Speltips: Hammarby-Degerfors: Allsvensk premiär, storpublik och förmodad hemmaseger

Hammarby
På söndag smäller det. Degerfors gästar Bajen på Tele2 arena inför trettiotusen förväntansfulla åskådare. Laddat och nervöst på de flesta håll, men jag tror att Hammarby skall klara av pressen.

Fjolårstrean Hammarby tar alltså emot värmländska Degerfors i årets allsvenska premiär. Som vanligt när det vankas premiär och bajen, så är det fullt hus och vi kan räkna med en god stämning inne på Tele2 arena. Vi kan räkna med att arenan kommer domineras av det grönvita södergängets fans, och Degen ställs på eldprov direkt.

Tittar vi på min allsvenska guide -> https://1x2.se/guider/din-guide-till-allsvenskan-2023, så tror jag alltså att vi hittar Hammarby på en fjärdeplats efter säsongen, samtidigt som Degerfors får spela kvalspel i höst.

För dig som inte har möjlighet att vara på plats, så sänds matchen som vanligt på Discovery.

Avspark är söndag 15.00.

Hammarby

Bajen har genomgått en hel del förändringar inför säsongen. Några rutinerade namn har lämnat laget och framförallt har också några nya namn kommit in. Vad som består är den sportsliga ledningen med Jesper Jansson som sportchef och Marti Cifuentes som huvudtränare. Martis idéer vet vi som följt serien sedan tidigare, är väldigt tydliga. Man vill äga mycket boll och dominera de centrala delar av planen. Ser vi på tidigare säsong, så släppte man dessutom till få chanser bakåt och således också var rätt så täta. Efter Djurgården näst bäst i serien i det momentet under 2022.

Inför denna säsong har Hammarby tappat kugghjulen Gurra Ludwigson, Darijan Bojanic och Mohannad Jeahze. Man har dessutom sålt anfallsstjärnan Veton Berisha till Molde. Detta betyder självklart att sportchef Jesper Jansson haft en del jobb under vintern, och att några ersättare också har kommit in. Tittar vi defensivt så har Simon Strand kommit in på ytterbackspositionen. Tesfaldet Tekie har kommit in som någon form av ersättare till Bojanic på centralt fält, samtidigt som August Mikkelsen, Viktor Đukanović och Adi Nalic hittat in på de offensiva positionerna. Bajen har alltså haft lite ruljans i truppen, men ser vi på helheten tycker jag det finns goda möjligheter till en bra säsongen även 2023. Ekonomiskt är Hammarby i toppen med några lag, och förväntningarna är således också väldigt höga.

Ser vi på Stockholms klubbens cupspel, så blev det urtåg i semifinalen borta mot Mjällby. Motivation och klass saknades i det avgörande lägena nere på Strandvallen. En insats jag helst tror bajentruppen helst glömmer illa kvickt. Tittar vi på spelet, så har det varit på en godkänd nivå över lag. Gruppspelet slaktades fullt ut och 8-0 segern mot Giffarna blev någon form av statement. I kvartsfinalen besegrades antogonisterna AIK med 2-1 efter en jämn batalj på tele2.

Då vi har en dryg vecka till matchstart, finns ännu ingen matchtrupp att tillgå. Men status på Nalic och Mikkelsen är väl högst osäker. Annars tycker jag Bajen skall kunna ställa en riktigt bra elva på plan på Söndag.

Degerfors

Bajen borta i premiär är väl knappast en drömmotståndare för Degerfors. Ett motstånd som Degerfors historiskt haft det kämpigt mot. På tele2 mot Hammarby har man dubbla 5-1 förluster sedan laget tog steget upp i Allsvenskan.

Tittar vi på Degerfors transferfönster så kan vi konstatera att truppen känns något tunnare i år. Whiteman i kassen har lämnat, så även lagets andreval på positionen Gall. Ute på plan får man klara sig utan Omar Faraj som lämnat för större uppgifter i AIK. Fanbäraren Johan Bertilsson har lämnat för Karlstad. Hur vida tillskotten kan leverera får vi se. Laget har förstärkts med några lån av bland annat Peter Gwargis från MFF och Damjan Pavlovic från Rijeka.

En spelare som dock sett fin ut under försäsongen är Diljan Vukojević. Killen som kom från Norrby inför fjolårssäsongen hittade aldrig riktigt rätt då. Nu tycks han spelat till sig en startplats, och väntas vara i målprotokollet flertalet gånger under denna säsong.

För Degerfors del har försäsongen varit en salig blandning av insatser. 2-1 förlusten borta mot Malmö är inget man ska skämmas över även om Malmö var det bättre laget. Det samma kan vi väl säga om 1-1 matchen borta mot Elfsborg. Samtidigt föll man mot Brage i genrepet med tydliga 1-3.

Tydligt att Degerfors kommer använda sig av sina snabba wingspelare, här får bajen se upp.

Summering och speltips

Att Hammarby kommer in som en stor favorit på hemmaplan i premiären är inga konstigheter. Det kan nog de flesta av oss förstå. Samtidigt så kan jag tycka att oddset är rätt högt. Kikar vi på fjolårsmötet lagen i mellan, så stod Bajen -1.5 i dryga 1.50, alltså nästan 40 punktar lägre än nu, och vann också planenligt med fem-ett.

Bajens föryngring har dock ställt en del frågetecken som jag tror kan påverka detta. En stor förändring i laget och en svag insats borta på Strandvallen gör såklart sitt. Att Tele2 dessutom fått en ny långsammare matta gör också sitt.

Oavsett status på Mikkelsen och Nalic vara eller icke vara på Söndag, tycker jag Bajen går in som storfavorit här. Defensivt är man stabila, på mittfältet har Tekie varit strålande under försäsongen, och Nahir Besara vet vi håller enorm klass. Jag tror definitvt att Bajen har kapacitet att göra 3-4 bollar framåt här, och då blir det kämpigt för Degerfors att täcka en pluslina.

Hammarbys H2H mot Degerfors sedan de tog steget upp 2021 är 4 raka segrar: 5-1 0-1 1-4 5-1

Mitt speltips i matchen blir Hammarby seger med minst två mål (-1.5 hcp) till 1.88 inne hos Pinnacle. Jag väljer dock att plocka den med en medel insats, trots att jag kanske tycker den är värd högre. Premiär är alltid premiär, och nerver kan spela in.

Håll utkik på sidan under veckan, flertalet spel från både Allsvenskan och Premier League kommer dyka upp här.

/Susarn






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.