Speltips: Finländaren i poängprotokollet när HV71 vinner onsdagskvällens smålandsderby

HV71 firar
Fyra matcher från HockeyAllsvenskan står på programmet under onsdagskvällen och jag väljer här att ta sikte på matchen i Hudqvarna Garden där två småländska lag drabbar samman
HV71 -1.5 (Spelstopp 2022-01-26 19:00) @ 1.93



Serieledande och topptippade HV71 tar i afton emot tabellåttan Västervik hemma i Husqvarna Garden.

HV71

Topptippade HV71 leder fortsatt HockeyAllsvenskan men fick under fredagskvällen se sig besegrade av toppkonkurrenten MoDo som var effektivare och kom undan med segern med siffrorna 3-1. Sedan dess har det hänt grejer i HV71 som dels gjort en bytesaffär med Almtuna där man knutit åt sig Andreas Söderberg i utbyte mot Marcus Karlström. Två backar som byter plats med varandra, och man har även förstärkt forwardsidan då man värvat Myles Powell från just Västervik som man möter i afton. Powell har på sina 22 spelade matcher hos Västervik svarat för 20 poäng (9+11) och är den spelare som under hösten svarat för flest poäng för de rödvita smålänningarna.

HV71 har genomgående under säsongen varit ett av de bästa, eller till och med det bästa, både spel- och resultatmässigt och är fortsatt ett av de lagen som både skapar mest i offensiv riktning samtidigt som man håller tätt bakåt. Man har fortsatt några avbräck på spelarfronten då Simon Önerud och Zion Nybeck är borta sedan tidigare och man får i afton även klara sig utan försvarsspelarna Nichlas Torp och Emil Andrae som är sjuka, men man ser å andra sidan ut att få tillbaka forwarden David Ullström och försvararen Daniel Bertov till kvällen samtidigt som både Myles Powell och Andreas Söderberg ser ut att debutera för serieledarna.

VÄSTERVIKS IK

Västervik stod för en fin säsong i fjol där man tog sig ända fram till semifinal. Inför i år fick man bygga om laget avsevärt och där har Myles Powell varit en framträdande aktör i offensiven då han värvades från Florida Everblades och som ovan nämnt svarat för nästan en poäng per spelad match. Nu har han skrivit på för HV71 och Västervik har hittat ersättare i Almtuna och i Finland då man rekryterat Sebastian Benker och Jaakko Lantta som ersättare.

Det är givetvis svårt att nå samma nivå som man gjorde i fjol då man alltså tog si så långt som till semifinal, och man hittas i dagsläget på en åttondeplats i den HockeyAllsvenska tabellen. Man trivs dessutom bäst hemma i Plivit Arena då man på resande fot förlorat hela åtta av de tio senaste matcherna.

Slutats och speltips

Ett starkt HV71 tar emot ett Västervik som är försvagat och som är svaga på bortaplan med en drös förluster på sistone. Myles Powell bytte så sent som i helgen klubb från Västervik till just HV71 och det ska bli intressant att i afton se vad han kan uträtta för sin nya klubb mot sin gamla. Jag tycker möjligheterna till en hemmaseger här är goda med tanke på att det är ett par nivåers skillnad mellan lagen såväl trupp- som spelmässigt och att HV71 vinner matchen med minst två mål spelas till oddset 1.93. Jag tar även ett spel på att HV71:s finländske forward Tommi Huhtala gör minst en poäng i matchen till 1.60. Finländaren har hittills svarat för 21 poäng (9+12) på 30 matcher och ser ut att matchas med HV71:s två skarpaste forwards, Tyler Vesel och Fredrik Forsberg som båda svarat för över trettio poäng och båda står här i 1.25 att göra poäng. Klart tydligare värde på den finländske 34-åringen som får mitt förtroende i afton.

  • HV71 -1.5 @ 1.93 Expekt
  • Gör minst en poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Tommi Huhtala @ 1.60 Betsson





HV71 -1.5 (Spelstopp 2022-01-26 19:00) @ 1.93



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt