Speltips: IFK Värnamo vs IK Sirius - Kan naturgräset vara avgörande ikväll?

Jonas Thern
Under måndagskvällen ska IK Sirius från Uppsala bege sig ner till Värnamo och spela på naturgräs. Blir det en hemmaseger eller kan Sirius inleda säsongen med två raka vinster?

Det har blivit en minst sagt bra start på säsongen rent spelmässigt för bloggspelen. Sundsvalls insats mot Hammarby i helgen har fått hela fotbollssverige att inse en sak, Giffarna spelar inte i Allsvenskan 2023. Under måndagskvällen ska IK Sirius från Uppsala bege sig ner till Värnamo och spela på naturgräs. Blir det en hemmaseger eller kan Sirius inleda säsongen med två raka vinster?

IFK Värnamo

Det blev tillslut förlust för Värnamo i premiären borta mot IFK Göteborg. Laget stod upp bra i matchen och imponerade nog inte bara på mig trots förlusten. Thern och hans mannar visade att man likt många nykomlingar genom åren inte kommer lämna något åt slumpen och kriga i matchens samtliga minuter för att samla ihop tillräckligt med poäng för att klara kontraktet. Får man igång Antonsson på topp tillsammans med “jokern” Christian Moses som kan hoppa in och bidra framåt samtidigt som mittfältet med Kenndal, Erick och Magashy springer i 90 minuter blir detta lag inte en trevlig uppgift, framförallt inte på Finnvedsvallen.

IK Sirius

Det blev tillslut 3 poäng in på kontot och en Christian Kouakou som gjorde mål hemma på “Studan” i premiären mot GIF Sundsvall. Det var en match med två olika halvlekar där man nog ändå får anse en 2-1 vinst som det rätta resultatet. Det blev dock tydligt att Bäckström inte riktigt fått ihop försvarsspelet ännu då det emellanåt såg ut som att man var kapabla att släppa in både 2 och 3 mål. Ssewankambo är dock ett bra nyförvärv den här vårsäsongen och kommer nog under tid kunna bygga upp en bättre defensiv än vad blåsvart visade upp i fjol. Kan man prestera på naturgräset ikväll är dock den stora frågan.

Analys och speltips

Den stora frågan inför kvällen är och kommer vara genomgående: Hur klarar lagen av gräsmattan på Finnvedsvallen? Sirius har under veckan försökt genomföra träningspass på naturgräs utan större resultat och visst ska hemmalaget kunna utnyttja underlaget, speciellt med tanke på att det är en hemmaarena man trivs väldigt bra på likt de senaste nykomlingarna. Lägg därtill att bortalaget ikväll saknar Da Graca i 3-backlinjen och det ryktas om att stora kreatören Zeidan på mittfältet inte heller kommer till spel. Visst luktar det fördel hemmalaget? Spelet blir följande:

IFK Värnamo -0,25 AH till oddset 1,96 hos bet365 med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt