Speltips: Guldvittring på Hisingen

Marcus Antonsson gör mål
Serieledarna Häcken tar under lördagseftermiddagen emot nykomlingen Värnamo. På förhand en batalj som enligt de flesta enbart kan slut på ett sätt. Jag slänger dock upp varningens finger för smålänningarnas form.

Tiden springer förbi i en ruskig fart, och vi blickar rätt in i den 20e allsvenska omgången. Toppskicktet har satt sig, och så även botten. Samtidigt ser vi skrällar varje omgång, så vi kan långt ifrån ta ut något i förskott.

Under lördagen har vi två matcher på programmet. 17.30 har bottenmötet Degerfors-Sundsvall där jag tagit en postion på hemmalaget. Här har dock oddset droppat något, men jag tycker -0.75 till 1.85+ på hemmalaget är värt ett klick. Här skall vi istället fokusera på matchen som sparkar igång klockan 15.00 nere på Hisingen.

Serieledarna Häcken tar emot småländska Värnamo, och visst skall man vara solklara favoriter.

BK Häcken

Efter två tredjedelar av säsongen leder Göteborgarna Häcken alltjämt serien. Med sina 41 inspelade poäng är två respektive, tre poäng före Stockholmarna Bajen och DIF. Laget vann senast efter ett sent mål av skyttekung Jeremejeff, som nu står noterad på hela 19 fullträffar, vilket är ett galet facit. Än galnare är att han tycks bli kvar på Hisingen. De flesta av oss trodde nog att han skulle bli såld nu under sommarfönstret, men uppenbarligen fanns det inga passande destinationer för 28 åringen.

Under sommarens fönster blev Häcken av med viktiga Gustav Berggren, som lämnade för Rakow, samtidigt som Leo Bengtsson flyttade ner till Cypern och Aris. På rekryteringslistan ritar vi dock in ärkeängeln Tobias Sana, som tillfört kreativitet.

Till denna match saknar Häcken viktige målvakten Peter Abrahamsson. Den solklara ettan gör nu sin 8e säsong i klubben, och har egentligen aldrig varit frågasatt som förstaval. Ett tapp där bak såklart.

Formmässigt har Häcken nu tre raka segrar i protokollet, och senaste förlusten kom borta mot Djurgården i julimånad.

IFK Värnamo

Jag tror IFK Värnamo reser till Göteborg med en rätt skön känsla i kroppen. Laget har trots ett tufft spelschema under senaste tid, fixat en del poäng. Efter att laget blev kvaddat borta mot Djurgården i mitten på Juli har laget vunnit mot Hammarby, och kryssat både mot DIF, AIK & Elfsborg.

Samtidigt som formen är god, måste man dock vara medveten om att Helsingborg jagar där bakom. Det är enbart fem poäng ner till negativt kval.

Ett av Värnamos stora utropstecken denna säsong är en viss Marcus Antonsson. Många av oss höjde rejält på ögonbrynen när Värnamo lyckades roffa åt sig Antonsson inför säsongen, och som han levererat. Med sex fullträffar på de senaste fem matcherna, är han en av seriens hetaste spelare och forstätter han i detta tempo hinner han jaga ikapp Jeremejeff i toppen.

Inför lördagens match är ytterback Victor Larsson fortfarande tveksam till spel.

Summering och speltips

Även om det är 30 poäng kvar att spela om, så börjar såklart Hisingsgänget känna guldvitring. Man har avgjort sent i flertalet matcher, och det är precis den styrkan man brukar känna igen hos Guldlag.

Samtidigt kommer Värnamo till Bravida Arena med ett gott mod. Laget har varit bra mot topplagen, och det lär komma en ny matchbild som passar gästerna. På plasten uppe i Stockholm var man långa stunder helt utspelade av Bajen. Man lyckades dock hålla tätt bakåt, och kontra sönder Stockholmarna. Jag tror vi kan vänta oss något liknande idag.

Med Abrahamsson Out för hemmalaget, samtidigt som jag tycker man sett något svagare ut under de sista matcherna så tittar jag på spel på gästerna.

Jag tror vi får en rätt jämn match resultatmässigt, och hoppas såklart att Värnamo kan lösa mirakel och ta alla tre poängen med sig hem.

Jag har kollat fram och tillbaka på oddsen till matchen, och tycker vi finner ett intressant spel på gästerna.

Jag har plockat Värnamo +1.25 till 2.02 hos Pinnacle. Vilket betyder följande: förlorar Värnamo med en boll i eftermiddag får vi halvvinst på spelet. Bättre resultat än så för gästerna så har vi full pott på kontot. Spelet tas med en flat insats






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.