Speltips: BOS Celtics @ PHX Suns - Två tuffa matcher, nu en tredje

Los Angeles Lakers v Phoenix Suns

Boston Celtics

Boston är i mitten av sin västkust roadtrip och man har hittills mött GSW och nu ikv Kings. Två tuffa matcher som blev nagelbitare in i det sista men en vinst och en förlust kommer man in med till Arizona tidigt på morgonen för att sen spela b2b mot Phoenix Suns. Celtics har haft en av de bättre starterna i ligan och man toppar östra konferencen just nu med 10-2, ett par matcher framför Miami Heat som är tvåa. Boston har fått igång det med Kemba Walker istället för Kyrie Irving och man har sett bra ut defensivt men också att man har haft några bra tillfällen framåt som emot San Antonio. Celtics är som vi vant oss vid, ett system lag både framåt och bakåt. Detta kan göra så att anfallet ser lite stelt ut och ofta kan det ta ett litet tag innan man kommer igång och kommer in i matchen men när man väl gör det så ser det riktigt fint ut. Jayson Tatum och Jaylen Brown har verkligen klivit fram i produktionen och snittar just nu 20 poäng per match, Kemba leder interna poängligan med 24 per match. Walker har kommit in det här laget som handen i handsken som vi misstänkte, både hans attityd och talang är den perfekta pusselbiten Celtics behövde för att komma upp ett snäpp i produktion framåt. Förra säsongen var det mycket som var oklart och det kändes inte som att man hade en riktig plan på hur och vem som skulle göra poäng. Celtics har som sagt startat säsongen utmärkt men man har hamnat i en väldigt svår sitts när man kommer till Arizona för att spela mot en överraskning hittills på säsongen i Suns.

Vad man måste tänka på att försöka stoppa i denna matchup är det uppenbara hålet i paint. Celtics är rent ut sagt svaga i paint medans Phoenix är topp 15 i ligan på att göra poäng inside hittills. Aron Baynes har varit lysande för Suns, den gamle Spurs och Celtics spelare, som har spotta upp sig rejält. Han får dock mer boll att jobba med i detta Phoenix än i tidigare lag men i vilket fall har han tagit chansen. Boston måste försöka se till att inte bli mördade inside och i returtagnigen. Celtics är tyvärr också dåliga på att försvar sig mot guards, detta kommer bli ett problem då Suns bästa spelare, Devin Booker, kommer ha mycket boll och ta många skott. Booker har skapat kaos förut mot Celtics och att stoppa honom måste vara prio ett på scoutrapporten. Även om Boston känns som ett atletiskt lag och bra i defensiv så är det mest tack vare sina wings, Brown, Tatum och Smart har varit ganska bra bakåt och man kommer nog vilja sätta Brown på Booker för att få en stor kropp på honom och en som kan hänga med över screens. Det kommer inte bli enkelt men man måste minimera poäng under korgen och hålla Bookers poäng total så låg som möjligt.

Detta Boston har hamnat i en tuff situation och kommer troligen inte att ta ut sig 100% i nattens matchup. Man möter LAC om 2 dagar och Denver om 4 dagar. Två lag som ett par snäpp starkare än vad Suns är och jag tror att detta kommer en schemalagd förlust och att ett par nyckelspelare kommer att vill alternativt spela mindre minuter.

Phoenix Suns

Suns har startat säsongen outstandigt och man har tagit många på sängen med sitt försvarsspel som har varit riktigt tajt. Visst, man har också sina svagheter i paint som sina motståndare men i övrigt har det sett stabilt ut. Booker har haft en fin form och han ser nog fram emot att få möta Boston igen då han har eldat upp detta lag för 70 poäng för två säsonger sen. Han har verkligen klivit framför för detta Suns också andra spelare som Baynes och Oubre Jr ska ha credd. Suns spelare i ett högt tempo och det brukar staffa sig bakåt men man har haft en bra plan att skydda sin korg på med värvningen av Baynes har man fått in en spelare som offrar allt för sitt lag båda sitter bollen, Baynes kommer vara en av nycklarna för detta Suns att vinna inatt.

Suns har flera fördelar mot detta Cs, om vi tar bort det uppenbara att Celtics är b2b, spelat två tuffa matcher och möter LAC och Nuggets efter denna matchup så kan jag inte mer än säga att Suns har nästan fått en gratis vinst. Phoenix måste få igång Booker så tidigt som möjligt och låta honom attackera Walker som är allt annat än en bra försvarare. Jag tror dock att Brown kommer guarda honom för att få dit en stor kropp på honom. Phoenix måste se till att Baynes kommer med i pick and rollen när han möter Kanter i anfallet, Kanter är en av ligans sämsta försvarsspelare och kommer att bli utnyttjad gång på gång förhoppningsvis. Jag gillar hur Monty Williams har fått in sin spelidé i detta Suns som förra året såg vilsna ut, nu har man en erfaren coach och en lite mognare stjärna i Booker.

Det kommer bli en dogfight i denna matchup, Boston kommer troligen inte lägga sig ner även om man borde koncentrerar sig på nästa uppgift och schemalägga en förlust här i Phoenix. Suns är ett lag som kan vara upp och ned ibland och nu med den positiva starten kan man eventuellt hamna i någon slags belåtenhet. Jag tror dock att Suns kommer ge järnet fullt ut och att dem förstår situationen de är i då man kan ta en bra seger här mot ett normalt sätt kraftfullt lag.

Slutsats och Speltips

Cs kommer in med förutsättningarna att man är b2b och haft två tuffa matcher tidigare i veckan och man bör tänka till att detta ska vara en schemalagd förlust för dem för att fokusera på andra matcher istället för mot Suns. Tatum och Walker måste kliva fram för Boston om man ska vinna detta. Dessa två har bra matchups, framförallt Tatum då han kan gå upp emot Booker som är en av ligans sämre försvarare. Suns måste trycka på och ge järnet om man verkligen verkligen vill hänga med i slutspelsstriden så räknas alla vinster extra mycket. Jag tycker att Suns har en fin matchup inside med Baynes och med Booker i spetsen ska man kunna rubba detta Celtics ganska rejält med tänke på förutsättningarna. Mitt spel är Suns -3 @1,96 hos Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.