Speltips: Rögle tillbaka i spel med Adam Tambellini tillbaka i laget!

Generic ice hockey #2

Vi har fem SHL-matcher framför oss under tisdagskvällen med ett gäng intressanta matcher framför oss med en bottenkamp mellan Malmö och Linköping, ett norrlandsderby mellan Skellefteå och Luleå och en toppmatch mellan Växjö och Frölunda.

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg blir det fokus på ytterligare en intressant drabbning, den mellan Rögle och HV71 som tar plats i Catena Arena i Ängelholm.

Rögle tillbaka efter covid-uppehåll

Rögle har inte spelat match sedan den 14:e november då man förlorade på övertid borta mot Örebro. Sedan har det varit ett så kallat covid-uppehåll med ett gäng antal spelare på sjuklistan, men nu har man varit tillbaka på is i en vecka och redo för spel. Ingen ont som inte för något gott med sig, som det så klassiskt heter, då ett av lagets stjärnförvärv inför säsongen, Adam Tambellini, som skadade sig i början av oktober - nu blivit kvitt sin skada och är, precis som hela laget, redo för spel.

Innan Rögle drabbades av viruset så spelade man riktigt bra. Ligger, trots att man har upp emot 5-6 matcher mindre spelade än övriga lag, på en tredjeplats i tabellen och har klart flest inspelade poäng per match.

Har en stark offensiv, och bara Leksand med sin offensiva spets och nuvarande serieledande Frölunda är de lag som skapat fler målchanser den här säsongen. I Rögle har flera spelare än vad man kanske anat har levererat i mål- och poängproduktionen, med bland annat Simon Ryfors som femma i hela SHL:s skytteliga med nio mål på fjorton matcher. En härlig utveckling efter att i fjol gjort sex mål under grundseriens 52 omgångar. Lägg därtill de spelare som oftare gör poäng,Daniel Zaar, Leon Bristedt, Nils Höglander med många flera. Ja, trots att Kodie Curran och Ted Brithén lämnat för spel i andra länder är det en ruskigt bra offensiv som Cam Abbott förfogar över.

Defensivt då?

Bara Frölunda släpper till färre målchanser per match än vad Rögle gör. Fått till defensiven bra, även om siffrorna skenade iväg i den senaste matchen, mot Örebro, då det slutade 5-5 efter sextio minuters spel och 6-5 Örebro-favör efter övertid.

Problematik i HV71

HV71 har inte alls motsvarat förväntningarna som laget hade på sig inför säsongen. När man plockade in en spelare som Anton Wedin samtidigt som man kunde behålla Lias Andersson, Johannes Kinnvall och Linus Sandin på lån från sina NHL-klubbar började det osa topplacering för HV71. Dessutom vann man sju av åtta matcher på försäsongen på imponerande vis, men har inte kunnat uträttat något i den stilen under SHL-spelet förutom ett par matcher.

En av matchen där man kunde uträtta något var i matchen mot Luleå för en vecka sedan där Fredrik Forsberg gjorde hattrick och HV71 vann 5-1. Efter det stod man för två svaga prestationer där man kom undan med en poäng hemma mot Linköping fastän man förtjänade noll, efter en sen kvittering av ynglingen Oskar Olausson. Följde upp den matchen med en ännu svagare prestation hemma mot Skellefteå. Därifrån gick man poänglösa efter 3-2-förlust, i en match där siffrorna mycket väl skulle kunnat skrivits med klart större marginal, och där man endast fick iväg tolv skott på hela matchen vilket är ovanligt svagt. Mot Skellefteå saknades försvarsspelarna Jesper Williamsson och Niklas Arell, samt forwards Max Wennlund, Christian Sandberg, Alexander Bergström, Anton Wedin och junioren Jonathan Wikström. Wedin gör troligtvis comeback ikväll.

På bortaplan är HV71 SHL:s svagaste lag, med tre inspelade poäng på åtta matcher. Då vann man, orättvist, mot ett skadeskjutet Leksand och i övrigt har man sju nollpoängare på resande fot den här säsongen.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Fem segrar av fem möjliga hemma i Catena Arena för Rögle - som är tillbaka i spel efter virus i truppen. Ringrostighet? Kanske en gnutta, men med tanke på att man varit på is i en vecka behöver man nog inte alltför många minuter innan man är inne i matchtempo. Möter seriens svagaste bortalag som är inne i ett negativ trend med två svaga insatser bakom sig som slutat med förlust. HV71 saknar dessutom en handfull spelare medan Rögle fått tillbaka Adam Tambellini efter två månaders frånvaro., kanadensaren som gjorde sex poäng på de tre matcher han spelade innan skadan. Ett spelsuget Rögle nöter ner ett skadedrabbat och för stunden svagt HV71 hemma i Catena Arena.

Rögle FT hos Betsson till oddset 2.09






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.