Speltips: Långtidsspel - HV71 till kvartsfinal

Generic ice hockey #3

Vi är drygt hallvägs in i SHL-säsongen, den så märkliga säsongen utan publik och med haltande tabeller på grund av uppskjutna matcher. Men det rullar på hyfsat bra ändå och med ungefär tjugo omgångar kvar för samtliga lag tänker jag bita tag i ett långtidsspel som ska avgöras nu i slutdelen av grundserien. Spelet berör HV71, som nyligen sparkade tränaren Nicklas Rahm, och som med stor sannolikhet kommer spetsa truppen rejält.

Nuvarande tabelläge

Så här ser den undre halvan av tabellen ut just nu:

Plats 8. Djurgården, 47 Poäng på 32 matcher
Plats 9. Färjestad, 45 Poäng på 33 matcher
Plats 10. Oskarshamn, 37 Poäng på 33 matcher
Plats 11. Malmö, 36 Poäng på 31 matcher
Plats 12. HV71, 32 Poäng på 32 matcher
Plats 13. Brynäs, 31 Poäng på 27 matcher
Plats 14. Linköping, 30 Poäng på 32 matcher


Prekär situation för HV71 som behöver knapra in på både Malmö och Oskarshamn för att ha chans till att nå slutspel. HV71 behöver vara topp tio för att ha chans att nå kvartsfinal via play in eller vara topp sex. Till sjätteplatsen, där Leksand för tillfället hittas, är det 20 poäng upp för HV71. Det kanske är en lite väl stor uppgift för HV71, men jag tycker att man via en topp-tio-plats kunna ta sig vidare till kvartsfinal.

Brytpunkten nådd för HV71?

Var sparkningen av tränaren den stora och viktiga brytpunkten för HV71 för att kunna vända säsongen och kunna blicka uppåt igen efter en minst sagt motig första halva på säsongen där bara för närvarande har sämre poängsnitt än självaste HV71. Man plockade Stephan ”Lillis” Lundh som hjälptränare bakom Rahm för nästan exakt en månad sedan, och nu är det den för detta guldtränaren i både Frölunda och just HV71 som han tränade säsongen 2016/2017 när Brynäs besegrades i en häftig matchserie med 4-3. Rahm har fått en del kritik från experter och supportrar och att Lundh ska föra HV71 i en bättre riktning är något vi kan räkna med.

Spetsning av truppen att vänta

HV71 har i vissa delar av truppen rejäl spets att tillgå. Backparet med Johannes Kinnvall och Eric Martinsson är ett av de vassare slagen och där bakom har man Arell, Strömberg, Karlsson och Johansson som, när de spelar på sin högstanivå håller bra SHL-klass. Problemet med HV71 den här säsongen har varit för dålig längstanivå på alldeles för många spelare samtidigt. På forwardsidan var Anton Wedin en värvning av den tyngre kalibern när han plockades in från Chicagos organisation. Han har varit mer frånvarande än närvarande med tanke på skadeproblematik. Är han frisk och på spelhumör är han en rejäl tillgång för HV71. Får man dessutom fart på fjolårets målspruta i Örebro, Ryan Stoa, är det fördelaktigt för HV71:s offensiv. Bröderna Sandberg, Fredrik Forsberg, Linus Fröberg och Axel Holmström är ytterligare spelare som finns till förfogande i HV-truppen.

Det kommer med all sannolikhet hända ytterligare saker truppmässigt för HV71. Att sparka Rahm var steg ett, och nu kommer man med stor sannolikhet gå efter att förstärka truppen. Ryan Lasch är ett namn som cirkulerat under en tid och med tanke på att HV71 enligt sportchef Hult har ekonomiska muskler att kunna förstärka är vi nog inte många dagar bort från att HV71 förstärker truppen nämnvärt, med Lasch eller med andra spetsspelare. I grund och botten har HV71 en bra trupp, med de spelare som rabblades upp här ovan. Med ytterligare spets in i denna trupp och med ett nytt ledarskap ska man kunna avancera i tabellen.

Slutsats och Speltips

Fem poäng upp till Oskarshamn och fyra poäng till Malmö. Truppmässigt ska man vara klart bättre än båda dessa lag trots att Malmö värvat in en mängd nordamerikanska spelare under säsongens gång. Tar man sig till topp tio, vilket jag tycker man har goda chanser till, är det med stor sannolikhet Djurgården, Leksand, Färjestad eller Skellefteå man kommer ställas emot i en bäst av tre. Svårt att säga nu hur HV71 står sig mot dessa lag, då laget inte alls kommit upp i nivå under säsongen. Djurgården och Färjestad är inne i tuffa och förlustrika trender just nu, men play-in (åttondelsfinalerna) avgörs inte förrän om två månader. Kan hända mycket med lags trupper och spel. Störst positiv förändring tror jag vi hittar hos HV71, som med ett nytt ledarskap och med invärvad spets, tar sig till kvartsfinal.

HV71 till kvartsfinal till oddset 3.00 hos Betsson

Hittas under ishockey - Sverige - SHL-specialare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt