Speltips: Viktig fight på undre halvan när Oskarshamn gästar Malmö

Generic ice hockey #2
En trevlig hockeymåndag väntar då de hockeyallsvenska kvartsfinalerna drar igång och en SHL-match från Malmö väntar. I detta inlägg blir det fokus på SHL-matchen i Malmö där Oskarshamn gästar

Malmö Redhawks

Tillsammans med Leksand är Rödhökarna från skåneland seriens formstarkaste lag och har nu tagit åtta raka segrar, varav sex raka på hemmaplan, och sprungit ifrån de andra lagen i bottenträsket. Kämpar nu istället om en tiondeplats vilket skulle innebära play-in mot lag sju i grundserien.

Malmö spelade under fredagskvällen ett skånederby mot Rögle efter ett knappt två veckor långt covid-uppehåll. I derbyt drog Rödhökarna det det längsta strået efter en utdragen straffläggning där Johan Olofsson blev stor hjälte med två mål. Malmö saknade där ett par viktiga spelare, som till kvällens match ska vara tillgängliga igen. Det rör sig om Adam Ollas Matsson och Ponthus Westerholm som är tillbaka i spel och som varit två viktiga spelare för Redhawks den här säsongen i båda ändar av isen.

Det är inte särskilt ofta Malmö som för matchbilden och är det dominerande laget, utan snarare tvärtom och man förlorar ofta skottstatistiken. Men man har den senaste månaden varit rejält effektiva och nyförvärvet Adam Johnson har, tillsammans med den duktiga burväktaren Oscar Alsenfelt, varit en starkt bidragande faktor till Malmös framgångar sedan mitten av februari.

Det skapades mängder av farliga målchanser i fredagens skånederby. Chanser åt båda håll och att det var 1-1 efter sextio minuters spel var de båda målvakternas förtjänst. Oscar Alsenfelt och Christoffer Rifalk bjöd båda två på ett gäng vassa räddningar och var sedan svårpasserade i straffläggningen där totalt tjugoen straffar räddades eller missades.

IK Oskarshamn

Längre ned i tabellen, i en mer utsatt position, hittar vi IK Oskarshamn. Detta Oskarshamn som inledde säsongen så bra har sakta men säkert dalat i tabellen och är nu nästjumbo med endast HV71 som bakomvarande lag. Men inget att deppa över för smålänningarna som hör hemma i Be-Ge Hockey Center. Det skiljer bara två poäng upp till Brynäs och fyra poäng upp till Linköping. Sex poäng kvar att spela om och dessutom möter Oskarshamn just Brynäs i sista omgången och står sig dagslägets poängställning kan det bli en riktig rysare i avslutningsomgången.

Borta mot Skellefteå i helgen var Oskarshamn riktigt pigga och skapade klart flest målchanser i matchen, men föll trots det med 3-1 mot det starka topplaget från Västerbotten.

Oskarshamn har under hela säsongen spelat underhållande hockey vilket har resulterat i både goda och dåliga resultat. Ibland lite för omständliga uppspel som istället sätter motståndarna i bra lägen. Offensiv styrka har man hämtat in efter årsskiftet med en handfull offensivt skickliga spelare som kommit in väl i ligan och producerat bra. Max Veronneau och Lance Bouma allra bäst medan man kanske förväntar sig lite mer av Robert Sabolic och JC Lipon, där den sistnämnde bara spelat fem matcher hittills och inledde tungt med att bli avstängd.

Bara Brynäs släpper till fler skott på mål än vad Oskarshamn gör, och bara Brynäs har släppt in fler mål per match än Oskarshamn den här säsongen. Joe Cannata och Tex Williamsson har blandat och gett mellan stolparna och man valde att plocka in den ryske målvakten Alexander Sudnitsin, som i sin SHL-debut mot Örebro släppte in tre mål på under tio minuter och Joe Cannata är således det givna förstavalet för Martin Filander.

Slutsats och speltips

Två lag som kämpar på den undre halvan av SHL-tabellen. Malmö spelar dock för en play-in-plats medan Oskarshamn spelar för att undvika ett negativt kvalspel. Oskarshamn var offensiva i bortamatchen mot Skellefteå och Malmö spelade å sin sida en underhållande match mot Rögle där det bara blev två mål. Båda lagen släpper till en hel del målchanser, men Malmö har ett otal gånger räddats av sin duktige burväktare Oscar Alsenfelt. Tycker chanserna för många mål här är goda. Oskarshamn har ingenting att förlora och behöver samtliga poäng här. Det kan mycket väl öppna upp för ett Malmö och de effektiva spetsspelarna som Joakim Fagervall har till förfogande.

Över 5.0 mål till oddset 1.76 hittas hos MrGreen.

Blir det exakt fem mål i matchen (ordinarie tid) får vi insatsen tillbaka.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.