Speltips: IFK Göteborg vs IK Sirius - Hela vägen in i kaklet, IFK?

IFK Göteborg

Bloggen rullar vidare med ett andra inlägg den här lördagen. För den som missat dagens spel i det första inlägget så är det över 2,5 mål mellan Falkenbergs FF och Östersunds FK. En match som jag tror kommer vara öppen och chansrik. Jag kan även slå ett slag för spelet jag har i bonnbollen. Vallentuna BK tar sig an Märsta IK på bortaplan klockan 16:45. Vallentuna som är i mycket bra form och värvat smart under sommaren har fått hög utdelning och slog senast tabelltvåan IFK Österåker. Nu ska man runda av säsongen på bästa sätt, med ett säkrat kontrakt inför sista omgången. Öppningsoddset på 2 gånger pengarna stod minst 30 punkter för högt och såväl Kambi som bet365 har tacksamma linor. Nu tar vi oss an mötet mellan IFK Göteborg och IK Sirius på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg

När “Änglarna” begav sig till Stockholm och Tele2 Arena förra helgen så satt jag med IFK Göteborg +0,75. 6 mål i baken senare så fick Poya och hans spelare bekräftat att man är på god väg med den klassiska klubben. Men, man kommer inte få något gratis. Nu kliver man in i omgång 24 med 6 poäng upp till Malmö FF på tredjeplats, något som absolut inte är omöjligt. Kan IFK Göteborg studsa tillbaka och ta en ny seger?

IFK Göteborgs 5 senaste matcher:

  • Hammarby IF - IFK Göteborg 6-2
  • GIF Sundsvall - IFK Göteborg 0-2
  • IFK Göteborg - Kalmar FF 4-0
  • Helsingborgs IF - IFK Göteborg 1-2
  • IFK Göteborg - Falkenbergs FF 1-1

Följande spelare är uttagna till matchtruppen: Giannis Anestis, Tom Amos, Nzuzi Toko, Emil Holm, Kristopher Da Graca, Adil Titi, André Calisir, Viktor Wernersson, Samuel Ohlsson, Tim Van Assema, August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Sebastian Eriksson, Tobias Sana, Hosam Aiesh, Lasse Vibe, Robin Söder, Sargon Abraham, Noah Alexandersson.

IK Sirius

Sirius är ytterligare ett lag som jag förra omgång fokuserade på i bloggen. Sirius -0,5 till 2,18 gånger pengarna hemma mot Falkenberg var en skön start på den Allsvenska höstsäsongen. I och med segern mot Falkenberg så klev man upp på 22 poäng och därmed 6 poäng ner till negativt kvalstreck. Sirius är ett lag som är alldeles för bra för en bottenstrid. Man kan störa vilket lag som helst i serien och har ett grundspel som är kapabelt för mer än 22 poäng. Kan Rydström och co ta ytterligare en skalp när man beger sig till Gamla Ullevi? IK Sirius 5 senaste matcher:

  • IK Sirius - Falkenbergs FF 2-0
  • IF Elfsborg - IK Sirius 1-1
  • IK Sirius - Örebro SK 3-4
  • IK Sirius - IFK Norrköping 0-2
  • Djurgårdens IF - IK Sirius 4-0

Följande spelare är tillgängliga: Lukas Jonsson, Karl Larson, Kebba Ceesay, Daniel Jarl, Niklas Busch Thor, Tim Björkström, Jonas Lindberg, Elias Andersson, Henry Offia, Ian Sirelius, Sam Lundholm, Axel Björnström, Adam Ståhl, Christer Gustafsson, Stefano Vecchia, Isak Bråholm, Mohammed Saeid, John Alvbåge.

Saknas i truppen gör Philip Haglund som är avstängd.

Analys och speltips

Stefano Vecchia gör äntligen comeback. Efter knäproblem under våren och sommaren så ska den skickliga anfallaren spela Allsvensk fotboll igen. Han kommer behövas när viktige Philip Haglund saknas efter att ha dragit på sig sitt sjätte gula kort senast mot FFF. Nu ställs man i Sirius fall återigen mot motstånd från den övre halvan av tabellen. Det blir intressant om vinsten mot Falkenberg ingjutit ännu mer mod i den redan bollskickliga truppen. För er som följt bloggen den här säsongen så har jag varit inne på vid ett flertalet gånger att jag är förtjust i Sirius bollskicklighet och passningsspel. Man är enormt trygga med bollen och kan exempelvis idag hålla spelet på en hög nivå mot IFK Göteborg. Problemet man stötte på senast mot IFK, 2-4 på Studenternas i våras, var det höga presspelet.

När IFK Göteborg möter en trebackslinje så får motståndarna ofta problem. Sirius har efter ett par matcher med fyrbackslinje klivit tillbaka till sitt 3-4-3 spel och kommer då lyckas skapa en hel del framåt men också vara sårbara bakåt i banan. Jag tror att IFK Göteborg kommer komma ut revanschsugna efter förnedringen senast mot “Bajen” och starta matchen i ett rivande tempo. Man vill inte att säsongen ska vara över redan utan man vill vara med och slåss om Europa-platser hela vägen in i kaklet. Jag tror att man kommer kunna såra backlinjen med en aggressiv Kebba Ceesay som ledare och göra mål. Här kliver jag in på överspelet:

Över 2,75 mål till oddset 1,725 med 3 units hos Bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt