Speltips: IF Elfsborg vs Kalmar FF - Thelin vs Rydström, vem vinner kampen?

Rydström & Thelin
Det blir intressant att se om man klarar av att ta sin första vinst på Borås Arena i Allsvenskan, för första gången någonsin.

Förra omgången inleddes starkt men avslutades svagare när Mjällby lyckades göra mål men också nolla Degerfors nere på Listerlandet. Det har varit en stark inledning på säsongen rent spelmässigt och det finns all möjlighet för att det ska fortsätta. Vi ska ta en titt på mötet mellan ett revanschsuget Elfsborg och Henrik Rydströms Kalmar FF.

IF Elfsborg

Det blev tillslut en förlust för Jimmy Thelin och hans mannar i bortamatchen mot AIK på Friends Arena. Det slutade inte bara med en något svag insats i Stockholm, skadorna presenterade sig också. Rasmus Alm fick kliva av med ett lindat lår och blir borta en tid med en muskelbristning. Okumu, ja den Okumu, blir borta i minst 2 veckor han med efter senaste matchen med en vadskada. Det är en trupp i Elfsborg, som inför säsongen saknade viss bredd förutom på topp, där nya spelare nu kan behöva ta ett steg fram i rätt riktning för att haka på topplagen i tabellen. Klarar man av det? Vi tar en titt på resultatet i allsvenskan för klubben från Borås:

  • IF Elfsborg - Djurgården IF 0-2
  • Varbergs BoIS - IF Elfsborg 1-3
  • IF Elfsborg - Mjällby AIF 1-0
  • AIK - IF Elfsborg 1-0

Truppen: Tim Rönning, Mathias Dyngeland, Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Christopher McVey, Simon Strand, Johan Larsson, Oliver Zandén, André Röhmer, Samuel Holmén, Frederik Holst, Simon Olsson, Robert Gojani, Jacob Ondrejka, Noah Söderberg. Jeppe Okkels, Marokhy Ndione, Per Frick, Jack Coope-Love.

Kalmar FF

För den som var med förra helgen och ryggade spelet på KFF så vet ni att den halvvinsten skulle med lite “flyt” ha blivit rättad som full vinst. 1-1 borta mot Sirius blev resultatet och jag tror det fanns en viss bitterhet i bussresan hem från Uppsala. Nu beger man sig upp till Borås och Borås Arena för att ta sig an Elfsborg, detta med ett facit som ser ut som följande: 2 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster. Ett starkt inledande facit för Rydström och hans mannar, även om motståndet inte varit av den högsta kalibern i serien. Nu blir det första gången denna säsong som de rödvita tar sig an ett lag med en bättre höjd, spets och framförallt grundspel. Det blir intressant att se om man klarar av att ta sin första vinst på Borås Arena i Allsvenskan, för första gången någonsin. Resultaten för Kalmar FF har sett ut på följande sätt:

  • Kalmar FF - Östersunds FK 0-0
  • Degerfors IF - Kalmar FF 0-1
  • Kalmar FF - Örebro SK 1-0
  • IK Sirius - Kalmar FF 1-1

Analys och speltips:

Det är en väldigt intressant match vi har framför oss kl 17:30 denna lördag. För det första att Kalmar ännu inte förlorat och imponerar, för det andra att Elfsborg har skador på nyckelspelare och nu behöver andra spelare kliva fram och för det tredje så blir tränarkampen intressant. Thelin vs Rydström. Förra säsongen slutade denna tränarkamp i två oavgjorda resultat och totalt 8 mål på 2 matcher när Rydström var i Sirius. Nu är det en något mer defensivt strukturerad Rydström den här säsongen då truppen inte tillåter något annat. Men tveka inte en sekund på att någon av dessa 2 herrar kommer vika sig en tum från den ursprungliga matchideén.

Elfsborg mot Kalmar hade under 2020 inte varit allt för intressant, men den här säsongen och just detta möte i detta läge sätter en stor prägel på matchen. Det går fort på konstgräset i Borås, vilket kommer passa bägge lagen. Presspelet kommer starta högt upp i banan för samtliga, möjligen att Elfsborg tillåts pressa lite högre än bortalaget, och målchanserna kommer finnas. Per Frick bör få chansen från start här ikväll samtidigt som man tvingas rotera i backlinjen. Ska vi säga en öppen match, målchanser där bägge lagen kommer hitta nätet (minst en gång?).

Spelet blir iallafall: Båda lagen gör mål till oddset 1,86 hos Pinnacle med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.