Speltips: Malmö FF vs IF Elfsborg - Kan Thelin och hans mannar störa MFF?

Antonio Colak
Kommer bredden på lagens trupper vara avgörande här?

Det blev vinst på överspelet i mötet mellan Degerfors och Örebro efter att Edvarsen prickat in sitt tredje mål för aftonen en bit in i den andra halvleken. Ett spel som med facit i hand skulle varit klar kanske redan i den första halvleken. Vi fortsätter på den fina trend den svenska fotbollen inneburit. Mötet mellan Malmö FF och IF Elfsborg bjuder på en hel del intressanta punkter.

Malmö FF

Krysset borta mot AIK följdes upp med en imponerande seger hemma mot Henrik Rydströms uppsnackade Kalmar FF. Många vill få det till att Kalmar mer eller mindre gav bort matchen efter ett par svaga insatser i det defensiva spelet, jag väljer att se på det tvärtom. Den höga, aggressiva pressen gav resultat mot ett lag som vill spela bollen från målvakten. Att det varit ett tight matchande bör ju rimligtvis passa en trupp av Malmös kaliber. Bredden finns där, skadorna likaså men om en något mildare än många andra lag. MFF har presterat på följande sätt senaste 5 matcherna:

  • Malmö FF - Östersunds FK 1-1
  • Djurgårdens IF - Malmö FF 3-1
  • Malmö FF - Varbergs BoIS 3-2
  • AIK - Malmö FF 1-1
  • Malmö FF - Kalmar FF 3-1

IF Elfsborg

Man inledde hemmamatchen mot HBK med ett mål efter dryga 30 sekunder genom Per Frick. Det slutade med att man hade tappat en 2-0 ledning till förlust 2-3. Jimmy Thelins upplaga av Elfsborg den här säsongen innehåller inte riktigt samma kvalitet och spets som den gjorde förra säsongen, men den här typen av ihopklappning kan endast summeras med följande: bredden finns inte där. Det var enligt mig en tunn trupp på förhand och det blir då inte bättre när spelare som Okumu, Alm och Simon Olsson varit borta under de inledande matcherna. Nu ska man "bara" 3 dagar efter bege sig ner till Skåne och möta ett hemmastarkt MFF. Klarar man av det? Elfsborgs 5 senaste matcher:

  • IF Elfsborg - Mjällby AIF 1-0
  • AIK - IF Elfsborg 1-0
  • IF Elfsborg - Kalmar FF 2-2
  • IK Sirius - IF Elfsborg 0-2
  • IF Elfsborg - Halmstads BK 2-3

Analys och speltips

Den här matchen tillhör för den allra mest insatte omgång 13 och spelas redan idag då Malmö FF senare i sommar ska spela kvalspel till Champions League. Det gör dock inte att matchen tappar något i värde, snarare tvärtom. Denna typ av match ger vid vinst motståndarna i tabellen en medveten stress om att man för stunden har ett "försprång". För Malmös del handlar det om att fortsätta på det sätt man tog sin an Kalmar FF, sätta pressen tidigt och högt. Elfsborg trivs med att från backlinjen kunna slå en långboll diagonalt och på så sätt dra isär sin motståndare. Det ska på förhand passa MFF som med sina offensiva ytterbackar kommer kunna hålla en stabil bredd i försvarsspelet och såra Elfsborg centralt i anfallsspelet.

MFF dras likt Elfsborg med ett par skador, skillnaden är bara bredden på trupperna. Malmö kommer kunna ställa en stark elva på banan medans Elfsborg får fortsätta att "använda det man har". Jag tror Malmö vinner relativt komfortabel här och väljer därför att spela:

Malmö FF -0,75 AH till oddset 1,79 hos Pinnacle med 3/5 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt