Speltips: Manchester City-Arsenal: Tungviktsmöte i Manchester på fredag

Braut
Englands två bästa bästa lag drabbar samman under fredagskvällen. Suveräna Premier League ettan Arsenal reser upp till Manchester för gästa Manchester City på Eastlands. En riktigt smällkaramell som inleder en fullspäckad cuphelg.

Ingen kan väl påstå att Pep Guardiola fått en lätt lottning när det kommer till säsongens upplaga av världens äldsta fotbollsturnering, FA-Cupen. Den klassiska engelska klubblagsturneringen som innefattar spel för samtliga klubbar i de engelska proffsdivisionerna kliver nu in i 16-dels final. Manchester City liksom andra premier league klubbar kliver in i cupens tredje runda, och väl där lottades man mot Chelsea. Ett motstånd som förvisso sett lite svagare ut i år, men än dock en storklubb från högsta divisionen. 4-0 seger där innebar avancemang vidare hit till fjärderundan eller också 16-delsfinal som det heter. Här föll nästa lott på Arsenal. Ett Arsenal som imponerat på oss alla i år. Laget leder Premier League med 5 poängs marginal och en match mindre spelad, före fredagens motståndare Man City. Arsenal besegrade i sin tur League One klubben Oxford United i trejderundan.

Mikel Arteta på Arsenal bänken har nu fått sina säsonger vid rodret, och visst börjar båten puttra framåt. Vind i seglen och en allt finare trupp har innebärt framflyttade positioner och visst börjar det smyga sig fram lite titelhopp i norra London.

Förusättningarna för fredag är fortsatt omspel vid kryss. Något som jag varken tror Pep Guardiola eller Mikel Arteta önskar för sina lag. Det tighta matchandet som redan ligger, sätter en hög press på de båda managerna att rotera sina trupper, något som Pep gjort mer effektivt än sin kollega Arteta såhär långt.

Man City har Champions League spel, premier League och FA cup att tänka på. Laget åkte nämligen ur ligacupen mot Southampton. Arsenal föll å sin sida mot Brighton i samma cup, och spelar inte CL. På programmet finns dock Europa League.

Manchester City

Vi har sett en del märkliga intervjuer från Pep under åren. Vi får aldrig svaren vi väntar oss och han skräller ofta i sina laguttagningar. Att han dock sågar sin trupps prestationer händer inte ofta. Vet inte ens om de hänt fram tills förra veckan? Pep valde efter 4-2 segern mot Tottenham att kliva in hårt mot sitt lag. Uttrycket "Passion", var tydligt. Att man spelar bra vet vi, men han tyckte att laget saknade det där extra. Att man såg mätta ut, och att ligatiteln kändes hopplös. Lite hårt såklart, med tanke på att halva säsongen är kvar, och att större under såklart har skett. Men de finns något i de han sa, man har haft några matcher där laget inte riktigt gått att känna igen. Viljan har inte funnits där på allvar. Samtidigt gav detta en boost. Jag tycker City klev ut och fullständigt manglade Wolves i helgen. 3-0 var i underkant, och vår +2 spel på gästerna som hade droppat en kvartsboll, var aldrig ens nära att hitta hem.

Manchester City har sedan tidigare haft lite skador på försvarslinjen, men här är samtliga tillbaka. Pep har alltså för kanske första gången under 22/23, fullt lag att tillgå om nu inga sjukdomar stoppar någon före fredag.

Eftersom att Pep roterat en del under säsongsupptakten, och redan åkt ur ligacupen, förväntar jag mig en mycket stark elva på fredag. Möjligen "starkast möjliga", detta blir såklart lite defust då City har en enorm bredd. Men jag tror exempelvis vi kan vänta oss att både assistkungen Kevin De Bruyne och skyttekungen Erling Hååland spelar från start. Jag skulle inte bli förvånad om vi också ser stekhete algeriern Riyad Mahrez i startelvan. Hur det blir för den Engelska ynglingen Phil Foden som var en av höstens stora utropstecken får vi ännu se. Formen tycks dippat, och så också speltiden.

På hemmaplan har City normalt sett varit mycket starka. Säsongens enda förlust kom chockartat hemma mot Brentford precis före VM-uppehållet. Tittar vi lagets samtliga hemmamatcher under säsongen så är facit hela 16 vinster, 1 kryss och 1 nederlag. Målskillnaden är fantastiska 59-16, och ett snitt på hela 3.27 mål per match framåt.

Arsenal

Arsenals framfart under säsongen har inte undgått någon. Problem under tidigare säsonger har ofta varit toppmöten, där man varit allmänt klena. Denna tendens har raderats ut helt under 22/23. Frånsett nederlaget på Old Trafford tidigt i september månad, är det starka papper att titta på.

Etta i ligan, etta i Europa League gruppen och nu alltså FA-Cup möte mot giganten Man City.

Arteta som under flera år som "lärjeunge" under Pep, valde tillslut att lämna för att stå på egna ben. Uppdraget blev då ett Arsenal vars fans törstat efter framgång sedan Wengers storhetstid. Inledningsvis blev det tungt. Första två säsongerna var ingen succé, men ledningen gav fortsatt förtroende, och visst får vi väl ge cred här. Säsongen 22/23, blommade man verkligen ut. In i laget värvades bland annat två mästare från Man City. Brassen Jesus och ukrainarn Zinchenko, som båda sågs som rotationspjäser i Manchesterklubben har tagit stora kliv och blivit viktiga för Artetas truppbygge. Utöver det har Thomas Partay tagit steg och blivit den där viktiga defensiva bollvinnaren man saknat. Sist men inte minst måste norrbaggen Ödegård nämnas. Supertalangen som i tidig ålder tog steget till världsklubben Real Madrid har vandrat i skuggan några säsonger, för att verkligen blomma ut som en av ligans bästa spelare såhär långt under säsongen. Ödegårds fötter får ses som en direkt faktor till att Artetas bygge vuxit så fint.

Till fredagens match saknas fortfarande Gabriel Jesus längst fram. Så gör även, Reiss Nelson och Mohamed Elneny.

Ser vi på hur Arteta formerat sitt lag under säsongen, så tror jag inte att Arsenal roterar i denna stormatch. Man kommer fortsätta matcha hård och ett starkt lag lär kliva ut på Etihads matta för att inleda helgens cupspel.

Arsenal har förlorat två matcher på resande fot under 22/23. Mötet som tidigare nämnt på Old Trafford var det första. PSV borta i EL var den andra. Förutom dessa är det bara starka papper att tala om, enormt många nollor i protokollet skall även tilläggas.

Summering och speltips

Senast lagen möttes var lite mer än ett år sen. City vann då mötet på Emirates med 2-1 efter en riktigt häftig tillställning, där Arsenal var minst lika bra som sina motståndare. Endast målen saknades här. Senast lagen spelade på Eastlands vann City med hela 5-0, men jag tycker inte denna match känns särskilt relevant för fredagens möte.

När vi sparkar igång mötet på fredagskvällen klockan 21.00, förväntar jag mig alltså två riktigt starka elvor. Vi har ett City som efter en viss formsvacka, tvålade till Wolverhampton tydligt i helgen. Vi har ett Arsenal som besegrade ett Manchester United i toppform, med 3-2 i söndags.

Jag tror inte vi kommer få någon defensiv tillställning här. Båda lagen har visat prov på att de kan såra alla försvar de mött, och så kommer de självklart även bli på fredag. Ett kryss är ingen uppsida för någon av lagen, då man får en ny match att spela och en ännu högre belastning på sina trupper.

Jag tror Pep vill gå ut och döda denna tillställning snabbt, samtidigt som Arsenal kommer kontra ner hemmalaget.

Jag har tittat på 1x2-linorna, AH samt över/under men tycker inte de finns något som sticker ut enormt. Möjligen att City kan ses som lite väl stora favoriter efter senaste tidens prestationer, men jag släpper den tanken.

Istället väljer jag att gå på min grundtanke här. Trots att Arsenal hållt många nollar på resande fot i år, så väljer jag att se på de möten man haft med de absolut skickligaste offensiva motståndarna. Bland annat Man U senast, 3-2. En häftig tillställning där båda lagen sårar, och jag tror vi får något liknande på fredag.

Jag har kommer spela båda lagen gör mål, samt att vi får minst 3 mål i matchen. Detta finns till 2.14 inne hos Pinnacle. Jag tycker denna är minst 10-15 punkter för hög sett till sannolikheten. Jag tror minst 50% av möten mellan lagen, med dessa goda förutsättningar hittar linan, och spelar därför detta med 1.5 flat insats.

Spelet alltså Ö2.5 + BLGM till 2.14 hos Pinnacle, 3/5U (1.5 flat). spelbar ner till 2.02.

Ta hand om er, så hörs vi mer framöver.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.