Speltips: IFK Göteborg-Djurgården - En måndagskväll som kommer bli värd att minnas!

På måndagskvällen smäller det ordentlig på Ullevi när Göteborg tar emot Djurgården. En match som oavsett resultat kommer finnas kvar i framförallt djurgårdarnas minne länge. Antingen som matchen där man satte in dödsstöten för guldet eller matchen där man tappade densamma. Göteborg å andra sidan kan gå in i matchen helt utan press och krav, någonting det finns både för- och nackdelar med.

Göteborg

Med tanke på förutsättningarna kan ingen klaga på årets Göteborg, förutom att man gått från konkurshotade till en bra ekonomi via försäljningar har man dessutom gjort riktigt fina resultat på planen och förbättrat truppen ordentligt. Striden om europaplatser är dock körd och den enda riktiga motivationen man har nu är att ta sig förbi Häcken för att bli bäst i stan, något man har väldigt bra chans att göra med tanke på Häckens svåra spelschema. Visst har inte Göteborg lika mycket att spela om som DIF, men jag tycker såna faktorer har en tendens övervärderas ofta. IFK kommer göra allt att visa sig från sin bästa sida inför ett fullsatt Ullevi. Inför denna match är ordinarie mittbacken Calisir borta pga avstängning, det kommer förmodligen innebära att antingen Seb Eriksson eller August Erlingmark kliver ner på mittbacken, det är inte optimalt men inte heller någon katastrof.

Djurgården

Djurgården har trots derbyförlusten senast en riktig fin guldposition, man spelar dessutom efter Hammarby-Malmö som spelas på söndag, så man kommer veta när man går in i matchen hur pressade man är att vinna, något som kan vara både positivt och negativt. Man är seriens överlägset bästa bortalag men har svajat lite i insatserna på sistone, något som inte är konstigt alls egentligen då det varit helt sjukt om man hållit samma höga nivå konstant över hela säsongen. Frågetecken inför denna match är Astrit Ajdarevic som saknades från dagens (fredagens) träning pga personliga skäl, saknades från den gjorde också Edward Chilufya som skadat sig i en u21 match och klev av från träningen gjorde Nicklas Bärkroth pga känning i vaden. Inga jättestora avbräck för en tilltänkt startelva men någonting som tunnar ur truppen lite om det visar sig att alla kommer missa.

Slutsats & Speltips

Snack i Göteborgsled att man ska ”hämnas” på MFF genom att lägga sig efter Markus Rosenbergs utvisning 2015 mot Norrköping som då avgjorde guldstriden i IFKs nackdel är just bara snack och är ingenting som finns i skallen på varken tränare eller spelare. Göteborg har bara förlorat en match på hemmaplan i år och har dessutom bara släppt in 5 mål på 13 matcher.

Göteborgs hemmamatcher mot andra topplag

  • 3-0 mot AIK

  • 0-0 mot Malmö

  • 0-0 mot Hammarby

  • 0-0 mot Norrköping

  • 0-0 mot Häcken

Det är tight och målsnålt när topplag kommer till Ullevi och jag tror det kommer bli så även denna gång. Jag har velat mellan underspel i matchen eller plushandicap på Göteborg och har bestämt mig för det sistnämnda, speciellt eftersom MFF vinst på söndag sätter ordentlig press på DIF som då i princip måste vinna. IFK kommer kunna låta DIF styra och ligga på kontring här vilket man inte har några problem med alls, det är också något man ska vara bekväma med med tanke på de fina omställningsspelarna man har offensivt.

IFK Göteborg +0.5 @ 2.10 tas hos bet365 med 1u (medel).

Bäst odds och statistik till matchen hittas här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt