Speltips: Chelsea - Arsenal: Stabilt försvar mot skadskjuten offensiv

Crystal Palace v Arsenal FC - Premier League

Tisdag kväll. Kallt och blåsigt utan minsta tillstymmelse till vårkänslor. Vad passar då bättre än att koppla bort vardagen en stund och bänka sig med en kopp varm choklad framför ett rykande hett Londonderby?
Chelsea tar emot Arsenal på Stamford Bridge och jag tycker mig ha funnit ett riktigt bra drag på marknaden för antal mål av bortalaget.

Chelsea

De blå från Hammersmith and Fulham har nog överraskat de flesta positivt denna säsong. Frank Lampards gäng presterar mestadels som ett topplag och ligger med viss marginal på 4:e plats i ligan (vilket iallafall är någon placering bättre än vad jag själv gissade inför säsongen).

Läget i truppen

Forwardsalternativet Christian Pulisic är den enda i eller i närheten av startelvan som saknas.
Summa summarum: Chelsea påverkas knappt alls av skador just nu, i synnerhet inte i defensiven.

Statistik

Bara Manchester City har släppt till färre avslut än Chelsea i Premier League hittills denna säsong (Chelsea har släppt till i genomsnitt 9,0 avslut mot sig per match). Bara Liverpool har släppt till färre avslut på mål än Chelsea i Premier League hittills denna säsong (Chelsea har släppt till i genomsnitt 3,0 avslut på mål mot sig per match).

Hemma på Stamford Bridge ser det än mer stabilt ut. Bara Manchester City har släppt till färre avslut på hemmaplan än Chelsea i Premier League hittills denna säsong (Chelsea har släppt till i genomsnitt 7,1 avslut mot sig på hemmaplan). Inget annat lag har släppt till så få avslut på mål på hemmaplan som Chelsea i Premier League hittills denna säsong (Chelsea har släppt till i genomsnitt 2,1 avslut på mål mot sig på hemmaplan).

Skärskådar man siffrorna ytterligare lite mer så är Chelsea dessutom det lag i ligan som släppt till lägst antal avslut på mål när man mött lagen på övre halvan av tabellen på hemmaplan. Här har Chelsea släppt till i genomsnitt 2,3 avslut på mål per match, vilket är rejält under ligasnittet på 4,7 avslut på mål mot sig per match.

Det enda som egentligen talar emot att investera maximala 10 av 10 units i detta spel är det faktum att Chelsea och Kepa Arrizabalaga har den lägsta räddningsprocenten av alla lag i ligan i år: blott 57% (räknat som räddade avslut på mål).

Arsenal

Artilleristerna från Islington för en dyster tillvaro; tränarbyten verkar inte vara allt som klubben behöver. Vissa positiva tendenser och tongångar just nu dock men det tar måhända ett tag innan nya managern Mikel Arteta lyckas stabilisera kanondäcket fullt ut på skutan.
Om Chelsea överraskat positivt så har Arsenal kanske gjort precis tvärtom. Jag fick utstå mycket spott och spe när jag inför säsongen siade att verkligheten skulle komma ikapp Arsenal och att de skulle sluta 9:a men jag tycker fortfarande det är en rimlig slutplacering sett också också till hur säsongen artat sig.

Läget i truppen

Arsenal saknar högerbacken Calum Chambers p g a skada (och eventuellt också backarna Sokratis och Sead Kolasinac).
Störst påverkan har dock avsaknaden av lagkaptenen Pierre-Emerick Aubameyang som gjort hälften av Arsenals mål denna säsong. Han saknas nu p g a avstängning.
Summa summarum: Arsenal är försvagat, kanske mest kännbart i offensiven.

Statistik

Bara 7 lag har skapat färre avslut och avslut på mål än Arsenal i Premier League hittills denna säsong (Arsenal har skapat i genomsnitt 11,6 avslut och 4,0 avslut på mål per match).

Räknat enbart på bortamatcher ser det än magrare ut: Arsenal har skapat i genomsnitt 10,0 avslut och 3,2 avslut på mål på bortaplan (bara 7 lag har skapat färre avslut och avslut på mål på bortaplan än Arsenal i Premier League hittills denna säsong).

Arsenal har dessutom skapat ännu färre avslut på mål när man mött topp-5-lagen på bortaplan. Här har Arsenal skapat genomsnitt 2,3 avslut på mål per match, vilket är en bit under ligasnittet på 2,8 avslut på mål per match.

Till yttermera visso: sedan Arteta tog över rodret den 26 december 2019 har han fått klart bättre ordning på försvarsspelet, men detta har skett på viss bekostnad av anfallsspelet.
Under Arteta har Arsenal skapat i genomsnitt 10,4 avslut och 3,2 avslut på mål per match vilket är klart lägre än innan den flerspråkige spanjoren tillträdde (då skapade Arsenal i genomsnitt 12,0 avslut och 4,2 avslut på mål per match).

Mer statistik kring Premier League hittar du här!

Slutsats & Speltips

Chelsea är bland de tre lag i Premier League som släpper till allra lägst antal avslut och avslut på mål. Tittar man på matcher spelade på hemmaplan och/eller matcher där motståndet varit lag från övre halvan av tabellen så är det inget lag i ligan som släpper till så få avslut på mål mot sig som Chelsea.
Arsenal skapar förhållandevis få avslut och avslut på mål. Tittar man på matcher spelade på bortaplan och/eller matcher där motståndet varit topp-5-lag så presterar Arsenal som ett av de sämre lagen i ligan. Trenden under nya managern Arteta är till på köpet negativ och man saknar sin vassaste och mest tillförlitlige anfallare p g a avstängning.
Dessutom: Arsenal har gått mållösa från Stamford Bridge i 3 av de 5 senaste mötena lagen emellan i Premier League (och i 6 av de 10 senaste mötena lagen emellan i Premier League).
Speltips: Totalt antal mål av bortalaget: Under 0,5.
Insatsen är 7,5/10 units.

Du hittar fler odds för Chelsea- Arsenal här!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.