Efter lite nya sjukdomsfall i ett par trupper är det ett decimerat antal matcher vi har från den svenska hockeyligan ikväll där det kommer spelas tre matcher.

Här hittar du alla odds för SHL!

Här blir det fokus på matchen mellan Örebro och Djurgården och i synnerhet en spelare i hemmalaget.

Örebro HK

För första gången sedan säsongsstart är Örebro utanför topp sex i tabellen. Detta efter en förlust hemma mot Leksand i lördags där dalmasarna vände i den tredje perioden från 1-0 till att ha 1-2 på tavlan vid slutsignalens ljudande.

Örebro har trots att man nu är utanför topp sex, gjort en bra säsong och i synnerhet hemma i Behrn Arena där man vunnit femton av tjugo matcher under säsongens gång. Blandat och gett spel- och resultatmässigt under hela säsongen och efter uppehållet har man två matcher där en vunnits och en förlorats.

Djurgårdens IF

Tuffare säsong är det för Djurgården som haft det svårt att ta poäng, i synnerhet efter årsskiftet och på bortaplan. Nu har man dock två raka bortasegrar i bagaget där man senast besegrade Luleå uppe i Norrbotten med 5-4 under lördagskvällen. Saknar alltjämnt Jacob Josefson och ser ut att få klara sig utan Sebastian Strandberg ikväll. Positivt för Djurgårdens del att man fått igång Ryan Stoa i offensiven, då han inte alls var lyckosam hos HV71 tidigare under säsongen.

Djurgården hittas på plats nio i tabellen och har relativt god marginal till elfteplatsen och vi kan nog räkna med att Djurgården spelar play-in senare i vår.

Joonas Rask

Efter lördagens förlustmatch mot Leksand väljer Örebrotränaren Niklas Eriksson att kasta om i formationerna. Även i den tredje perioden senast, efter Leksand två snabba mål, syntes förändringar i Örebrolaget där Joonas Rask ersatte Daniel Muzito-Bagenda i kedjan med Rodrigo Abols och Borna Rendulic. Ikväll får Joonas Rask, som vanligtvis spelar med Ludvig Rensfeldt och Oliver Eklind, skarpare omgivning då han ser ut att matchas med Robert Leino och Robin Kovacs. Leino är lagets bästa målskytt den här säsongen med fjorton baljor och Kovacs leder den interna poängligan med 29 gjorda poäng på 41 spelade matcher.

Tränare Niklas Eriksson motiverade beslutet att ge Rask en större roll och har sagt följande inför matchen:

  • ”Rasken” har varit vår kanske formstarkaste spelare efter jul och vi vill att han ska spela i en av våra två toppkedjor. Han gör alltid jobbet för laget varje dag. Han producerar i powerplay och varit nyttig i boxplay.

Joonas Rask får stort förtroende i powerplay och har så fått sedan försäsongen. Har i powerplay rollen centralt i slottet, redo för avslut och för styrningar, och gjorde mål i denna spelform mot Skellefteå för en vecka sedan. Han spelar i Powerplay ihop med Rodrigo Abols, Robin Salo, Robert Leino och Borna Rendulic. Med tanke på att den offensivt skicklige försvarsspelaren Nick Ebert är tveksam till spel kan det möjligen bli lite förändringar i PP-formationerna hos Örebro.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Hemma i Behrn Arena är Örebro nästan alltid på gott spelhumör och kommer ofta från matcherna med segern i handen. Nu kommer man dock från en hemmaförlust mot Leksand och ställs mot ett Djurgården som vunnit sina två senaste bortamatcher.

Inför matchen har jag tagit sikte på Örebrospelaren Joonas Rask, som kommer få en större roll i spel fem mot fem och fortsatt är en viktig faktor i hemmalagets powerplay. Tycker de 2.25 vi får på att Joonas Rask gör minst en poäng är bra.

Joonas Rask Över 0.5 Poäng till oddset 2.25 hos Betsson

Alla rekar

Joonas Rask Over 0.5 Points

Örebro HK-Djurgårdens IF

Betsson 2.25
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Ett inlägg av