Speltips: Mjällby AIF vs Dalkurd FF - Hur står det egentligen till, Dalkurd?

Noah Persson och Oscar Jonsson
Under söndagen ska vi fokusera på matchen mellan Mjällby AIF och Dalkurd FF, två klubbar som haft en hel del förändring under försäsongen.

Levande spel

2023-02-19 13:00
Mjällby -1.25 AH @ 1.87
Mjällby AIF
Dalkurd


Under söndagen får vi se ytterligare svensk fotboll när Svenska cupen fortsätter med sitt gruppspel. Samtidigt som vi fått se Allsvenskan- respektive superettanklubbar bege sig ner till varmare breddgrader för att matchas och få ihop sin spelartrupp så har även klubbarna i de lägre divisionerna fått fokusera på gymmet hemma här i Sverige. Under söndagen ska vi fokusera på matchen mellan Mjällby AIF och Dalkurd FF, två klubbar som haft en hel del förändring under försäsongen.

Mjällby AIF

Det har hänt mycket kring klubben på Listerlandet inför säsongen 2023. Huvudtränare Andreas “Brännan” Brännström har försvunnit och likaså inlånade spelare som Samuel Brolin, Al-Ammari och Eile. Bergström, Moros Gracia och Haliti har även dessa försvunnit. Vad har då kommit in? Jo, en hel del kvalitet och spännande namn. Tom Pettersson, Alexander Johansson och Colin Rösler är tre spelare som anslutit tillsammans med en handfull andra, intressanta spelare. Mjällby kommer inledningsvis den här säsongen få leta efter sin identitet och “profil” men visst finns det en stomme kvar trots att flera försvunnit.

Dalkurd FF

Det blev bara en säsong i Superettan igen för den, sedan några år tillbaka, Uppsalabaserade klubben. Ekonomiska problem, svårt att hitta spelare av rätt kvalitet och strul med nyförvärv från mellanöstern har idag lett till att truppen ser svagare ut än på många säsonger. Det har förvisso värvats in spelare som håller en relativt bra kvalitet i division 1 men jag tror inte Dalkurd har något att göra i en eventuell toppstrid. Pashang Abdulla, Dixon, Saleh Karim, huvudtränare Aras, Styffe och Umit Aras är spelare som kommer att bli extremt svårt att ersätta, där fler tongivande spelare också försvunnit. Hur står sig allting runt omkring, Dalkurd?

Analys och speltips

Det här är en match som jag, likt även marknaden, ser Mjällby som tydliga och stora favoriter. Det skiljer två divisioner mellan lagen och i det skicka dom Dalkurd för tillfället håller är jag inne på om det är mer än så. Turbulens, spelarrockad och en helt ny trupp (ja, nästan iallafall) ska förfogas över och jag blir inte chockad om det skulle rinna iväg. Dalkurd hade i helgen ett genrep hemma på Studenternas mot Karlbergs BK (mittenlag i division 2 ifjol) och då slutade det med en förlust där resultatet blev 2-5. Liknande siffror även här? Inte omöjligt.

Mjällby -1,25 AH spelas till oddset 1,87 hos Unibet spelas med 4/5 units.






Levande spel

2023-02-19 13:00
Mjällby -1.25 AH @ 1.87
Mjällby AIF
Dalkurd


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt