kvällens möte med IFK Göteborg. Men jag tycker kanske man blivit lite väl stora favoriter. Så fort beskedet om att AIKs många frågetecken faktiskt kommer till spel, åkte oddset ner lite, och detta köper jag ej.

AIK har gjort en bra match mot Bajen, man var helt okej mot Mjällby borta och skulle nog vunnit den. Borta mot MFF blev skåningarna numret för stora, men även här var man hyfsat starka stundtals.

Göteborg har dock varit svårspelade på gräset på Ullevi. Ikväll väntar bortamatch, men också en ny gräsmatch. En viktig faktor för de blåvita.

Med tanke på att vi har rätt friska trupper att tillgå ikväll, och hur de sett ut under de bägge lagens senaste matcher. Att AIK har otroligt svårt att göra mål, och att IFK spelat upp sig. Så tycker jag att IFK Göteborg borde ha en hyfsat god chans till att lösa en pinne ikväll.

Jag värderar chansen aningen större än 50% och tycker därför att vi har ett bra odds på +0.5 för gästerna.

SPELET i matchen blir således, IFK Göteborg +0.5 (AH) till 2.05 inne hos Expekt. Tycker denna kan spelas ner till 1.96-1.98

(Jag rekade +0.5 till 1.90 tidigt, men detta var då med besked om att AIK saknade flera viktiga pjäser, vilket inte tycks vara fallet i nuläget, men jag sitter ändå kvar)

Väl möt! /Susarn






Levande spel

2023-05-15 19:10
IFK Göteborg +0.5 @ 2.05
AIK
IFK Göteborg


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.