Speltips: HV71-Linköpings HC - Hemmalaget starkast i "E4-derbyt"?

SHL tar ny fart under veckan med full omgång på torsdag och lördag. Däremot inleds veckan med två matcher under tisdagen!

Här hittar du alla odds för SHL!

Här blir det fullt fokus på matchen i Kinnarps Arena mellan HV71 och Linköping som i vissa avseenden kallas för E4-derby.

HV71-Linköpings HC, 1/10, 19:00.

Två lag som inlett säsongen knackigt och vi hittar lagen på elfte respektive tolfte plats i tabellen inför denna drabbning. Linköping inför säsongen ett tippat bottenlag medan HV71 tippade att vara en bit ovanför i tabellen.

HV71 - Seriens ineffektivaste offensiv - släpper det mot LHC?

HV71 rustade inför säsongen med flera intressanta offensiva nyförvärv. Juuso Ikonen, Linus Sandin och Axel Holmström är tre spelare som förväntas vara de producerade spelarna i HV71. Efter sex spelade omgångar är det inte riktigt någon i hela laget, liksom hela laget, som presterat särskilt bra. Axel Holmström i princip petad senast med endast två minuters speltid som trettondeforward. Finns mer att leva upp till i offensiven för HV71 om man ska kunna ta sig högre upp i tabellen.

Statistik HV71 efter sex spelade matcher:

  • Sämst skotteffektivitet (6,21%)

  • Sämst powerplay (5,56%)

I fjol landade seriens sämsta lag på siffrorna 8,22 respektive 17,33 på dessa två och HV71:s siffror kommer bli bättre under säsongens gång. Även om statsen ser svaga ut så finns det underlag till att tro och tycka en förbättring för HV71 kommer att komma efter hand. Spelade exempelvis ut Djurgården borta på Hovet men föll i straffläggningen i en match där man bör ha tagit minst en poäng mer än man gjorde.

Linköpings HC - Seger senast men fortsatta problem i defensiven

En meriterande seger mot Växjö under lördagen hemma i SAAB Arena med 3-2. Viktig seger för Linköping som inför den matchen hade tre raka förluster i bagaget.

Fortsatta problem defensivt som nämndes inför matchen mot Luleå. Släpper till nästan flest skott av alla lag i serien och det var likadant hemma mot Växjö där Jonas ”Monstret” Gustavsson var tillbaka i kassen och får väl möjligtvis ses som lördagens matchvinnare för Linköping.

Så länge det ser ut som det gör med en svajig defensiv hos Linköping kommer jag se dem som ett bottenlag. Nu är förvisso Monstret tillbaka efter skada vilket är ett plus för Linköping. Trots det tror jag att det blir en tuff uppgift för Linköping att hålla tillbaka HV71 i Kinnarps under tisdagen.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Bottenmöte mellan två rivaliserande lag. Bortalaget i botten för att stanna, medan HV71 snart kommer vara därifrån. Det är jag övertygad om då Linköping spelmässigt ser svagt ut medan det för HV71 gäller att utnyttja sina chanser bättre. Goda chanser till att förbättra sina svaga statistiska siffror i offensiven då man möter ett lag med en svag defensiv. Fördel HV71 med hemmaplansfördel och tycker man har goda vinstchanser i den här drabbningen.

HV71 vinna matchen + över 3.5 mål (Inklusive övertid) hos NordicBet till oddset 1.98

Insats: 6/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt