Speltips: Hammarby vs Mjällby - Billborn har gjort läxan

Billborn @ Hammarby
Klarar man av att sätta defensiven samtidigt? Jag tror det, Billborn har lärt sig.

Premiäromgången av Allsvenskan bjöd inte på några större skönheter, rubriker eller för den delen särskilt bra fotboll. Istället kantades premiärerna av tunga fotbollsplaner, snöoväder och defensiv inställning. Det tog under säsongen 2020 hela 5 omgångar innan den första 0-0 matchen spelades. Den här säsongen tog det inte ens en omgång innan vi fick se mer än en match sluta 0-0. Efter att ha slickat såren kring ett par sura förluster under förra helgen är det nu dags för den andra omgången. Vi börjar med mötet på Tele2 mellan Hammarby och Mjällby.

Hammarby IF

Den smått bragdartade cupvåren skulle så småningom stagnera och stöta på problem, det var alla förberedda på. Coronaproblemen var nödvändigtvis inte den stora nämnaren till “Bajens” premiärförlust borta mot regerande mästarna Malmö FF. Den får dock inte glömmas bort. Den här årets upplaga av Hammarby speglar den förvandling som skett under sportchef Jesper Jansson och huvudtränaren Stefan Billborn. Det finns unga, spännande talanger med hög försäljningspotential kombinerat med rutin och energi. Gustav Ludwigsson har fått en lekkamrat på topp med Astrit Selmani, Amoo har tagit en startplats och gjort det med bravur samtidigt som Fjoluson har kommit in och bidragit till en allt starkare defensiv. Den här upplagan av Hammarby är nödvändigtvis på pappret inte den mest “flashiga” upplagan men jag är övertygad om att man är ett mer slagkraftigt lag som kan vara med och slåss över en hel säsong.

Hammarby har presterat på följande sätt i tävlingssammanhang under 2021:

  • Hammarby IF - AFC Eskilstuna 4-1 (Svenska cupen)
  • Oskarshamns AIK - Hammarby IF 0-3 (Svenska cupen)
  • Hammarby IF - AIK 3-2 (Svenska cupen)
  • Hammarby IF - Trelleborgs FF 3-2 (Svenska cupen)
  • Djurgårdens IF - Hammarby IF 0-1 (Svenska cupen)
  • Malmö FF - Hammarby IF 3-2 (Allsvenskan)

Mjällby AIF

Det blev en succéartad säsong för fjolårets bekanta nykomling. En 5e plats och “bara” 4 poäng upp till Elfsborg som kom 2a i fjol. Det är dock värt att belysa den här säsongens upplaga av laget frå Listerlandet som en något försämrad version. Huvudtränaren Marcus Lantz har försvunnit, skyttekungen Moses Ogbu förlängde inte kontraktet och spanjoren David Batanero åkte hem. Istället får man förlita sig på stora, tunge centertanken Jacob Bergström som var lagets klart bästa spelare när man i premiären hemma mot Varberg spelade 0-0. Vi tar en titt på hur man presterat i tävlingssammanhang under 2021:

  • Mjällby AIF - Akropolis IF 3-1 (Svenska cupen)
  • Landskrona BoIS - Mjällby AIF 0-3 (Svenska cupen)
  • Mjällby AIF - Östersunds FK 0-1 (Svenska cupen)
  • Mjällby AIF - Varbergs Bois 0-0 (Allsvenskan)

Analys och speltips

Det är en match på förhand som ger intrycket av att det här ska Bajen bara vinna, och dessutom med ett par mål gjorda. Eller hur? Jag började inlägget med att nämna Hammarby och att det var “på tiden” att man förlorade. Inte för att man inte förtjänar att vinna, utan för att man helt enkelt inte förtjänat det under den senaste tiden. Nu har det gått ett par matcher sedan coronautbrottet. Stefan Billborn har lärt sig från tidigare säsonger med klubben att man åker på höga toppar, men även grundare dalar. Hammarby har säkerligen tagit med sig både en och två lärdomar från premiären nere i Malmö. Khalili såg bra ut, Ludwigsson har redan hittat nätet och Amoo ser onekligen pigg och fräsch ut.

När Mjällby nu kommer på besök så gör man det inte som det lag man såg ut i fjol, framförallt spelmässigt men även självförtorendemässigt. Det här är en upplaga av MAIF som kommer få slita betydligt hårdare för överlevnad den här säsongen. Den andra säsongen är alltid svårare, det kommer man få känna på. Ett Hammarby som har sina viktiga pjäser i god form kommer att vinna den här hemmapremiären på Tele2 Arena inför 8 åskådare. Klarar man av att sätta defensiven samtidigt? Jag tror det, Billborn har lärt sig. Spelet blir därför Hammarby -0,75 AH till oddset 1,75 hos Pinnacle med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.