Speltips: Manchester United - Liverpool: Avvaktande och mållös matchinledning

Old Trafford
På torsdag tar Manchester United emot Liverpool hemma på Old Trafford. Jag tycker att det finns mycket som talar för en mållös första halvlek och att oddsen för detta scenario ligger för högt just nu.
Totalt antal mål - Första halvlek: Under 0,5 (Spelstopp 2021-05-13 21:15) @ 3.45



På torsdag tar Manchester United emot Liverpool hemma på Old Trafford.
Jag tycker att det finns mycket som talar för en mållös första halvlek och att oddsen för detta scenario ligger för högt just nu.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjærs mannar ligger i skrivande stund på andra plats i ligan med 67 poäng från 33 matcher. Man har 9 poängs marginal ned till West Ham på femte plats (tillika första Europa League-platsen) och med en match till godo så är en biljett till kommande Champions League-turneringen i praktiken redan säkrad genom ligaspelet.
Manchester United har även en final i Europa League att se fram emot denna säsong, en match som spelas den 26:e maj. Innan dessa skall United dock spela ligamatcher mot, i tur och ordning, Aston Villa (9:e maj), Leicester (11:e maj), Liverpool (13 maj), Fulham (18:e maj) samt Wolverhampton (23:e maj). Ett späckat schema minst sagt och jag tror att ju närmare Europa League-finalen vi kommer, desto mindre benägna blir det röda Manchester-laget att riskera något i det "betydelselösa" ligaspelet. Mer specifikt för detta speltips så kommer det inte finnas någon större poäng för United att gå ut hårt i matchen mot Liverpool och försöka avgöra den tidigt.

Bara 38% av Manchester Uniteds gjorda ligamål på hemmaplan denna säsong har kommit i första halvlek.
Bara 43% av Manchester Uniteds insläppta ligamål på hemmaplan denna säsong har kommit i första halvlek.

Det har stått 0-0 i halvtid i 44% av Manchester Uniteds hemmamatcher i ligan denna säsong (i 7 av 16 matcher).
När Manchester United har mött lag från övre halvan av ligatabellen på hemmaplan denna säsong så har det stått 0-0 i halvtid i 57% av matcherna (i 4 av 7 matcher).
När Manchester United har mött topp-7-lagen i ligan hemma på Old Trafford denna säsong så har det stått 0-0 i halvtid i 75% av matcherna (i 3 av 4 matcher).

Dessutom har Manchester United ett synnerligen starkt defensivt facit när man mött just topplagen i ligan:
När Manchester United har mött lag från övre halvan av ligatabellen på hemmaplan denna säsong så har man släppt till i genomsnitt 2,7 avslut på mål per match vilket är den bästa siffran i ligan.
När Manchester United har mött topp-7-lagen i ligan hemma på Old Trafford denna säsong så har man släppt till i genomsnitt 2,8 avslut på mål per match vilket också är den bästa siffran i ligan.

Liverpool

Jürgen Klopps gäng ligger för närvarande på sjunde plats i ligan, vilket innebär spel i den nykomponerade Europa Conference League. En sjundeplats i seriespelet skulle dock vara en rejäl missräkning för den röda Merseyside-klubben. För att nå spel i Europa League behöver Liverpool under säsongsavslutningen ta in 2 poäng på Tottenham som just nu ligger sexa och för att nå spel i Champions League behöver man ta in 7 poäng på Chelsea som just nu ligger fyra. Med fem matcher kvar av ligasäsongen för Liverpool, men bara fyra matcher kvar för lagen som Liverpool jagar, kan man absolut klättra förbi både ett och tre lag men då krävs nog mer eller mindre full pott på resterande matcher.
I matchen mot Manchester United torde mest fokus ligga på att inte gå bort sig utan avvakta och utnyttja att ett hårt matchat United kanske kroknar lite i andra halvlek.

Bara 30% av Liverpools gjorda ligamål på bortaplan denna säsong har kommit i första halvlek.
Bara 42% av Liverpools insläppta ligamål på bortaplan denna säsong har kommit i första halvlek.

Det har stått 0-0 i halvtid i 44% av Liverpools bortamatcher i ligan denna säsong (i 7 av 16 matcher).
När Liverpool har mött lag från övre halvan av ligatabellen på bortaplan denna säsong så har det stått 0-0 i halvtid i 50% av matcherna (i 4 av 8 matcher).
När Liverpool har mött topp-6-lagen i ligan på bortaplan denna säsong så har det stått 0-0 i halvtid i 60% av matcherna (i 3 av 5 matcher).

Bara Manchester City uppvisar bättre defensiva siffror än Liverpool när man mött topplagen i ligan på bortaplan denna säsong:
När Liverpool har mött lag från övre halvan av ligatabellen på bortaplan denna säsong så har man släppt till i genomsnitt 3,4 avslut på mål per match vilket är den näst bästa siffran i ligan.
När Liverpool har mött topp-6-lagen i ligan på bortaplan denna säsong så har man släppt till i genomsnitt 3,0 avslut på mål per match vilket också är den näst bästa siffran i ligan.

Slutsats & Speltips

Det har varit mållöst i halvtid i 75% av Manchester Uniteds hemmamatcher mot topp-7-lagen denna säsong och United har släppt till minst antal avslut på mål i ligan mot just detta motstånd.
Det har varit mållöst i halvtid i 60% av Liverpools bortamatcher mot topp-6-lagen denna säsong och Pool har släppt till näst minst antal avslut på mål i ligan mot just detta motstånd.
Jag tror inte att något av lagen har något intresse av en högintensiv och riskfylld match på torsdag kväll och jag tycker att oddsen för en 0-0 i halvtid är för generösa.
Speltips: Totalt antal mål - Första halvlek: Under 0,5.
Insatsen är 7,5/10 units.

Läs gärna mer om units och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för matchen mellan Manchester United och Liverpool här!






Totalt antal mål - Första halvlek: Under 0,5 (Spelstopp 2021-05-13 21:15) @ 3.45



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.