Speltips: Läge för skräll nere i Göte-la-borg?

Emil Salomonsson och Taylor Silverholt
Har fortsatt stark tro på Blekinges stolthet Mjällby. Blev "rånade" senast mot Häcken när laget tappade ledningen och förlorade med 2-1. Idag väntar nytt möte med ett Göteborgsgäng, då man reser till Gamla Ullevi för att gästa blåvitt. Tänker mig en hård brottarkamp, där förutsättningarna bör betyda betydligt jämnare odds än de vi ser i nuläget.

Speltipsen från Allsvenskan har tuggat på fint efter sommaruppehållet. Åtta tips har resulterat i 7 vinster. Djurgården gjorde jobbet igår och jag hoppas kunna bygga på trenden redan i eftermiddag, då vi har fyra nya matcher på schemat.

Förra omgången rekades undern nere på listerlandet, och det kändes bra ett tag där. Mjällby var precis lika svårspelade som man har varit i många matcher. Häcken fick kämpa för att freda sig. En total slakt första 30 minuterna från hemmalaget, renderade dock inte i några mål. Vi gick till paus med 1-0 för hemmalaget. Andra halvlek var jämnare, och tyvärr får man väl säga som bajare, så vände Häcken och vann. Förlust på underspelet blev således ett faktum.

Idag lämnar Mjällby Blekinge för att resa till Göteborg och Gamla Ullevi. Vi har två lag som närmst kommer från nederlag, då Blåvitt fick åka på en rejäl åktur uppe i Stockholm, samtidigt som alltså Mjällby torska mot Häcken.

IFK Göteborg

IFK Göteborgs självbild fick sig nog en rejäl törn senast. Laget skulle upp till Stockholm med tre raka segrar i bagaget. Bajen var stukade med avstängningar på nyckelspelare och saknade den där glänsande formen vi såg i början av säsongen. På sociala medier skrevs det om segervittring. Så blev inte fallet. Stahres mannar fick istället uppleva en slakt, där resultatet 3-0 var i underkant.

Vi skall dock inte älta detta vidare, utan blickar istället mot denna härliga eftermiddag. Fyra nya matcher från vår kära Allsvenska, däribland IFK Göteborg-Mjällby. Blåvitt får klara sig utan sin största stjärna Marcus Berg. Berg tog sig tredje gula för säsongen senast mot Hammarby och är därför avstängd idag. Utöver Berg finns egentligen inte några störra avbräck. Vi har lite spelare som rehabar, samt Al-Ammari som lånats ut. Men inga av dessa hade nog varit i någon startelva ändå.

På hemmaplan har Göteborg vunnit 3 av sina 6 matcher. Samtliga mot lag på den undra halvan av tabellen, Värnamo, Giffarna och Degerfors. Samtidigt har man endast förlorat en match på GU. Kalmar FF fick resa hem med tre poäng efter ett sent mål av Romario.

Mjällby AIF

Mjällby skuggar Göteborg i tabellen, och inför dagens match är man nia med 19 inspelade poäng. Laget har på 13 matcher, 13-12 i målskillnad, som ni hör inget färgsprakande facit.

Inför dagens drabbning ser även Mjällbylägret okej ut. Långtidsskade Bergström och Eile har fortsatta problem.

Mjällby har förvisso inte rosat marknaden på bortagräs i år. Tre torsk har de blivit på de inledande 6 matcherna. Vad man dock kan ta med sig är att man besegrat förväntade toppgäng. Både AIK och Elfsborg har fått kamma noll på hemmaplan mot just Mjällby.

"18-åriga" Silas Nwankwo har börjat hitta formen nu efter sommaruppehållet. Gick tomhänt av plan senast, men hade noterats för en fullträff både mot AIK och Norrköping.

Summering och speltips

IFK Göteborg är inget spelade lag, man krigar på och tar sina poäng mot bottengängen. Spelmässigt ser det sämre ut i min bok. Jag kan tycka att ett lag i Blåvitts kaliber bör kunna rulla ut bottenlagen, men så har inte fallet varit. Ingen ko på isen, Blåvitt och Stahre kommer inte ha med någon bottenstrid att göra, men heller ingen strid om Europa. Har svårt att förstå Stahre romantiken.

Lagets fanbärare och stora stjärna Marcus Berg saknas alltså idag, samtidigt som Mjällby är svårspelade och täta bakåt. Detta gör att jag i alla fall tycker Göteborg är märkligt stora favoriter. Vi har alltså två jämna lag tabellmässigt. Där det skiljer 1 pinne i Göteborgs favör.

Berg helt överlägsen poängmässigt så här långt. 7 mål och 3 assist på 12 matcher, och skulle vi räkna hockeyassister, så hade nog skörden vuxit ännu mer. Parhästen Gustav Norlin, har fungerat väl med Berg i många matcher, men ser alltför svag ut i Bergs frånvaro.

Jag vet att Mjällby överpresterat sett till xG-siffror och annat. Men kollar vi på prestationerna här efter uppehållet så är det bra. Brännström börjar få in sin fotboll allt mer. Man stängde igen Gnaget uppe på nationalarenan, samtidigt som man gjorde en enorm första halvlek senast mot Häcken.

Bergs icke vara blir dock Key för mitt spel i matchen.

Jag har valt att spela Mjällby +0 (insatsen tillbaka vid X) till 2.57 gånger pengarna hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt