Speltips: Finnarna i poängprotokollet i Behrn Arena

Generic ice hockey #1

En ny hockeykväll stundar under torsdagen då vi har sex matcher från SHL framför oss.

Här hittar du alla odds för SHL!

I detta inlägg blir det fokus på matchen i Behrn Arena där hemmalaget Örebro gästas av Malmö Redhawks. I detta inlägg blir det fokus på två finska spelare, en i vardera lag, som jag tycker har goda möjligheter att ta plats i poängprotokollet.

Kristian Näkyvä, Örebro

Efter cancerbehandlingen gjorde i tisdags Örebros Kristian Näkyvä sin första match sedan februari, och hyllades väldigt fint i återkomsten av Växjö Lakers innan matchen.

?s=20

Den spelskicklige tvåvägsbacken från Helsingfors fick stort förtroende direkt med över 22 minuters istid och fick hela 4.33 i powerplay av de totalt sex minuter Örebro tillbringade i spelformen. Ett välkommet tillskott för Örebro, som varit trubbiga i powerplay en längre stund. Borna Rendulic skjuter fortsatt hårt och ofta, men mer sällan på mål än tidigare vilket resulterat i visst stiltje i Örebros fem-mot-fyra-spel.

Det är på pappret inga svaga powerplay-kedjor Örebro och Niklas Eriksson har till sitt förfogande. Har formerat PP-uppställningarna majoriteten av gångerna på följande vis:

  • Robert Leino
  • Rodrigo Abols
  • Joonas Rask
  • Borna Rendulic

Dessa fyra har tillsammans spelat med Robin Salo på blålinjen, med i och med Näkyväs återkomst såg det i allt större utsträckning ut som att det är Näkyvä som kliver in i den formationen. Ska inte dra allt för stora växlar av just den matchen, också med tanke på att Robin Salo matchats hårt i denna spelform tidigare.

Den andra formationen består av:

  • Mathias Bromé
  • Linus Öberg
  • Robin Kovacs
  • Emil Larsson

Denna uppställning har framförallt kompletterats med Lukas Pilö på blålinjen. I och med att Näkyvä är tillbaka och Nick Ebert är en månad från sin comeback kommer Pilös chanser till PP-spel bli allt färre. Dessutom är han för tillfället på Örebros skadelista, och var inte med till Växjö senast.

Sammanfattningsvis kommer Näkyvä få goda möjligheter till spel i både fem mot fem och framförallt i spel fem mot fyra. Mycket speltid sist i både fem mot fem och fem mot fyra och med tanke på hans speluppfattning och kvalitativa passningsspel finns det bra möjligheter till att Örebros finska stjärnback hamnar i poängprotokollet.

Kristian Näkyvä Över 0.5 Poäng hos Betsson till oddset 1.90

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Jan-Mikael Järvinen, Malmö Redhawks

Efter att ha skickat iväg Nicolai Meyer inför säsongen var Malmö tvingade att ersätta dansken som var lite av en besvikelse i fjol med endast tre mål gjorda efter en stark säsong i hockeyallsvenska Södertälje med 29+33 på 52 matcher.

När de behövde en forward ringde General Manager Patrik Sylvegård till Jan-Mikael Järvinen. Den trettiotvå-årige finländaren har nu gjort tolv matcher för rödhökarna där han får stort förtroende av Joakim Fagervall med över 17 minuters istid i snitt per match. Matchades senast i förstakedjan tillsammans med Fredrik Händemark och Lars Bryggman.

Får även stort förtroende i powerplay, och Järvinen är tillsammans med Helge Grans etta i Malmös interna poängliga vad gäller fem-mot-fyra-spel med 0+4. Senast i powerplay spelade bara nyförvärvet Patrik Hersley mer i.

Jan-Mikael Järvinen har genom åren främst varit en speluppläggare, och i fjol i tyska Adler Mannheim var han speluppläggare i powerplay åt bland annat hårdskjutande Borna Rendulic, som på torsdagskvällen hittas i motståndarlaget Örebro. Svarade då för 32 målgivande passningar på 43 matcher.

Som det såg ut mot Rögle kommer Järvinen vara den som matar puckar till Malmös hårdskjutande nyförvärv och försvarsspelare Patrik Hersley. Med tanke på att Örebro sjunker lågt med laget i boxplay kommer sannolikt möjligheterna för Hersley att avlossa kanonen från blålinjen vara goda. Rögle i princip punktmarkerade Hersley med en spelare vilket istället möjliggjorde ytor för Malmö som var nära att utnyttjas med ett skott i stolpen och ett missat öppet läge.

Jan-Mikael Järvinen är omgiven av flera skickliga och målfarliga spelare och det finns goda möjligheter för Järvinen att hamna i poängprotokollet.

Jan-Mikael Järvinen Över 0.5 Poäng hos Betsson till oddset 2.10






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.