Speltips: Barnsley - Morecambe: The Tykes trummar på i toppen

Mads Andersen och Liam Kitching
Detta är ett speltips inför lördagens omgång i League One och matchen mellan Barnsley och Morecambe på klassiska Oakwell.

Levande spel

2023-04-01 16:00
Totalt antal mål av Barnsley: Över 2,5 @ 2.88
Barnsley FC
Morecambe FC


Detta är ett speltips inför lördagens omgång i League One där vi tar sikte på matchen mellan Barnsley och Morecambe på klassiska Oakwell i Barnsley.

Barnsley - Morecambe

Barnsley FC - Morecambe FC

Lördag 16:00, League One

Det är ett formstark lag från toppen av tabellen som möter ett formsvagt lag från botten av tabellen och jag tycker att det finns väldigt bra spelvärde i att Barnsley gör förhållandevis många mål i matchen.

Barnsley

Lite kuriosa: Barnsley tränas av den f d mittbacken och nordirländske landslagsmannen Michael Duff. Som jag förstår det är han den enda fotbollsspelaren någonsin som spelat i samtliga åtta översta nivåerna av det engelska seriesystemet, dessutom i stigande ordning! Han började sin karriär i Oxfordshire-klubben Carterton som spelade i Hellenic Football League som då var den åttonde nivån i seriesystemet. 1996 värvades han av Cheltenham Town där han kom att spela 300 matcher och var med om att föra upp laget fyra divisioner. 2004 värvades han av Burnley där han spelade 342 matcher och var med om att säkra uppflyttning till Premier League tre gånger innan han lade fotbollsskorna på hyllan 2016. Två år senare gjorde han debut som tränare när han återvände till sin gamla klubb Cheltenham och återigen fick vara med om en uppflyttning när de 2021 tog sig tillbaka till League One.

Nåväl. Michael Duff är nu alltså i Barnsley där han också gör ett väldigt bra jobb. Man har mer eller mindre redan säkrat en playoff-plats men har även fått vittring på en topp-två-placering vilket skulle innebära direktuppflyttning till Championship.

Formen är minst sagt god där man tagit 13 poäng och gjort 11 mål på de fem senaste ligamatcherna. Tittar man på de fem senaste hemmamatcherna i serien så ser det ännu grönare ut: 15 poäng av 15 möjliga och 16 gjorda mål inklusive tre eller fler mål i de fyra senaste hemmamatcherna.

Jag ser ingen anledning till att målformen skulle avta. De sex senaste ligamatcherna har Barnsley skapat i genomsnitt 4,7 avslut på mål per match vilket är en av de bästa offensiva siffrorna i ligan just nu. De tre senaste hemmamatcherna har Barnsley skapat i genomsnitt 6,0 avslut på mål per match vilket är den näst bästa offensiva siffran i League One de senaste veckorna.

Morecambe

För att undvika ännu en utsvävning så konstaterat vi krasst att Morecambe ligger under nedflyttningsstrecket med tre poäng upp till säker mark.

Formen är minst sagt knackig där man tagit 2 poäng och släppt in 10 mål på de fem senaste ligamatcherna. Tittar man på de fem senaste bortamatcherna i serien så ser det inte roligare ut: 1 poäng av 15 möjliga och 9 insläppta mål. Noterbart är att när Morecambe mött andra lag som är indragna i bottenstriden det senaste så har det blivit väldigt tajta och målfattiga matcher; när man mött lag från övre halvan av tabellen det senaste så har det blivit minst tre mål i baken de flesta matcherna.

Det finns inget som talar för att det skall vända för Morecambe. De sex senaste seriematcherna har man släppt till i genomsnitt 6,7 avslut på mål per match vilket är den allra sämsta defensiva siffran de senaste veckorna. De tre senaste bortamatcherna har Morecambe släppt till i genomsnitt 7,3 avslut på mål per match vilket också är den sämsta defensiva siffran i League One i ligan just nu.

Fler matcher och odds från League One hittar du här!

Slutsats & Speltips

Barnsley är ett av de lag som skapar allra flest avslut på mål i League One just nu och har gjort tre eller fler mål i de fyra senaste hemmamatcherna.
Morecambe är det lag i League One som släpper til allra flest avslut på mål just nu och man har släppt in tre eller fler mål i fyra av de fem senaste matcherna mot lag från övre halvan av tabellen.
Jag tycker att det finns väldigt bra spelvärde i att Barnsley gör förhållandevis många mål i matchen.
Speltips: Totalt antal mål av Barnsley: Över 2,5.
Bäst odds finns just nu hos bl a Expekt: 2,88.

Läs gärna mer om olika oddstyper och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för matchen mellan Barnsley och Morecambe här!

Det är 13 miljoner i jackpott på Stryktipset nu till helgen! Analys och systemförslag till Stryktipset hittar du som vanligt på vår avdelning dedikerad till Stryktipset och du kan hålla utkik efter andelsspel från såväl medlemmar och experter på vår sida för andelsspel.






Levande spel

2023-04-01 16:00
Totalt antal mål av Barnsley: Över 2,5 @ 2.88
Barnsley FC
Morecambe FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt