Speltips: Sunderland - Oxford United: Marknaden missbedömer sannolikheten för mål

Stadium of Light
I engelska League One möts femteplacerade Sunderland och åttondeplacerade Oxford United. Jag tycker jag att oddsen för över/under 2.5 mål ligger fel och i det närmaste borde vara omvända.

Inför idag har jag sedan tidigare skrivit speltips till matchen mellan Arminia Bielefeld och FC Köln med avspark 15:30, till mötet mellan Blackpool och Luton Town som startar 16:00 och till en av kvällens höjdpunkter: toppmötet Borussia Dortmund - Bayern München kl 18:30.

Jag skulle dock vilja klämma in ytterligare ett riktigt fint spel. I matchen mellan femteplacerade Sunderland och Oxford United på åttonde plats i engelska League One tycker jag att oddsen för över/under 2.5 mål ligger fel och i det närmaste borde vara omvända.

Sunderland - Oxford United

Oxford United - Sunderland AFC

Lördag 16:00, League One

Sunderland

De svarta katterna från Tyne and Wear i nordöstra England har visserligen spelat förhållandevis målrika matcher denna säsong. 12 av Sunderlands 18 ligamatcher har slutat med fler än 2,5 mål men merparten av dessa har kommit på bortaplan där det blivit i genomsnitt 3,3 mål per match; på hemmaplan har det blivit i genomsnitt 2,5 mål per match.

3 av Sunderlands 5 senaste ligamatcher har slutat med över 2,5 mål per match men dessa 3 matcher har varit mot Rotherham United och Sheffield Wednesday som båda är bland de lag som skapat allra flest avslut på mål de senaste omgångarna samt mot Cambridge United som är det lag som släppt till allra flest avslut på mål per match de senaste veckorna.

Summerar man de senaste fyra ligamatcherna så har Sunderland skapat i genomsnitt 2,6 avslut på mål per match, en av de allra sämsta offensiva siffrorna i ligan just nu. Under samma period har Sunderland släppt till i genomsnitt 3,0 avslut på mål per match, en av de bästa defensiva siffrorna i ligan de senaste omgångarna.

Oxford United

10 av Oxfords 18 ligamatcher har slutat med över 2,5 mål denna säsong. 4 av 7 bortamatcher har innehållit fler än 2,5 mål men målsnittet är ändå förhållandevis lågt: i genomsnitt 2,4 mål per match.

3 av Oxfords 5 senaste ligamatcher har slutat med över 2,5 mål per match men 2 av dessa matcher har varit mot Morecambe och Fleetwood Town - två lag som både skapat och släppt till fler avslut på mål än genomsnittet i ligan de senaste matcherna.

Räknat på de senaste fyra ligamatcherna så har Oxford skapat i genomsnitt 4,0 avslut på mål per match, vilket är lägre än genomsnittet i ligan just nu. Under dessa matcher har de gula från Oxfordshire släppt till i genomsnitt 2,3 avslut på mål per match, en av de allra bästa defensiva siffrorna i ligan de senaste omgångarna.

Slutsats & Speltips

De flesta av Sunderlands och Oxfords senaste matcher har visserligen varit förhållandevis målrika men dessa matcher har varit mot lag som skapat och/eller släppt till väldigt många avslut på mål det senaste.
Nu möter Sunderland och Oxford varandra i en match med stor betydelse för övre delen av tabellen. Såväl Sunderland som Oxford är också bland de lag i ligan som både skapat och släppt till minst antal avslut på mål per match de senaste omgångarna.
Speltips: Totalt antal mål: Under 2,5.
Bäst odds finns just nu hos Pinnacle: 2,06.

Läs gärna mer om olika oddstyper och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för matchen mellan Sunderland och Oxford United här!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt