Speltips: Kalmar FF vs Östersunds FK - En första halvlek där misstagen haglar ner?

Rydström @ Sirius
Nanne Bergstrand och den destruktiva fotbollen har bytts ut mot den förlorade sonen, Henrik Rydström

Det har inte varit en enkel inledning på den allsvenska säsongen, sett ur flera perspektiv. Gårdagens spel på IFK Norrköping -0,75 såg under den första halvleken ut att åtminstone rättas med en halv vinst. Sedan visade det klassiska “aprilvädret” att fotboll ibland får stå åt sidan för naturen. Den andra halvleken fick skjutas upp 5-10 minuter, traktorn rullade in för att ploga den snödränkta plastmattan i Östergötland och det saknades självklart en fotboll anpassad för väderleken. Surt sa räven. Vi vänder blickarna mot Småland och Kalmar, där matchen mellan Kalmar FF och Östersunds FK rundar av den första omgången tillsammans med AIK mot nykomlingen Degerfors IF.

Kalmar FF

Nanne Bergstrand och den destruktiva fotbollen har bytts ut mot den förlorade sonen, Henrik Rydström. Efter en minst sagt succéartad sejour i Sirius så bestämde sig “Henke” för att flytta hem och närmare familjen. Den stora frågan fotbollssverige ställer sig är: Var resan med Sirius spelarnas förtjänst eller var det Rydström och co? Under försäsongen har KFF inte rosat marknaden resultatmässigt, men visst ser man en tydlig förändring i spelet. Nannes defensiva, fysiskt starka spelidé har försvunnit och istället fick vi bland att se ett lag som borta mot Djurgården i Svenska cupen försöka spela sig ur i varje situation. Vi tar en titt på hur Kalmar FF presterade i cupspelets gruppspel:

  • Kalmar FF - Umeå FC 1-2
  • Kalmar FF - IK Brage 1-0
  • Djurgårdens IF - Kalmar FF 4-1

Följande spelare är uttagna i matchtruppen: Lucas Hägg-Johansson, Tobias Andersson ,Piotr Johansson, Emin Nouri ,Lars Saetra ,Elias Olsson ,Henrik Löfkvist ,Douglas Bergqvist ,Rasmus Sjöstedt ,Sebastian Ring ,Carl Gustafsson ,Romario ,Isak Vidjeskog ,Isak Magnusson ,Filip Sachpekidis ,Oliver Berg ,Alex Mortensen ,Jonathan Ring, Noah Shamoun

Östersunds FK

Det går självklart inte att separera på ordet stökigt och föreningen ÖFK nuförtiden. Under den här försäsongen har ett träningsläger i Spanien och framförallt avstängningen från att värva spelare präglat klubben. Det innebär att man inte kunnat presentera nya spelare in till en trupp som är tunn och hade det tufft under fjolåret. Trots den stökiga försäsongen rent administrativt har man presterat på en nivå under svenska cupen som åtminstone imponerade på undertecknad. Östersunds förmåga att skapa ett manövertag i ytterkorridorerna på offensiv planhalva kan vara en nyckel för att skapa målchanser och rädda det allsvenska kontraktet. Man presterade på följande sätt i svenska cupen:

  • Landskrona BoIS - Östersunds FK 0-3
  • Östersunds FK - Akropolis 1-1
  • Mjällby AIF - Östersunds FK 0-1
  • Djurgårdens IF - Östersunds FK 3-0

Matchtrupp ej presenterad. Bekräftat är att Amin och Ouattara saknas.

Analys och speltips

Det ska bli minst sagt intressant att följa matchen och matchbilden på Guldfågeln Arena senare ikväll. Känslan är att Henrik Rydström tillsammans med nyförvärv som Ring, Sjöstedt och unge Shamoun kan under en längre tid skapa något intressant. Men, fotboll ska spelas redan nu och hur långt har man kommit i processen är frågan man måste ställa sig. Kalmar har ett par säsonger med kamp som inneburit kniven mot strupen för det allsvenska kontraktet. Självförtroendet tillsammans med att man blivit kända för sina fasta situationer kommer som nämnt bytas ut mot ett mer avancerat, bollinnehavsrikt spel. På andra sidan planen står ett lag som påminner om det spel Rydström vill spela. ÖFK har gjort en resa sedan Graham Potter dansade in i den svenska fotbollen och tvingas idag spela en något mer defensiv fotboll. Kombinationerna finns kvar, spetsen finns där i Turgot. Finns förmågan att avgöra matcher kvar för norrlänningarna?

I kvällens möte kommer vi få se två lag som på en tung gräsmatta vill spela en fotboll som ska följa den röda tråden i hur man vill ta sig an den allsvenska säsongen 2021. En premiär är en premiär lyder den klassiska klyschan. Frågan är bara om spelet kommer tyda på det? Jag tror vi får se en relativt aggressiv matchbild där bägge lagen till en början kommer försöka spela sig ur motståndarens press på ett kontrollerat och konstruktivt sätt. Det kommer därför inte förvåna mig om vi under första halvleken får se en hel del misstag som leder till målchanser, för bägge lagen. Därför blir mitt spel “båda lagen gör mål”. Bägge lagen har på försäsongen skapat mängder med chanser framåt, men haft minst lika mycket fullt upp bakåt. Rydström kommer inte “fega ur” här, det tror jag inte ÖFK gör heller.

Båda lagen gör mål spelas till 1,91 hos LeoVegas med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.