Speltips: Nottingham Forest-Wolverhampton Wanderers: Vargarna ylar hem tre poäng

Raul Jimenez
Premier League är tillbaka till helgen, och på City Ground i Nottingham tar hemmalaget emot vargarna från Wolverhampton.

Levande spel

2023-04-01 16:00
Wolverhampton -0.5 @ 2.70
Nottingham Forest
Wolverhampton Wanderers FC


Ett poäng skiljer Forest och Wolves i tabellen, ändå börjar Forest i någon mån kännas inblandad i bottenstriden med Wolves känns mer klara. Jag kan inte sätta fingret på varför så är fallet, men min känsla pekar i den riktningen.

Den forna championshipklubben som tog steget upp till Premier League denna säsong har verkligen blandat och gett i prestationer. Stundtals tycker jag Steve Coopers mannar har spelat en helt okej fotboll, medan de i andra matcher sett helt bedrövliga ut. Självklart påverkar den stora ruljansen av spelarmaterial i klubben, och så också skador.

Nu på lördag klockan 16.00 svensk tid, sparkar Forest-Wolves igång i ett möte som faktiskt kan komma att peka riktning för resterande del av säongen. Förlorar hemmalaget här, vågar jag nog påstå att man kommer vara inblandad i nedflyttningsracet. Vinner Wolves, så bör man kunna blicka uppåt istället för nedåt. Kanske självklara iaktagelser för många, men vi är i ett läge som av säsongen där man brukar skilja agnarna från vetet på riktigt.

Nottingham Forest

Nottingham gick alltså upp från Championship till PL till denna säsongen. I och med det frigjordes en hel kulor, och klubben har verkligen valt att spendera stort. I runda slänger 1.8 miljarder svenska kronor har åkt ut, men vad har egentligen Nottingham fått in?

Visst finns en del rutinerade PL spelare i bygget, men just nu känns de som Cooper får trolla med knäna. En diger skadelista som bara växer gör läget väldigt prikärt. Senast in på skadelistan direkt från landslagsuppehållet, kommer Chris Wood, Serge Aurier, Andre Ayew och Gustavo Scarpa. Lägg där till de tidigare bortfallen av bland annat Dean Henderson, Scott Mckenna och Willy Boly och några till. Faktum är att en rimlig startelva faktiskt saknas i Nottinghamlägret.

Positivt för Forest del, är att Alwo Awoniyi & Cheikhou Kouyate båda tränar för fullt igen.

För Forest del har det blivit 26 inspelade poäng såhär långt. Helt okej faktiskt. Mer anmärkningsvärt är det att laget trots att de mött bottenkollegor enbart inkasserat en trepoängare under februari och mars. Fem av åtta tävlingsmatcher under perioden har dessutom slutat med förlust. Före landslagspausen vi hade, så förlorade Nottingham hemma mot Newcastle med 2-1 och även borta mot Tottenham med 3-1.

Kikar vi på hemma/borta siffrorna, så är det tydligt att det är hemma på City Ground Nottingham vinner sina matcher. 20 inspelade poäng kontra sex poäng på resande fot.

Mötet med Wolves i den elfte omgången slutade med 1-0 seger för Wolves. Utöver det har lagen även möts i cupsammanhang, där Forest tillslut vann på straffar.

Wolverhampton

Wolves har förvisso en del skador att stå med de också, men inte i närheten av Nottinghams dito. Jonny och Matheus Nunes åkte på röda kort senast, och missar båda helgens drabbning mot Forest.

På skadelistan finns framförallt Hee-Chan Hwang värd att nämna.

Formmässigt kom landslaguppehållet lägligt för tränare Julen Lopetegui. Laget hade åkt på fyra bollar i baken hemma mot Leeds senast och hade därmed förlorat sin andra raka match. Dessutom har laget enbart vunnit en av sina sex senaste. Vad gäller dessa matcher tycker jag dock vi måste se på motståndet. Newcastle, Tottenham, Liverpool och Fulham är alla lag från övre halvan. Är väl enbart Leeds och Bournemouth man faktiskt kan snacka ner som riktiga floppar.

Wolves finns i nuläget på 13:e plats i premier league tabellen. Klubben har spelat ihop 27 poäng på 28 omgångar, ett facit man såklart inte är nöjda med, och glappet upp till elvan Aston Villa är hela 11 poäng.

Tittar vi rent spelmässigt så har ändå Wolves varit bättre än resultaten visar. Exempelvis släpper man alltså fyra påsar emot Leeds senast, trots att man vinner förväntade målen med tydliga 2,86 mot 1,47. Man är bättre än både Bournemouth och Fulham, men kommer hem med en poäng. Ibland är marginalerna små, men för Wolves del handlar det om målskyttet. 22 mål framåt på 28 matcher är såklart ett kraftigt underbetyg såhär långt.

Summering och speltips

Med tanke på illa Nottinghams trupp är där an, så tycker jag detta känns som ett superläge för Wolves att slå tillbaka efter lagets senaste förlustsvit. Förvisso är Wolves placerade som knappa favoriter på ett svårspelat City Ground, men jag tycker materialet som de båda tränarna har att tillgå är klasskillnad.

Wolves har en slagkraftig trupp med mycket rutin, medan Forest får förlita sig på enskilda prestationer, då skadeläget är som det är.

Nottingham har släppt in hela 49 mål såhär långt, enbart Bournemouht är värre på den punkten. Lägg då till att 2-3 ordinaria försvarare är borta skadade hos hemmalaget.

Mitt spel i matchen blir Wolves seger till 2.70 hos Coolbet (taget till 2.61 hos Pinnacle) tycker denna är spelbar ner till 2.50+, tas flat 2U

Ta hand om er /Chris






Levande spel

2023-04-01 16:00
Wolverhampton -0.5 @ 2.70
Nottingham Forest
Wolverhampton Wanderers FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.