Speltips: Dansk dynamit i poängprotokollet när han matchas med poängkungen i underhållande match

Mathias From
Vi har full HockeyAllsvensk omgång framför oss under fredagskvällen med sju matcher på programmet och jag tar här sikte på toppmötet mellan Västerås och Björklöven.
Gör minst en poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Mathias From (Spelstopp 2022-02-11 19:00) @ 1.85



Tabellfyran Björklöven besöker Västerås och ABB Arena under fredagskvällen för att ta sig an tabellsexan Västerås.

IF Björklöven - Västerås IK

Fredag 18:00, Hockeyallsvenskan

VÄSTERÅS IK

Det inför säsongen tungt satsande Västerås plockade bland annat in Johan Gustafsson, Daniel Gunnarsson och Mikael Frycklund inför säsongen och man tog och har tagit ett rejält krafttag för att ta steget upp i SHL. Laget befinner sig för närvarande på en tabellplacering inom de sex främsta vilket innebär kvartsfinalspel, men det är med lite halvtaskig form man kommer till detta toppmöte då man enbart tagit fyra av tolv möjliga poäng efter det virusuppehåll man tvingades till efter segermatchen hemma mot Tingsryd. Man kommer förvisso från en bortaturné, där man fick se sig besegrade av HV71 innan man kunde ta två poäng mot både Västervik och Troja/Ljungby. Hemma i ABB Arena är man klart starkare än vad man är på resande fot och ser vi till hur lagen preseterar på hemmaplan är Västerås ett av de främsta när det kommer till att samla poäng och man är det bästa när det handlar om att göra mål på hemmaplan då man snittar över fyra gjorda mål per hemmamatch.

IF BJÖRKLÖVEN

De gulgröna från Umeå har blandat och gett under hela säsongen och Hans Wallsons manskap åker till Västerås med tre raka förluster efter att ha följt upp de båda bortaförlusterna mot Södertälje och Almtuna med att under onsdagen förlora hemma mot AIK med 3-2 i en match där man bombarderade Pavel Khomchenko i AIK-kassen med nästan femtio skott men fick enbart hål på ryssen två gånger via mål från Alexander Wiklund och Olle Liss. Hans Wallson har laborerat med kedjekonstellationerna under hela säsongen och man dras fortsatt med en skadad Adam Plant och mot AIK saknades också Alex Hutchings. Lagets från björkarnas stad är trots lite halvtaskig form det lag som gjort flest mål av samtliga lag i HockeyAllsvenskan då man svarat för fem mål fler än MoDo som svarat för näst flest men på en match mer spelad. Men Wallsons gäng är ibland lite för framtungt, och det lag som släpper in allra flest mål av de nio främsta lagen i tabellen och det är således bara lagen längre ned i tabellen som släpper in fler mål av vad Björklöven gör

Mathias From, Västerås IK

Jag nämnde ovan att Björklövens Hans Wallson har laborerat med kedjekonstellationerna under säsongens gång och efter att laget har gått lite halvknackigt i offensiven på sistone har även Thomas Paananen ändrat om lite i formationerna och den tidigare förstakedjan, som för ett tag möjligtvis var seriens hetaste, med Lukas Zetterberg, Mikael Frycklund och Marcus Bergman, plockats isär vilket i min mening banat väg för den danske forwarden Mathias From. From som har ett förflutet i MoDo, AIK, Södertälje och Rögle, och med meriter från ett flertal VM-turneringar, värvades av Västerås inför säsongen från tyska Düsseldorf där han i fjol svarade för 17 poäng (5+12) på 36 matcher för det Düsseldorf som placerade sig på den nedre halvan av tabellen och missade slutspel. I och med Paananens förändringar bland kedjorna matchas Mathias From numera med den interna poängligaledaren Mikael Frycklund, som för ett tag ledde hela HockeyAllsvenskans poängliga, och med Alexander Lunsjö som varit frånvarande på grund av skada under stora delar av säsongen men som trots det svarat för tretton poäng på arton matcher och i fjol svarade för 34 poäng på 42 grundseriematcher. I föregående match fick Mathias From stort förtroende i såväl spel fem mot fem som i powerplay och var den skottgladaste i Västerås då han skickade iväg sex skott på mål varav fem av dessa i powerplay. Ser vi till säsongen i sin helhet är dansken en av de som skjuter allra mest, då bara Lukas Zetterberg och Anton Svensson avlossar kanonen oftare.

Slutsats och speltips

Assisterande tränare Patrik Fagerlund var inför denna match inne på att laget har satt defensiven i de senaste två matcherna men att man behöver steppa upp i offensiven då utdelningen varit klen under den bortaturné som avslutades under tisdagen. Man har visat styrka i offensiven tidigare under säsongen och man har i mina ögon en av de starkaste forwardsuppsättningarna i serien och det är i synnerhet här hemma i ABB Arena man levererar i offensiv riktning då man här svarar för i snitt över fyra mål per match. De gulsvarta från gurkstaden tar i afton emot ett Björklöven som inte är främmande för att lägga sig på gaspedalen och lämna luckor bakåt då man är det lag i serien som gör flest mål men är också det av topplagen som släpper in allra flest. Att det blir offensivt präglad match är nog något vi kan slå fast och med tanke på det jag ovan nämnde kring hemmalagets forward Mathias From tycker jag det finns goda möjligheter för dansken att placera sig i poängprotokollet då man möter ett defensivt ihåligt lag och då han får stort förtroende i skarp omgivning.

  • Över 5.5 Mål i matchen @ 1.68 Expekt
  • Gör minst en poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Mathias From @ 1.85 Betsson





Gör minst en poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Mathias From (Spelstopp 2022-02-11 19:00) @ 1.85



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.