Speltips: TOR Raptors @ NO Pelicans - Disciplin

Sacramento Kings v Toronto Raptors

Toronto Raptors

Raptors disciplin kommer ge dem segern inatt. Både i anfallsspelet och försvarsspelet, Raptors spelar strukturerat båda sidor bollen och det är ingen stress. Gasol har gett laget ett lugn, hans erfarenhet och passningsförmåga ger Raptors en annan dimension då man inte riktigt har en annan playmaker utanför Kyle Lowry förutom honom. Siakam har verkligen tagit över som lagets number one guy och gjort det otroligt bra, förra gången mot Pelicans hade han 36 poäng och 18 returer, han kommer ha en ungefärlig statline den här gången också. Siakam lever i paint och det är där Pelicans är som svagast, han kan kliva ut till trepoängaren men hans game är i paint där han kan driva in och lägga upp bollen för enkla poäng. Även om Favors kommer tillbaka i starting lineup så tror jag inte han kan stoppa Siakam från att komma till hans spots på golvet där Pascal känner sig bekväm pga av att Favors inte är en rim protector.

Toronto har flera matchups som är bra mot Pelicans, både i halfcourt och i kontringar. Laget är atletiskt och kan springa med de bästa och det är det som Raptors måste utnyttja till fullo, kontringsspelet, för Pelicans har ligans sämsta försvar när det gäller att komma tillbaka hem i kontringar. Enkla poäng kommer vara fokus och om man kan lock up Ingram lite grann så kommer man vara i en god ledning innan 4:e Q.

Raptors som sagt har ett bra lag som jobbar för varandra, Siakam är lagets nummer ett och kommer få bollen mycket men andra spelare kommer få sina också. Van Vleet har varit i bra form tillsammans med Lowry. Även om Pelicans backcourt är bra defensivt i Ball/Holiday så tror att båda två kan ha en bra match.

New Orleans Pelicans

Pelicans är ligans sämsta lag hittills, det är allt pga deras försvarsspel, det finns inte. Ball och Holiday är bra en-mot-en försvarare men resten av laget är inte på den nivån, man har inte heller någon som kan skydda korgen och då blir det svårt att hålla ner siffrorna. Offensiven måste göra ett så stort jobb för att kompensera för försvaret att det blir otroligt tufft att hänga med andra lag när man inte får några stops. Basket är en sport av runs och stops och det är det Pelicans inte rikitigt fått till sig. Senast mot Nets gjorde man 125 poäng och Ingram hade 40 poäng och ändå förlorade man med 10 poäng...Det får inte hända. Pels kommer behöva tajta till försvaret om man ska ta sig någon vart i år.

Brandon Ingram har sett magisk ut, men han har majoriteten av bollen och skottena i detta lag så det kanske inte är så förvånande att det går bra. Jag personlingen gillar BI och hoppas han kan fortsätta spela som han gjort i inledningen. Andra spelare som stuckit ut men av andra anledningar är JJ Redick som har haft det tufft, han kommer att saknas inatt dock. Redick har bara inte kommit igång med skyttet som han velat och det har såklart gjort att bänken inte gett nog med produktion även Josh Hart har varit helt okej. Jahlil Okafor har varit ganska bra och det ska bli spännande och se om han kan göra något framåt inatt. Det stora problemet på bänken är som i start femman, noll försvar.

Slutsats och Speltips

Raptors för mig är flera nivår bättre än Pelicans, Pelicans försvarsspel är lika med noll och man måste verkligen fundera på om detta är rätt sätt att spela basket på i NBA då man inte har tillräckligt med offensiva spelare för att hänga med en hel match.

Siakam vill jag gärna se att han fortsätter så som han gjort, han har kapaciteten att göra 35-40 på detta lag och om han kan sätta trepoängarna på en hög procent så kommer det ge honom en ny dimension i spelet och motståndet kommer måsta respektera honom där utifrån vilket leder till att han enklare kan göra en pump fake och attackera korgen.

Mitt speltips är Raptors -2,5 @1,95 hos Coolbet. Även om Raptors är på bortaplan är man ett så pass bra lag matchupmässigt mot detta Pelicans att om man kan spela försvar på en hög nivå så kommer man ta detta relativt enkelt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.