Speltips: Målfest i Varberg

Oscar Jansson
Under Söndagseftermiddagen går två lag placerade precis över den absoluta botten i serien till kamp. En kamp om tre poäng, och en kamp om att få lämna bottenträsket bakom sig.

Varbergs BoIS har gått något sämre denna säsong än under fjolåret. Kan det vara så att det destruktiva spelsättet inte fungerat lika väl i år som ifjol? Men, säsongen är inte över ännu och det är hela trettio poäng kvar att lira om.

I eftermiddag kommer IFK Norrköping på besök. Ett Norrköping som förväntades ligga med i toppen, har istället fått förpassa sig till botten. Ett Norrköping som sålt av det mesta av spets, och ett Norrköping som sparkat sin huvudtränare Rickard Norling. Ny på bänken, sedan ett par matcher är istället Glen Riddersholm.

BoIS hittar vi på tolfte plats i tabellen med 20 inspelade poäng. Samma poängskörd som dagens motståndare IFK Norrköping.

Varbergs BoIS

Jocke Persson är känd för att rotera en hel del i laget. Inte allt för sällan ser man flertalet byten, och spelare som vilar mot tuffa motstånd, för att samtidigt ha bästa möjliga lag spelbart mot lag i de nedre regionerna. Idag är just en sådan match. Vi har IFK Norrköping på andra sidan planen, och Östgötarna står inför matchen på precis lika många inspelade poäng.

Jag tror inte vi ska förvänta oss att Varberg kommer ut och kommer föra matchen från minut 1. Men jag tror nog att laget vill vara rätt framåtlutade och försöka skapa sina egna lägen. Senast mot Djurgården tappade man tre poäng till en poäng i matchens slutminuter, men under långa delar av matchen och framförallt under första halvlek så var man riktigt bra. Man skapade flertalet guldlägen och gjorde också två mål mot topplaget.

Till dagens match saknas Filipe Sissé som är avstängd efter att herrn ådrog sig ett rött kort senast.

På hemmaplan har Varberg spelat in 12 poäng i år. Segrarna har kommit mot lagen i den nedre regionen. Värnamo, Giffarna och Degerfors har alla fått åka hem utan poäng från Varberg Energi Arena.

IFK Norrköping

Glen Riddersholm var inte särskilt imponerad av hans lags insats under första 45 senast mot Gnaget. Laget låg under med 0-3 mot ett AIK som tidigare haft svårt att skapa målchanser. En kombination av ett skarpt AIK och ett uselt försvarsspel satt käppar i hjulet. Norrköping lyckades å andra sidan göra två mål i matchen, och slutsiffran skrevs till 2-4.

Till dagens match så saknar laget Sigurdsson. Ett tufft tapp, då Islänningen varit bra de senaste matcherna. Bland annat 1+1 senast.

En av de som kritiserats hårt i denna Norrköpingsupplaga är målvakten Oscar Jansson. 31 åringen som kom från Örebro för ett år sedan har inte fyllt tomrummet efter sin företrädare. Utan har faktiskt sett riktigt svag ut stundtals. Det vore ingen skräll om Jansson petas inom en snar framtid.

Norrköping som är kända för att vara bra på plast är i år raka motsatsen. Seriens näst sämsta lag såhär långt, så kanske kan dagens uppgift på gräs vara bra?

Peking är har besegrat både Kalmar och Helsingborg på gräs denna säsong.

Summering och speltips

En viktig match om tre poäng som kan bli direkt avgörande för vilket lag som blir indragna i den direkta bottenstiden när säsongen skall summeras. En match med två lag utan speciellt stort självförtroende.

Samtidigt tror jag hemmalaget Varberg kommer till match med en rätt god känsla i kroppen. 2-2 matchen mot Djurgården senast var en stark insats, och visst kan vi väl tänka oss att Varberg hade plockat alla tre poängen om domaren gjort sitt jobb och visat ut Djurgårdaren som drog dobbarna i bröstkorgen på hemmaspelaren. Hur som helst, skall vi inte älta domarinsatser, utan ta med oss vad vi faktiskt såg på planen. Varberg skapade en hel del framåt, mot ett normalt försvarsstarkt Djurgården.

Att Norrköpings defensiv inte fungerat särskilt väl har vi sett prov på många gånger under säsongen, och de tre målen senast var inget undantag. Varberg på andra sidan har även de släppt in en hel del mål då bland annat IFK Göteborg var och gjorde 4 på Varberg Energi Arena, bara veckor efter att Bajen gjorde 3.

En svag målvakt hos gästerna, samtidigt som att lagen ändå visat upp offensiv kraft på sistone gör att jag därför blickar på mållinan här.

Vi spelar över 2.5 mål i matchen till 1.91 hos Pinnacle. Detta med en medel insats.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.