Speltips: Walsall-Leicester: Brendan Rodgers gäng vinner planenligt

Harvey Barnes
FA-Cupen dundrar vidare under helgen som kommer. Redan ikväll har vi stormöte i Manchester, men imorgon spelas huvuddelen av matcherna. Vi går in fjärde omgången av turneringen. Jag tar en titt på lunchmatchen mellan league two laget Walsall, som gästas av PL klubben Leicester. Matchen sparkar igång redan 13.30 imorgon.

Lapp på luckan i norra Birmingham när The Saddlers tar emot The Foxes i den fjärde rundan av FA-cupen. Walsall som hemmalaget heter, spelar på Banks Stadium med en kapacitet på 11300 personer. Matchen är såklart slutsåld när finbesök från högstaligan väntar. Hemmalaget som befinner sig i den engelska fjärdedivsionen har tagit vägen till fjärderundan genom att besegra Wycombe, Carlisle och Stockport. Största knallen här, var i första rundan då Wycombe från League One besegrades med 2-0 på bortaplan. För Leicesters del, är det lagets andra match i turneringen. Liksom alla andra PL klubbar, kliver laget in i 3e rundan, och väl där besegrades Gillingham med 1-0.

Vi har 32 lag kvar i turneringen. Av dessa är hela 25 från de två högsta serierna. Det är nu vi kan få de verkligan skrällarna, men jag tror för hemmalaget Walsalls de,l att det tyvärr inte blir dem. Större under har dock skett, och Leicesters form kan väl ifrågasättas.

Walsall

Jag skulle ljuga om jag sa att jag hade stenkoll på klubben i den engelska fjärdedivisionen. Men jag har såklart gjort hemläxan inför helgen. Har läst på om laget, och tittat igenom truppen.

Först och främst kan vi väl titta på säsongen i sin helhet. The Saddlers som man också kallas, har spelat 24 matcher i ligan såhär långt. Generellt ganska målsnåla som lag, då man har 37 poäng och en målskillnad på 30 gjorda och 22 insläppta. Detta räcker inte högre än en 11e plats i tabellen med halva säsongen kvar. Upp till playoff (7e plats), saknas dock bara 4 poäng, så det är ganska så jämnt. Någon bottenstrid skall man inte behöva oroa sig för.

Lagets främste målskytt hette Danny Johnson. Johnson som står noterad på 12 fullträffar och 2 passningspoäng har dessvärre lämnat klubben nu i januari, och återvänt till Mansfield som han var utlånad från. Ett riktigt stort tapp offensivt om man läser matchrapporterna.

Utöver Johnson kommer Walsall att sakna sin bäste försvarare imorgon. Mittbacken Emmanuel Monthe, drog dubbla gula och blev utvisad i lagets senaste ligamatch den 14e januari. Detta hade normalt sett inte spelat någon roll då detta är cupspel. Men då Walsalls två senaste matcher har blivit uppskjutna, så väljer man att stänga av Monthe i cupen här istället. Märkligt kan jag tycka, men jag hittar ingen annan info än denna. Monthe är även noterad för 1 mål och 2 assist.

Utöver dessa herrars bortfall finns lite långtidsskador på sjukvårdslistan, men jag känner inte att vi behöver gå in på dessa, då jag inte tror någon av oss har särskilt bra koll på truppen.

Walsall kommer till matchen i en fin form, med endast ett nederlag på de 13 senaste.

Leicester

Mycket snack kring managers Brendan Rodgers vara eller icke vara. Men jag kan inte säga att jag tycker klubben gett sin tränare rätt verktyg. Istället för att bevara en fin och bred trupp, har man sålt av kvalité utan att ersätta med nytt. Viss höjd finns såklart, men att förvänta sig någon topplacering av The Foxes tycker jag inte vi kan.

Vi rekade inför säsongen, spel på att Leicester skulle hamna på den nedre delen tabellen, och detta lever i högsta grad såhär långt in.

Utöver att klubben släppt lite viktiga spelare, har Rodgers även fått leva med en del skador. Lagets viktigaste offensiva spelare James Maddison har saknats sedan VM uppehållet och vi kan väl lugnt säga att frånvaron märkts. Frånsett avancemang i cupspel, har laget varit iskalla i ligaspelet. 5 raka nederlag blev facit innan Leicester tillslut tog en poäng senast mot Brighton. Maddison fick då 24 minuter på planen, och vi kan nog vänta oss minst 45 imorgon.

Många pratar ofta om rejäla tankningar i cupens tidiga stadie, vilket såklart ofta är befogat. Tränarna passar på att matcha in spelare, och vila andra vid det hårda matchandet. Samtidigt så har Leicester nu fått en dryg veckas vila, och man har heller ingen PL match före nästa helg. Rodgers saknar ännu flertalet spelare, så ingen vild gissning att man kommer spela de som faktiskt ännu är friska.

Dennis Praet som klev av skadad senast, och befarades illa där an, har röntgas och inte visast på några större men. Istället tränade han för fullt nu i veckan och är alltså tillgänglig.

Ndidi, Bertrand, Perez, Soumare, Perreira, Evans och Justin finnns dock ännu på frånvarolistan.

Summering och speltips

Cupspel är alltid svårt, men tittar vi på oddset just nu så tycker jag faktiskt värdet ligger på gästerna. Man ställs ut till ett betydligt högre odds än senast mot Gillingham. Detta trots att de är ett lag som faktiskt befinner sig i samma serie som morgondagens motstånd.

Förutsättningarna är dessutom bättre, då flera offensiva val finns att tillgå för Rodgers.

Jag var inne och fingrade på handikapp-spel här, som också kan vara ett alternativ. Men när jag ser att Walsall saknar sin bäste anfallare och försvarare. Så föll spelet på en speciallina.

Walsall lär gå ut för att förstöra rytmen för gästerna. Man kommer fokusera på att hålla tätt bakåt, och kanske få in någon kontring. Samtidigt räcker 1-0 för ett avancemang för gästerna.

Jag har därför valt att kika på en kombo med att Leicester vinner matchen, men samtidigt håller nollan. När Pinnacle värderar detta till knappa 45% chans, så tycker jag det är för lite. Jag har svårt att se ett stukat League Two-gäng, gör mål i mer än 4 kanske max 5 möten om lagen skulle mötas 10 ggr.

Jag tror som sagt Brendan Rodgers ställer ut ett rätt starkt lag på banan. Han vill inte riskera ett urtåg och ännu mer kritik. Ett starkt Leicester, skall besegra ett fjärdedivisionslag utan problem, och även klara av att hålla nollan intakt.

Spelet i matchen blir således, Leicester vinner och håller nollan. Detta hittar vi till 2.25 ggr pengarna inne hos Pinnacle. Jag tycker denna är spelvärd ner till 2.05. Spelas dock med flat insats, då det är en cupmatch mellan lag i olika divisioner. Alltid farliga att ladda bössan för tungt.

På återseende /Chris






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.