Speltips: Värnamo plockar säsongens första trepoängare hemma på Finnvedsvallen

Värnamo
Två förväntade bottengäng gör under måndagskvällen upp på Finnvedsvallen. Två lag som båda jagar säsongens första trepoängare. Jag tittar i min spå kula och tippar på hemmaseger här.

Ny allsvensk omgång stundar, och i skymundan för stormatcherna AIK-Djurgården och MFF-Blåvitt har vi ett bottenmöte nere i de småländska skogarna. Nykomlingen IFK Värnamo tar emot Värmlands stolthet Degerfors. En kamp och respektive lags första trepoängare för säsongen.

Värnamo som blev fjolårets succélag efter att man överraskande vann superettan och tog steget upp har spelat en bra fotboll såhär långt. Samtidigt som det fattats det lilla extra för att vinna matcherna.

Degerfors å sin sida, kommer in till morgondagens match med 4 raka nederlag, och spelet har inte sett särskilt imponerande ut.

Som ni förstår har vi en match där en trea skulle betyda enormt. Degerfors har rejält tryck på sina axlar, men även för Thern och co. i Värnamo tror jag en viss lättnadskänsla skulle uppstå.

Värnamo

Värnamo kommer till match med två inspelade poäng såhär långt. Samtidigt tycker jag inte det är någon panik på torpet. Laget har mött MFF, Blåvitt, Elfsborg och Sirius såhär långt, så vem hade kunnat förvänta sig mer?

Trots att man liksom många nykomlingar de senaste åren är ett spelande lag så trivs man bäst på gräs. I premiären på Gamla Ullevi föll man med 2-1 efter en bra insats. Hemmapremiären mot Sirius var egentligen en match man skulle vunnit. Det var ett lag på banan under långa stunder, men här saknades skärpan i sista tredjedelen. Säsongens hittils bästa insats får man ändå säga kom senast mot mesta mästarna Malmö, när man reste hem från Skåne med 1 pinne i ryggsäcken. STARKT!

Till säsongen värvades Marcus Antonsson in, en riktigt tung värvning som ännu inte riktigt fått fart under vindarna. Förvisso gjorde han mål borta mot Elfsborg, men jag tror dagens match blir en perfekt match att utöka målfabrikationen.

Degerfors

Värmlandsgänget från Bruket charmade oss alla under fjolåret. Laget tog fina skalper hemma på Valla, men framförallt var det en viss Victor Edvardsen som stack ut. Victor har nu lämnat Värmland för större uppgifter uppe i Stockholm. Djurgåden blev ny klubbadress och att Degerfors offensiven blivit svagare behöver vi väl inte hymla om.

Degerfors reser till Finnvedsvallen med en ny förlust i baggaget. Hammarby blev även dem en för tuff uppgift, och laget föll med 0-1 i sin "riktiga" hemmapremiär. Egentligen så tycker jag inte man var med i matchen första 70, men trots det levde det resultatmässigt. Därefter tog man över, och Bajen sjönk allt lägre. Ett par ramträffar signerat Gyau, var Degerfors stora chanser.

Gyau och Campos är de två spelare som sticker ut såhär långt i detta rödvita gäng. Fortsätter Gyau sticka ut som han gör, är jag säker på att han lämnar rätt snart. Störde bajenförsvaret en hel del sista 20 och har även varit bra under tidigare matcher. Samtidigt har Bertilsson, Djurdjic och Saidi svårt att skapa nått framåt utan Edvardsen.

Spontana känslan är att Degen får det rejält kämpigt igår, och man sticker väl inte ut hakan särskilt om man påstår att laget nog får kämpa om nytt kontrakt.

Summering och speltips

Degerfors har alltså noll inspelade poäng såhär långt. Nu väntar säsongens på förhand kanske lättaste uppgift i Värnamo, som är nykomling utan de stora resurserna. Samtidigt tycker jag att Värnamo sett stabila ut. Defensivt släpper man inte till mycket chanser, samtidigt som man gillar att rulla boll. Hemma mot Sirius var man som sagt dominanta utan att få hål på motståndarna.

Jag har svårt att se Degerfors klara av pressen som Värnamo kommer sätta upp. Vi såg ruskigt många felpass när bajen under första halvleken satt upp en liknande press. Detta kommer straffa sig, och får Antonsson bollar där framme tror jag att hemmalaget kan skada gästerna.

Degerfors känns inte riktigt där, spelmässigt har de sett stabbigt ut, och jag har svårt att se vem som ska ta Edvardsens uppgift i att dirigera offensiven. Offensiva wings med individuella prestationer kommer inte räcka hela säsongen.

Jag är dock lite rädd att vi får en 0-0 kamp, och att Värnamo fortsatt har de svårt att göra mål och väljer därför att gå på en "fegare" kvartsboll.

Värnamo stängde 1.93 på -0.25 hemma mot Sirius, och jag tycker inte man skall stå högre hemma mot Degerfors.

Jag har därför valt att spela Värnamo -0.25 till 2.00, spelbart ner till 1.91.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.