Speltips: HV71 drar det längsta strået i fredagens toppmöte

Tyler Vesel
Under fredagskvällens HockeyAllsvenska omgång har vi ett riktigt toppmöte att sätta tänderna i då serieledande HV71 gästar tabelltvåan MoDo i Hägglunds Arena.
HV71 ML (Spelstopp 2022-01-21 19:00) @ 1.80



Serieledande HV71 gästar Örnsköldsvik och Hägglunds Arena där tabelltvåan MoDo är hemmahörandes. Smålänningarna har sex poäng till godo på MoDo och kan vid seger i afton rycka ytterligare i tabellen.

HV71 - MODO Hockey

Fredag 19:00, Hockeyallsvenskan

MODO HOCKEY

Efter fjolårets svaga säsong har MoDo sannerligen studsat tillbaka under den här säsongen och med Mattias Karlin vid rodret och med lyckade värvningar har de tidigare SM-guldmedaljörerna varit fast förankrade i toppen av tabellen.

Nyförvärv som Riley Woods, Sam Vigneault och Markus Modigs har varit lyckade på forwardsidan precis som David Bernhardt, Pontus Näsén och Filip Hasa på backsidan. Dessutom har man dansken Mikkel Aagård som varit skarp i offensiven då han svarat för nitton mål på de dryga trettio matcherna som spelats och därmed placerar sig som tvåa i hela HockeyAllsvenskans skytteliga bakom Moras Johan Persson. Man har från MoDos håll under säsongen också värvat två spelare från SHL då forwarden Daniel Mannberg och försvararen Josef Ingman rekryterats från Brynäs respektive Djurgården.

Utifrån lagets resultat och tabellplacering går det inte annat än att säga att MoDo lyckats och gjort en bra säsong. Men tittar vi på hur det sett ut så finns det en hel del att jobba på för Karlins manskap om man ska kunna utmana lag som HV71 och Västerås och ta klivet upp till SHL redan i vår. Man är ett av de lag som släpper till allra flest chanser mot egen kasse och det är inte bara en gång, utan vid ett flertal tillfällen, som Tex Williamsson har räddat laget och nu senast mot Troja/Ljungby var man hårt ansatta och då var det den finske burväktaren Henrik Tikkanen som räddade laget från att förlora vid ordinarie tid. Istället tog man matchen till övertid och straffläggning där Troja/Ljungby segrade. Även i offensiv väg finns det mer att önska, gällande att skapa fler målchanser då man så här långt in på säsongen varit oerhört effektiva och ligger på en effektivitetsnivå som är svår att hålla över en hel säsong.

HV71

Jag var inne delvis på HV71 inför onsdagens match mot Björklöven och nämnde då att man har varit starka såväl spel- som resultatmässigt och man förtjänar att ha en så pass framskjuten placering som man har. Smålänningarna är ett av det bästa när det handlar om att skapa målchanser i offensiv riktning och är seriens bästa lag i defensiven där man släpper till väldigt få målchanser och också minst antal mål tillsammans med BIK Karlskoga. Dessutom har man en otrolig slagstyrka i sin trupp, med spelare som Tyler Vesel, Fredrik Forsberg, bröderna Davidsson och fler därtill.

HV71 vann också, med tydlighet, toppmötet med Björklöven i onsdags med siffrorna 5-2, där man tog en ledning som man sedan kunde hålla hela vägen in till slutsignal. Jag skrev inför den matchen även några rader om HV71:s försvarsspelare Daniel Norbe, då jag skrev följande:

Jag tycker möjligheterna till minst en poäng från HV-backen Daniel Norbe är goda då han fått allt större förtroende ju längre in på säsongen vi kommit och får speltid i powerplay och mycket speltid i spel fem mot fem där han bildar backpar med spelskicklige Chad Billins. Spelbolagen tror dessutom på en målrik match där det är relativt låga odds (kring 1.65) att det ska bli minst sex mål i matchen där HV71 är favoriter. Här får vi höga 2.50 på att den 26-årige smålänningen noteras i poängprotokollet mot sin tidigare klubb och det tycker jag är klart värt att hugga.

I matchen mot Björklöven fyrade den 26-årige försvarsspelaren av hela sex skott i powerplay, gjorde ett mål och fick återigen ett stort förtroende i såväl spel fem mot fem som i powerplay. Spelbolagen har inte samma tro på målrik match som i onsdags men vi får kring 1.80 på att det ska bli minst sex mål i matchen och vi får återigen höga 2.50 på att Norbe ska göra poäng.

Slutsats och speltips

Vi har ett riktigt toppmöte framför oss från Örnsköldsvik ikväll då Hockeyallsvenskans etta och tvåa möter varandra i Hägglunds Arena. Trots att hemmalaget har imponerat under säsongen tycker jag att gästerna varit klart bättre spelmässigt vilket också de underliggande siffrorna indikerar, och jag tycker att det också finns en tydligare och bredare slagkraftighet hos gästerna. Att HV71 åker härifrån med minst två poäng tycker jag är troligt och moneyline på gästerna till 1.80 gillas. Jag tar också, precis som i onsdags, spel på att HV71:s Daniel Norbe ska göra minst en poäng. Stort förtroende och skottvillig i ett vasst powerplay för gästerna, och 2.50 på minst en poäng från 26-åringens klubba är i min bok för högt.

  • HV71 ML @ 1.80 Snabbare
  • Gör minst en poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Daniel Norbe @ 2.50 Betsson





HV71 ML (Spelstopp 2022-01-21 19:00) @ 1.80



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.