Speltips: Tidig seriefinal på badrumsmattan i Stockholm

Tele2 Arena
Under måndagskvällen bjuds vi på en riktigt härlig smällkaramell, serieledarna Hammarby tar emot mesta mästarna Malmö. En tidig seriefinal kanske?

I skrivandets stund cirka 29000 tusen biljetter sålda till måndagens allsvenska stormatch. Vi kommer alltså få bevittna ett slutsålt tele2 arena när det vankas avspark imorgon vid 19 tiden. Bajen med fem raka i ryggen, gästas av regerande mästarna Malmö FF. Ett möte som Malmö inte trivts särskilt bra med de senaste åren. Vi får nämligen gå tillbaka till 2016 för att hitta senaste gången MFF tog 3 poäng mot Bajen på tele2s plastmatta. Därefter följer fem raka matcher med Bajensegrar eller oavgjorda resultat.

Vi skall dock inte haka upp oss på historiken, jag tror inte den betyder extremt mycket. Men att MFF inte trivs på den snabba badrumsmattan kontra sin hemmaborg, det är inget vi behöver hymla om.

Ettan mot tvåan i tabellen, en riktig "6-poängs" match som man brukar tala om. Vinner Hammarby, så rycker man i toppen. Vid MFF vinst så äts stora delar av de lilla försprånget Bajen skapat ikapp. Således en riktigt viktig match på alla plan. Var mina sympatier ligger, vet nog alla vid det här laget, men jag skall försöka se på det så klarsynt som möjligt.

Hammarby

Bajen hade en rejäl show uppe i Uppsala senast. Segern var ruskigt stabil, och jag imponeras av hur bra nyförvärven Sadiku och Besara kommit in i Cifuentes bygge. Känns helt stenklara på sina postioner tillsammans med Bojanic på mittfältet.

Inför morgondagens match hade nog de flesta bajare hoppats på att få se nyförvärvet Bubaccarr "Steve" Trawally debutera i den grönvita tröjan. Men i veckan stod det klart att skadan är värre än befarat och vi får helt enkelt vänta med att se den Gambianska landslagsforwarden.

Matchtruppen är frånsett tidigare långtidsskador frisk. Inga nya avbräck att tala om, och Bajen väntas således ställa ett starkt lag på benen.

Malmö

Malmö reser till Stockholm med en stark insats i ryggen, då laget manglade Göteborg i den senaste omgången. Slutsiffran 1-0 kunde nog varit betydligt större än så. Blåvitt bjöds inte på mycket och stannade på en xG under 0.2.

Ändå finns en del oroligheter att tala om. Allsvenskans bästa spelare under de senaste åren, Anders Christiansen haltade ut skadad, och väntas missa några matcher framöver. Utöver AC finns tidigare Adi Nalic och Moisander på skadelistan. Hur status är på stjärnanfallaren Kiese-Thelin är även den osäker. Här jobbas det mot klockan, och jag har svårt att se att man chansar med tanke på spelprogrammet som kommer framöver. Flera tuffa möten i Stockholm, och en cupfinal stundar.

På resande fot har MFF vunnit mot Kalmar, och kryssat mot Värnamo såhär långt. Således blir denna match första matchen på plastunderlaget, sedan cupmatchen mot Djurgården på försäsongen.

Slutsats och speltips

Slår jag ihop truppinfon vi har att tillgå med Malmös historia uppe på plasten, och grötar ihop detta med Bajens fina form, så tycker jag att Bajen är rättmätiga favoriter imorgon. 2.45 i nuvarande odds kan jag till och med skall ner nånstans runt 2.30.

Hammarby inför ett kokande nya söderstadion är aldrig lätta att besegra, och med den kemin och sammanhållningen jag tycker mig se hos hemmalaget, tror jag även att man går in till matchen med höga huvuden.

Att Anders Christiansen är skadad och missar matchen ser jag som en enorm Key till att spela hemmaseger här. Allsvenskans bästa spelare, saknas såklart oavsett om Malmö har en fin truppbredd.

Jag har valt att gå på den "tuffare" linan och spelar Hammarby seger till 2.45x pengarna.

Önskar en trevlig söndag!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt