Speltips: Finland - Albanien - #ForzaHelmarit

Finska damer 4/20

Söndagens bloggspel som var över 2.5 mål i matchen mellan HJK – FC Inter fick rättas som en förlust när Inter vann matchen med 1-0. Överlag blev söndagen ändå en helt okej dag när den slutade runt +10 u även om jag hade ett värdelöst maxspel som bommade ordentligt. Denna vecka har vi framför oss dom sista matcherna bland annat i årets Kolmonen när det ännu spelas 6 matcher under lördagen.

Nu i veckan är det dock lugnare med matcher från dom finska serierna när vi har landslagsuppehåll och väljer därför i dagens blogg att ta fokus på damernas EM-kval och en match som spelas på Elisa Stadion i Vasa.

Finland

Finska damlandslaget fortsätter sitt EM-kval till damernas slutspel som komemr att spelas under sommaren 2021 i England med att spela sin första hemmamatch mot Albanien på Elisa Stadion i Vasa. Finland lottades in i samma grupp som Skottland, Portugal, Albanien och Cypern. Från varje grupp går gruppvinanrna direkt vidare till EM-slutspelet samt dom 3 bästa tvåorna från grupperna medan övriga 6 grupptvåor spelar ett dubbelmöte om dom 3 sista slutspelsplatserna. Finland har som målsättning i detta kval att ta sig vidare till EM-slutspelet.

Finland inledde sitt kvalspel med att i början av september spela borta mot Albanien i en match som man vann med 3-0 efter att Linda Sällström gjort två mål och Heidi Kollanen stod för det tredje målet. Matchen i sig var välgenomförd av Finland som också lyckades med att hålla Albanien borta från farliga målchanser i andra halvlek var laget försökte sig på ett aktivare anfallsspel.

Till hemmamötet mot Albanien har finlands förbundskapten Anna Signeul kunnat ta ut en mer eller mindre ordinarie trupp när följande spelare blivit uppkallade till denna matchen.

Finlands damlandslag har förberätt sig inför matchen med att första hålal ett 3 dagars långt läger i Kuortane varifrån man anlände till Vasa under lördagen. Inför dagens match säger Signeul att sammanhållningen i laget förbättras för varje gång som man samlas och det känns som om att man utveckals hela tiden mera som ett lag både på planen och vid utsidan av planen. Enligt Signeul har man en bra trupp till sitt förfogande och många spelare tävlar med varandra om att lyckas knipa en plats i öppningselvan vilket samtidigt höjer nivån på lagets träningar.

Albanien

Albaniens damlandslag ligger för tillfället på en 78:e plats på FIFA:s världsranking, Finland ligger förövrigt på en 30:e plats. Damfotbollen överlag är en relativt ny förtelsen i Albanien som bara under dom seanste 10 åren har haft en inhemsk serie för damer. Damlandslaget spelade sin första landskamp så sent som år 2011 när man ställdes mot Makedonien i en match som man vann med 1-0.

Albanien förväntas på förhand vara det lag som tillsammans med Cypern gör upp om att undvika den sista platsen i kvalgruppen. Man har hunnit med att spla två matcher i årets kval, förutom 3-0 förlsuten hemma mot Finland så förlorade man med 1-0 hemma mot Portugal förra veckans fredag. Truppen som man har till sitt förfogande består till stora delar av spealre som spelare i den inhemska serien. Enligt Signuel så består Albaniens landslag av många tekeniska skickla och fysiskt starka spelare.

Speltips och analys

I dagens match så är allt annat än 3 poäng för det finländska damlandslaget ett superfiasko. Jämför vi båda lagens trupper med varandra så är Finland klart starkare på varje delområde. Lyckas Finland komma upp i samma spel som man visade under första halvlek borta mot Albanien kan vi få se en rätt så klar finsk seger i matchen. Stora frågan i den match är hur bra Finland kommer att klara av att förvalta dom målchanserna som man får och göra mål från dem när målskyttet varit under det senaste året/åren den del som ställt till det för laget. Har själv personligen svårt att se att Albanien skulle lyckas med att göra något mål i denna match . Som matchbild kan vi förvänta oss att Albanien kommer att försöka parkera den berömda albanska bussen framför egna straffområdet. Spelunderlaget idag bör ge Finland en fin fördel när man har möjligheter till att spela ett snabbt passnings- och anfallsspel på Elisa Stadions konstgräs. Mitt spel från dagens matck kommer att vara Finland -3 EH till oddset 1.92 med 4/5 u hos Coolbet

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.