Speltips: Segertåget rullar vidare för mot Uppsala

Magnus Eriksson
DIF reser till Uppsala för att göra upp med stadens blåsvarta stolthet. Trots Europaspel och tight schema tror jag Stockholmarna drar det längsta strået.

Att vi inte har någon Allsvensk fotboll under lördagen är lite av en skandal bara det. Men vi får väl svälja det och gå vidare. Under Söndagen bjuds vi istället på fyra fighter från världens finaste liga. Mitt första speltips hittar jag i Uppsala i matchen mellan IK Sirius och Djurgårdens IF.

Allsvenskan har nu passerat två tredjedelar och man kan verkligen börja tala om att slutspurten närmar sig med stormsteg. Visst kiklas det lite av tanken på de sena höstmatcherna i strålkastarljuset. Fullsatta läktare med galna bortaflöden.

IK Sirius

Uppsala fotbollen mår allt bättre, stadens lag Sirius börjar bli just det man väntat på, stadens lag. Vi som följt den allsvenska fotbollen under många år, vet att de flesta i Uppsala valde att heja på AIK, Bajen eller Djurgården som små. Naturligt såklart, då närheten till Stockholm är ett faktum samtidigt som den stora studentstaden inte hade något lag i toppen. I takt med att Sirius växt som klubb, har laget tagit stora kliv upp och in i finrummet. Dessutom har gamla slitna Studan byggts om till en riktig fotbollsarena. Personligen måste jag säga att de har en av seriens bästa bortasektioner.

Sirius har under säsongen blandat och gett. Unge tränaren Daniel Bäckström har gjort ett bra jobb tillsammans med sin stab. Sportchef Ola Andersson har värvat in bra spelare anpassad efter klubbens filosofi, och inte alltför sällan har vi sett de blåsvarta spela ut sin motståndare hemma på Studan.

I somras förlorade man viktige Zeidan, men rent spelmässigt har det inte märkts av nämnvärt. Viktigt var såklart att man fick behålla notoriske målskytten Koukou som nu står noterad för 11 fullträffar denna säsong om vi räknar in både cup och ligaspel.

Formmässigt har det dock sett bättre ut för de blåsvarta. Seden skrällsegern mot MFF i början av Augusti har laget tagit en poäng. Denna poäng kom borta mot bottenlaget Helsingborg. Efter det har Sirius åkt på pumpen mot både Häcken och IFK Göteborg.

Inför morgondagen saknas Patrik Paka Lagemyr som tyvärr åkt på en ny tuff knäskada. Vi lider med Paka här.

Djurgårdens IF

Blåränderna från Stockholm mår även de väl. Klubben har kvalificerat sig för sitt första Europagruppspel och precis som sig bör, så är hybrisen på topp. På torsdag väntar Shamrock Rovers borta i Dublin.

Djurgården jagar med i tabelltoppen. Tvåa i tabellen, tre poäng upp till suveräna Häcken.

I veckan spelade Djurgården cupspel, och valde klokt att rotera friskt mot de mediokra motståndet Örebro Syrianska. Slutsiffrorna skrevs till 3-0 för DIF.

Finns inte mycket att säga om truppläget. Laget är friskt och frånsett tappet av Isak Hien har man en bred trupp att tillgå.

Summering och Speltips

Under Europakvalet som varit, har jag inte sällan valt att kliva spel på våra svenska lag som är där ute. Ofta tar det både fysisk och psykiskt, och vi har med goda resultat kunnat spela emot både DIF, AIK och MFF.

Idag tänker jag dock tvärtom. Vi har ett hemmalag som tappat formen, och blivit av med offensiv pjäs i och med långtidsskada. Vi har ett underlag som Djurgården verkligen gillar. Ser vi på siffrorna i år, så är DIF outstandig på plast, och sådär halvdåliga på gräs.

Kim & Tolle valde som sagt att rotera sitt lag i veckans cupspel, och spelar inte Europa förens på torsdag. Detta gör att jag tror vi får se ett rätt starkt lag på plan imorgon i Uppsala.

Med dessa tankar och siffror, tänker jag mig att Djurgården kommer gå ut och ta tag i denna match, lite likt de vi fick se Bajen göra i början av säsongen. Jag kan inte heller förstå varför Djurgården skall åka till Uppsala och plast med högre odds än till exempel Malmö gjorde för några omgångar sedan.

Jag tror Stockholmarna får resa hem med tre poäng i ryggsäcken, och skulle inte bli förvånad om man till och med vinner med ett par bollar imorgon.

Vi spelar således Djurgården -0.75 till 1,94 gånger pengen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.