Speltips: FC Trollhättan vs Halmstads BK - Äntligen är det dags för svenska cupen

Andreas Johansson
Vi kikar in på lördagens matcher som finns på menyn, där mötet mellan FC Trollhättan och Halmstads BK står i fokus.

Levande spel

2023-02-19 13:00
Mjällby -1.25 @ 1.87
Mjällby AIF
Dalkurd
2023-02-18 13:00
Halmstad -0.75 AH @ 1.87
FC Trollhättan
Halmstad


Det har varit en tid av europeisk toppfotboll och Champions league fotboll i veckan men givetvis så har fokuset legat på det som stundar till helgen, nämligen Svenska cupen. Det finns få saker som kittlar så mycket, åtminstone i min mage och mitt huvud. Hur står sig de allsvenska lagen? Hur ligger klubbarna i superettan till och kommer “bonnbollsgängen” komma upp i nivå redan i februari månad? Många frågetecken, men också många utropstecken efter en försäsong fylld med tränarrockader, spelarförsäljningar och intressanta nyförvärv. Vi kikar in på lördagens matcher som finns på menyn, där mötet mellan FC Trollhättan och Halmstads BK står i fokus.

FC Trollhättan

Vart står sig laget som de senaste säsongerna varit snubblande nära kvalplatsen till Superettan men som inte orkat hela vägen, egentligen? Klart är det iallafall att föreningen fortsätter att rusta truppen i och med huvudtränare Mak Linds intåg från Norrby, förra säsongen i Superettan. Förra säsongen bestod mest av att fylla upp den trupp som 2021 imponerade på de flesta, något man fortsatt gjort även denna säsong. Kvar finns spelare som Alibek Aliev, Enoch Adu och Alen Kasumovic samtidigt som man fyllt på med rutin i Grandelius och Ihab Naser. Frågan som alltid finns för lag utanför “elit-facket” är givetvis, hur står man sig mot starkt motstånd i Februari månad?

Halmstads BK

HBK är tillbaka återigen i Allsvenskan, den här gången kanske för att stanna mer än något säsong? Till den stabila stomme som redan finns i truppen, genom åren men framförallt förra säsongen har HBK spetsat truppen ytterligare. Man var tuffa, som man alltid är, att möta förra säsongen och känslan är att man inte kommer gå in i samma fälla den här säsongen som tidigare år. Defensiven finns redan där, den behöver inte prioriteras mer, och det innebär att det offensiva spelet behöver glänsa mer i HBK denna säsong. Vad passar då bättre än att värva superettans skyttekung Viktor Granath och division 1 norras målkung Mohammed Naeem då? HBK kan bli roliga att se på i år, mest troligtvis.

Analys och speltips

Men hur står sig klubbarna då? Försäsongsmatcher där provspelare, ungdomsspelare osv testas ger sällan något för den som observerar mer än vissa ljusglimtar till hur säsongen kan komma att te sig. Istället får man gå till vad truppen besitter och vad man kan förvänta sig av klubbarna i detta stadie. Den här försäsongen har exempelvis Halmstad ännu inte vunnit en match men man har samtidigt matchats hårt mot tufft motstånd medans FC Trollhättan mött lag av sin “egen kaliber” och blandat i resultaten.

Vad kan vi då gå på? Jo, just förväntningar. Halmstad har befunnit sig nere i Spanien och gnuggat på medans Trollhättan inte har de resurser som krävs för att göra en sådan resa. Oavsett så har bägge lagen utöver att gnugga på grundspelet och fokuserat på det fysiska börjat komma in i det rent tekniska. Hur kan då en matchbild förväntas se ut? Jo, möjligtvis målrik, möjligtvis med favör för Halmstad som stått upp mot starkt motstånd under försäsongen. Jag väljer därför att kliva på spelet med en vinst för HBK, dock med ett handikapp:

Halmstads BK -0,75 AH till oddset 1,78 hos Unibet med 3/5 units spelas.






Levande spel

2023-02-19 13:00
Mjällby -1.25 @ 1.87
Mjällby AIF
Dalkurd
2023-02-18 13:00
Halmstad -0.75 AH @ 1.87
FC Trollhättan
Halmstad


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt