Speltips: Långtidsspel inför OS-ishockeyn

Finland OS-hockey
De Olympiska Spelen i den kinesiska huvudstaden Beijing stundar och ishockeyturneringen för herrarna har nedsläpp den nionde februari då två matcher spelas. I denna text tar jag sikte på flera långtidsspel - allt från vilka som jag tror vinner guldet till hur många mål Kina gör i gruppspelet.
Finland OS-guld (Spelstopp 2022-02-09 00:00) @ 5.50



OS-turneringen i ishockey för herrarna drar igång den nionde februari då det spelas två matcher. Turneringen består av tolv lag och oddsen till att vinna turneringen ser ut enligt följande med odds från Snabbare.

  • Ryska Olympiska Kommittén @ 2.50
  • Finland @ 5.50
  • Sverige @ 6.50
  • Kanada @ 8.00
  • Tjeckien @ 10.00
  • Schweiz @ 15.00
  • USA @ 17.00
  • Tyskland @ 21.00
  • Slovakien @ 51.00
  • Danmark @ 101.00
  • Lettland @ 101.00
  • Kina @ 701.00

Glöm heller inte att kolla in den stora OS-Guiden här på hemsidan som omfattar info om alla sporter, TV-guide, svenskar och betting-guide!


ROK

Det ryska laget är i mina ögon oerhört överskattade här och bör i mitt tycke inte röras till priser under tre gånger pengarna som turneringssegrare. Man har Vadim Shipachyov och Nikita Gusev som frontfigurer men bakom den duon, som det ryska laget med stor sannolikhet kommer luta sig tillbaka på, är det tunt och man har lämnat kvar en stor mängd spetsspelare hemma i Ryssland. Andrei Kuzmenko, Damir Zhafyarov, Stanislav Galiev och Anton Burdasov är toppspelare i Europa och hittas högt upp i KHL:s poängliga. Det ser på förhand och på pappret ut som att Ryssarna ska backa hem och ta OS-guldet den vägen, precis som man försökte göra under fjolårets VM-turnering (då man åkte ut redan i kvartsfinal) men har trots det lämnat KHL:s främsta målvakt Yevgeni Alikin utanför truppen. För några dagar sedan kom dessutom beskedet att den NHL-meriterade centern, nuförtiden i Lokomotiv Yaroslavl i KHL, Artyom Anisimov, testats positivt för covid-19 och ersätts av Traktor Chelyabinsks Vladimir Tkachyov. Anisimov var en av ryssarnas mest framträdande spelare under vinters Channel One Cup där han svarade för tre poäng på två matcher och slutade på delad andraplats i den interna poängligan.

Finland

Lejonen från vårt östra grannland mönstrar i mitt tycke det starkaste laget och var också det lag som gick segrandes ur vinterns Channel One Cup. Jukka Jalonen förfogar över är av europeisk toppklass då man plockat de starkaste spelarna från de två starkaste ligorna i Europa det vill säga ryska KHL och schweiziska NLA. Niko Ojamäki, Harri Pesonen, Toni Rajala och Miro Aaltonen snittar nästan samtliga en poäng per spelad match i dessa ligor och på forwardsidan har man utöver dessa ytterligare starka namn i Markus Granlund, Valtteri Filppula och Sakari Manninen. Precis som för Ryssland gällande Anisimov har forwarden Joonas Kempainen testat positivt för covid-19 och kommer inte till spel i de Olympiska Spelen. I backuppsättningen har man en rad intressanta och välmeriterade namn så som Sami Vatanen, Mikko Lehtonen, Petteri Lindbohm och Valtteri Kemiläinen som i veckan skrev på för Rögle. Laget vann som tidigare nämnt vinterns Channel One Cup där man segrade samtliga tre matcher som spelades, mot Tjeckien, Kanada och Ryssland.

Sverige

Johan Garpenlöv har varit hårt ifrågasatt efter fjolårets VM-fiasko där det blev uttåg så tidigt som i gruppspelet efter att ha förlorat mot både Danmark och Belarus i inledningen av turneringen. Nu är det nya tag för Garpenlöv som gör sin sista säsong som förbundskapten för Tre Kronor och således den näst sista turneringen innan vårens hockey-VM går av stapeln. Sverige har under Euro Hockey Tour matchat liknande trupper som den som kommer spela OS-turneringen i Kina och jag tycker att man känns både baktunga och trubbiga. Man har i mitt tycke sina främsta spelare i den bakre delen av banan, där Henrik Tömmernes sticker ut med sina 49 poäng på 41 matcher för Servette i den schweiziska ligan. Ser vi till den svenska truppen och hur spelarna presterat i sina respektive klubblag, så är det bland de tio bästa poängplockarna fyra stycken backar. Framåt har man i mina ögon en relativt svag uppsättning där Mathias Bromé är den främsta poängplockaren bland forwards om vi ser till hur de enskilda spelarna levererat i sina respektive ligor. Jag tycker Sveriges lag är alldeles för präglat av fysiska spelare och grovjobbare gentemot spetsspelare då man i truppen har en mängd sådana spelare. Jag tänker bland annat på Max Friberg, Jacob de la Rose, Marcus Krüger, Daniel Brodin och Gustav Rydahl som är duktiga hockeyspelare men som snarare är hårt arbetande än spetsiga och skarpa i offensiven, och i Channel One Cup visade man att offensiven var bristfällig då man endast svarade för totalt fyra mål på tre matcher.

Kina

Värdlandet Kina ställer upp och är som, oddsen indikerar längst upp i texten, nästintill chanslösa till att ro hem OS-guldet. Truppen består till fullo av KHL-laget Kunlun Red Star som är hemmahörandes just i Kina. Kunlun placerar sig som klar jumbo i KHL med över tio poängs marginal upp till nästjumbon Dinamo Riga. Det är framförallt i defensiven som man är otroligt svaga då man i KHL släpper in över fyra mål per match vilket är den klart sämsta noteringen i ligan. Framåt hävdar man sig ändå mot lag som hittas lite högre upp i tabellen och man har spelare som Spencer Foo, Tyler Wong och Brandon Yip att luta sig tillbaka på i offensiven medan defensiven är bristfällig och varken Jeremy Smith eller Paris O’Brien, som är lagets två burväktare tillsammans med Pengfei Han, kan uppvisa över 90 % i räddningsprocent vilket alla andra nationers burväktare kan. I gruppen ställs Kina mot Tyskland, Kanada och USA där de sistnämnda är college-betonade och i min spåkula kommer spela väldigt öppna och målrika matcher.

Slutsats och speltips

Utifrån ovan nämnda resonemang och tankar har jag plockat fram fyra långtidsspel som kommer följas under de olympiska spelen i Kina. Jag ser Ryssland som alldeles för överskattade och ser Finland som en klart starkare guldkandidat än vad bolagen anser. Jag tycker också att Sverige ser alldeles för trubbiga ut på pappret vilket man också visade i Channel One Cup som vanns av Finland. Jag tar även ett spel på att Kina kan hävda sig någorlunda väl i offensiven. Kunlun, som hela laget består av, har svarat för i snitt över två mål per match framåt och möter här Kanada, Tyskland och USA och jag tror att det kan bli en del målrika matcher i denna grupp och i synnerhet mot ett college-betonat USA.

  • Finland vinnare @ 5.50 på Betsson med låg insats
  • Finland gå längre än ROK @ 2.40 på Svenska Spel med låg insats
  • Finland gå längre än Sverige @ 1.69 på Svenska Spel med medelinsats
  • Kina Över 6.5 mål i gruppspelet @ 2.50 på Betsson med låg insats

Glöm heller inte att kolla in den stora OS-Guiden här på hemsidan som omfattar info om alla sporter, TV-guide, svenskar och betting-guide!






Finland OS-guld (Spelstopp 2022-02-09 00:00) @ 5.50



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.