Speltips: Middlesbrough - Brighton: Lång resa och tuff match att vänta för De Zerbi och company

Carrick
Brighton tar under lördagen den långa färden norrut. Från sydkusten till Middlesbrough i norr. Väl framme väntar ett form toppat Middlesbrough, en tuff nöt att knäcka månne?,

Härlig lördag framför oss. Hela 22 cupmatcher på schemat, och en hel del action att vänta. Som jag sagt är det alltid otroligt svårt att spekulera kring rotation och startelvor. Ibland överskattas även denna info. Flera av klubbarna i toppen, besitter idag så breda trupper att en rotation sällan har enorm påverkan. Självklart lär vi dock få en hel del oddsrörelser, när elvor släpps.

Visst, England är inte särskilt stort när de kommer till avstånd. Men den 50 mil långa resan från Brighton till Middlesbrough får väl ses som en av de längsta. Förmodligen åkte Brightonlägret redan igår, men en viss påverkan kan den långa bussfärden ha i och med det tighta matchandet.

Vi har ett härligt möte att vänta, då Middlesbrough ett av Championships bästa lag, tar emot Brighton som vi alla vet bjuder upp på en offensiv fotboll.

Middlesbrough

När den forne Manchester United spelaren Michael Carrick tog över Middlesbrough från Chris Wilder, positionerade sig Boro nära bottenträsket. Inget såg ut att fungera särskilt bra. Därefter har det dock hänt grejer. Laget ser allt starkare ut under sin nya tränare, 22 av 30 möjliga poäng har tagits och klubben har klättrat upp på playoffplats i tabellen. Ännu finns ett glapp upp till Blades på andra platsen, men jag skulle inte bli förvånad om man äter ikapp detta försprång till att det är dags att summera säsongen.

Carrick som vi vet fick ta över Manchester United ett tag, gjorde inga större avtryck i den krisande storklubben. Annat kan alltså sägas här. Kikar vi på Championship rankingen sett till underliggande data är Middlesbrough faktiskt i topp. Till och med före suveräna serieledarna Burnley!

Middlesbrough kommer till match, med skada på forne Brighton spelaren Matt Clarke. Annars finns inga frågetecken. Carrick har såklart matchat sitt lag hårt, men jag förväntar mig starkast möjliga elva idag.

För Brightons del, sätter vi varningens finger till Championships skyttekung Akpom. Killen står noterad för 11 fullträffar på sina senaste 15 matcher.

Vi skall heller inte glömma att Middlesbrough är kända för att göra bra av sig i cuperna. Ifjol skickade man ut både Manchester United och Tottenham, innan Chelsea tillslut blev för svåra i kvartsfinalen.

Brighton

Roberto De Zerbi har visat tydlig frustration efter att laget åkte ur mot Charlton i ligacupen. Han har talat på presskonferensen om att han ännu är i lärandet av att hantera tight spelschema i ligan tillsammans med kombinerat spel i två olika cuper. Samtidigt säger han också att cuper kommer innebära spel för killar som inte fått särskilt mycket tid under ligaspelet.

Brighton som haft några spelare på VM resa, har varit tvungna att rotera lite här efter uppehållet. Framförallt har man MacAllister som gick hela vägen i mästerskapet, när Argentina tillslut bärgade guldet. På listan av VM spelare, finner vi även Trossard som kom tillbaka skadad.

Hur De Zerbi formerar sitt lag i eftermiddag finns de många gissningar om. Jag själv är rätt övertygad att vi kommer få se en liten rotation. Jag tror en del normala bänkspelare kommer synas i startelvan, men även en viss Macallister som fått tid att återfå energi.

Trossard tror jag inte kommer närvara, då RDZ var ganska tydlig med att han önskar få tillbaka sin Belgiska stjärna i full kondition.

Jakub Moder och Adam Webster finns ännu på frånvarolistan, samtidigt som Danny Welbeck friskförklarats och mycket möjligt kan få minuter redan idag.

Brighton jagar europaplatser i Premier League, och kommer närmst från 4-1 krossen av Everton. Nästa helg väntar tuff match hemma mot Liverpool, något RDZ bör ha i huvudet.

Summering och Speltips

Att Brighton är rättmätiga favoriter är väl inget vi behöver diskutera. Vi har en klubb som tagit enorma kliv de senaste åren. Under Graham Potter har de spelat upp sig som ett givet mittenlag, och inför denna säsong finns hopp om att laget skall kvalificera sig för Europaspel kommande säsong.

Under De Zerbi har Brighton blivit än mer framåtlutade. Åtta av lagets 10 senaste matcher, har slutat över 2.5 mål. Vilket också skulle kunna vara en tanke för eftermiddagen. Men jag är rädd att De Zerbis rotation främst straffar oss offensivt.

Jag spår att De Zerbi kommer rotera lite idag. Jag tror vi kommer få se lite nya namn i elvan, men att vi samtidigt kommer se samma framåtlutande spel. Samtidigt har vi Carrick som ställer starkaste möjliga elva på andra sidan banan. Ett lag i fint flow, som säkerligen kan hota en lite småsvajig Brighton defensiv.

Kryss skulle innebära omspel här, något jag inte tror någon av klubbarna är intresserade av. Jag väljer därför bort +0.5 på hemmalaget och går på en tuffare lina.

Mitt spel i matchen blir Middlesbrough +0, det vill säga pengarna tillbaka vid ett kryss. Vi får 4x pengarna och spelet huggs faktiskt med en medelinsats.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.